Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ - ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ



Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,1 και 3,2 R έγιναν αισθητές το πρωί της Κυριακής στη Λιβαδειά. Το επίκεντρό τους εντοπίζεται στον ανατολικό Κορινθιακό στην περιοχή όπου πριν από 8 ημέρες είχε καταγραφεί σεισμός 5,1 R.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ενας νέος και πιθανόν φονικός ιός της ίδιας οικογενείας με τον SARS ερχεται

 Ενας νέος και πιθανόν φονικός ιός της ίδιας οικογενείας με τον SARS, ο οποίος εντοπίστηκε σε ασθενή στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται ότι δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο ιός μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν Σαουδάραβα, ενώ εξαιτίας του ασθένησε σοβαρά ένας άνδρας από το Κατάρ. Η υπηρεσία Υγείας των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς ώστε να κατανοήσει καλύτερα τον κίνδυνο που ενέχει ο ιός για τη δημόσια υγεία.
 ΠΗΓΗ : www.naftemporiki.gr

Η NASA κατέγραψε ήχους «εξωγήινων πουλιών»


Περίεργους ήχους από τη μακρινή μαγνητόσφαιρα της Γης κατέγραψε διαστημόπλοιο της NASA.

Τα “τιτιβίσματα” και οι “κραυγές” κατεγράφησαν από τα δίδυμα διαστημόπλοια της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Radiation Belt Storm Probes, με αποστολή την παρατήρηση και ανάλυση των καιρικών συνθηκών στο διάστημα.

Οι ήχοι των “εξωγήινων πουλιών”, όπως τους χαρακτήρισε ένας εκ των ερευνητών, συμβαίνουν σε ραδιοκύματα, σε συχνότητα που και ο άνθρωπος μπορεί να ακούσει.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

UFO Πόλεμος: Κινέζοι και Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εξω από το Σαν Φρανσίσκο

Κινεζικές ναυτικές δυνάμεις έξω από Καλιφόρνια, είναι σε κοινή αποστολή καταστολής UFO

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Κοινοί Στόλοι αποκρούουν UFO - Απειλή


Αυτή τη τελευταία εβδομάδα, οι εμφανίσεις των κινεζικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ, της Βόρειας Καλιφόρνια ειδικότερα, έχουν αναφερθεί, αλλά έχουν κατηγορηματικά αρνηθεί από τις Αμερικάνικες Ένοπλες Δυνάμεις.

Τώρα, μια ασιατική έκθεση υπηρεσίας πληροφοριών μας ενημερώνει ότι μια συνδυασμένη λειτουργία του στόλου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει αρχίσει, σε μια πλήρη λειτουργίας μάχης ενάντια σε αυτό που μας λένε ότι είναι "εξαιρετικά εχθρική ύπαρξη εξωγήινης απειλής."

Οι επαληθεύσεις των πράξεων του στόλου υπήρξαν πολλές, δεν έχει υπάρξει καμία επιβεβαίωση από την αμερικανική πλευρά αν και τα πλοία που έχουν παρατηρηθεί από διάφορα σκάφη το καθιστούν ως δεδομένο. Η αληθινή φύση της απειλής και η έκταση της χρησιμοποιούμενης πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης είναι πέρα από κάθε επίπεδο ταξινόμησης μπορεί να φανταστεί κανείς.
 

Φήμες:

         --    Εξωγήινα σκάφη λειτουργούν από υποβρύχια βάσεις.
         -- Τα προηγμένα  όπλα των ΗΠΑ στην πραγματικότητα έχουν αναπτυχθεί στη Vandenburg (Βάση Πολεμικής Αεροπορίας). Αυτά είναι οπλισμένοι με όπλα ενέργειας.
         -- Η UFO παρακολούθηση έχει μετακινηθεί από τη συμβατική στη νανο-τεχνολογία με μικροσκοπικούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση συμπεριφορών, όπως διαστάσεων ρήξεις και στρεβλώσεις του χρόνου, αυτα τα πράγματα έχουν συζητηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Fringe και X Files.

 Το πραγματικό διαβαθμισμένο σημείωμα σε πολύ σύντομη διανομή αναφέρει μόνο τα εξής:

       -- Ο εχθρός είναι εξωγήινος και εξαιρετικά επιθετικός και εχθρικός
       -- Η απειλή αποτελεί ενα «σαφή και παρόντα κίνδυνο» και είναι απομονωμένος στην Λεκάνη του Ειρηνικού
       -- Η  Κίνα αναγκάζεται να μεταφέρει την ευθύνη των ΗΠΑ, επειδή το  Ναυτικό των  ΗΠΑ  κάθεται στον Περσικό Κόλπο, όταν η Αμερική είναι κάτω από μια πολύ πραγματική απειλή.
       -- Προσπάθειες να αναζητήσουν επιβεβαιώσεις ή να ελέγχουν άμεσα τον ΕΧΘΡΟ θα οδηγήσουν σε μοιραίες συνέπειες.

Οι Επιβεβαιώσεις μας περιορίζουν σε αυτή την απάντηση. Άλλα στις ΗΠΑ έχουν καλύτερη πληροφόρηση και οι πηγές μας έχουν σιωπήσει με προειδοποιήσεις μόνο.


ΠΗΓΕΣ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

170 χρόνια από την γέννησή του Αβδούλ Χαμίντ Β΄.Ποιος ήταν ο «μέγας δολοφόνος» «αιμοσταγής σουλτάνος»;

Οι απόγονοι του σουλτάνου διεκδικούν ακίνητα αξίας 18 δισ. δολλαρίων από το τουρκικό κράτος...Και θυμήθηκαν και τα ακίνητά του σε Ελλάδα και Αίγυπτο!
Χιλιάδες ακίνητα, που ανήκαν άλλοτε στην Οθωμανική Δυναστεία και κατασχέθηκαν από το νέο τουρκικό κράτος, διεκδικούν τώρα με προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη οι απόγονοι του σουλτάνου και χαλίφης Αβδούλ Χαμίντ Β΄ (1842-1918), που ήταν ο 35ος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η πρώτη ακρόαση της υποθέσεως έγινε τον Ιούνιο του 2010 και η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Οι 48 ενάγοντες δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι, πως εάν δεν δικαιωθούν από τα τουρκικά δικαστήρια, να φθάσουν έως το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! 
Ο τρισέγγονος του «αιμοσταγή σουλτάνου» (όπως αποκάλεσε η Ιστορία τον Αβδούλ) Ορχάν Οσμάνογλου δήλωσε πως εάν κερδίσει - αυτός και οι συγγενείς του - είναι έτοιμοι να συμβιβασθούν μ' ένα λογικό ποσόν. 

Βρέθηκε το στοιχείο «φάντασμα» του Περιοδικού Πίνακα



Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι βρήκαν το στοιχείο Νο 113

Επιστήμονες στην Ιαπωνία δηλώνουν βέβαιοι ότι τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν το χημικό στοιχείο του Περιοδικού Πίνακα Νο 113.

Πρόκειται για ένα ακόμα βαρύ άτομο με 113 πρωτόνια στον πυρήνα του, μια μορφή ύλης που δεν υπάρχει με φυσικό τρόπο στη Γη, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί φευγαλέα μόνο στο εργαστήριο. Όμως άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί κατά πόσο όντως οι ιάπωνες ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν το ασταθές στοιχείο.

Ολοένα και πιο βαριά συνθετικά χημικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στον Περιοδικό Πίνακα τα τελευταία χρόνια, με πιο βαρύ μέχρι σήμερα το Νο 118. Όμως στις προηγούμενες θέσεις του Πίνακα υπάρχουν ακόμα κενά, όπως στο Νο 113, καθώς το εν λόγω στοιχείο έχει αποδειχτεί, εδώ και εννέα χρόνια ερευνών, πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβα για τα γενετικά τροποποιημένα – Συνδέονται με όγκους


Βόμβα μεγατόνων, για τις ολέθριες, καθώς φαίνεται, επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα αποτελεί η έρευνα Γάλλων επιστημόνων, που δημοσιεύεται στην έγκυρη αμερικανική επιθεώρηση «Διατροφική και Χημική Τοξικολογία». Πρόκειται για την πρώτη τόσο μακράς χρονικής διάρκειας έρευνα, που έχει διεξαχθεί στο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι NK603, παραγωγής Monsanto, και στο ζιζανιοκτόνο «Roundup» από τον καθηγητή μοριακής βιολογίας Gilles-Eric Séralini του πανεπιστημίου του Caen. Η έρευνα, που έγινε σε αρουραίους, έδειξε ότι τα επίπεδα κατανάλωσης, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ασφαλή, προφανώς και δεν είναι τόσο αθώα, αφού, σύμφωνα με τον Γάλλο επιστήμονα, μπορούν να προκαλέσουν όγκους, καταστροφές σε όργανα και να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Βρέθηκε άγαλμα φτιαγμένο από μετεωρίτη


Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα βαρύ βουδιστικό άγαλμα ανακάλυψαν, το οποίο εκτιμάται πως είναι φτιαγμένο από μετεωρίτη έπεσε στα σύνορα Σιβηρίας - Μογγολίας πριν από περίπου 10.000 - 20.000 χρόνια.

Ο «Σιδερένιος Άνθρωπος», όπως ονομάστηκε το άγαλμα, απεικονίζει κάποιον βουδιστικό Θεό- πιθανώς τον Βαϊσραβάνα- σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης.

Το άγαλμα υπολογίζεται πως δημιουργήθηκε μεταξύ του 8ου και του 10ου αιώνα, μάλλον από τον πρωτοβουδιστικό θιβετανικό πολιτισμό των Μπον, ενώ πιστεύεται πως βρέθηκε στη Γερμανία έπειτα από αποστολή του ναζιστή ζωολόγου και εθνολόγου Ερνστ Σέφερ.

Ενεργοποίηση Ειδικών Δυνάμεων στο Φαρμακονησι και στο Αγαθονησι




Μετά το χθεσινό επεισόδιο που έγινε στην περιοχή του Φαρμακονησιου και είχε σαν αποτέλεσμα να συγκρουστούν ένα Ελληνικό και ένα Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων κάνει σημαντικές κινήσεις. Στην προσπάθεια των Τούρκων να στήσουν νέα ΙΜΙΑ και στο πλαίσιο της αποφυγής νέων επεισοδίων έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ η χθεσινή άσκηση της ΔΥΝΑΜΗΣ  'Δ'  στη Λήμνο ήταν καθαρά στημένη για να δείξει στις 'απεναντι' δυνάμεις τι να μην κάνουν. Αυτή την στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες μας το Αγαθονησι και το Φαρμακονησι πολύ απλά δεν είναι προσβάσιμα λόγω της ενδυνάμωσης των εκεί στρατιωτικών δυνάμεων μας. Εν αναμονή νέων Πληροφοριών .

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Eπεισόδιο στο Φαρμακονήσι με σύγκρουση σκαφών τουρκικής και ελληνικής Ακτοφυλακής





Επεισόδιο είχαμε τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.
Περί τις 03.00 τα ξημερώματα ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από σλοβενικό σκάφος της FRONTEX που περιπολούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, "να απομακρυνθεί γιατί βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα".
Οι Σλοβένοι ενημέρωσαν σχετικά το κέντρο επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής, το οποίο έστειλε ένα δικό μας σκάφος.  

Εν μέσω διαδηλώσεων στην Αθήνα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε άσκηση της Δύναμης Δέλτα στην Λήμνο




Σήμερα το πρωί κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με το εξής σενάριο της άσκησης.:

Άμεση αερομεταφορά τμήματος της Δύναμης Δέλτα, υπό τον έλεγχο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, σε νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου με σκοπό την εξασφάλιση του αεροδρομίου του νησιού το οποίο δέχεται επίθεση ή πρόκειται να δεχθεί επίθεση από τουρκικές δυνάμεις.
Στη Δύναμη συμμετέχει και η διακλαδική ομάδα φύλαξης Υψηλών Προσώπων, με αποστολή την προστασία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος στο πλαίσιο της άσκησης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο. 
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η ομάδα φύλαξης Υψηλών Προσώπων.



Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Περίεργες δονήσεις στον κόλπο του Νομού Χανίων

 

 

 

Πέντε δονήσεις οι οποίες δεν είναι σεισμικές καταγράφηκαν μεταξύ των ωρών 20:30 έως 21:15 από τον σεισμογράφο του εργαστηρίου Γεωφυσικών και Φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης ενώ οι αρχές δέχτηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες που δηλώναν ότι ακούν περίεργους ήχους σαν έκρηξη, από απροσδιόριστη πηγή.

Αναζητώντας ζωή στα 3,5 χιλιόμετρα κάτω από τον πάγο


Γεώτρηση στην υπόγεια λίμνη Έλσγουρθ της Ανταρκτικής

Κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου τους να προσεγγίσουν την υπόγεια λίμνη Έλσγουρθ της Ανταρκτικής βρίσκονται Βρετανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές θα χρειαστεί να τρυπήσουν στρώμα πάγου πάχους 3,5 χιλιομέτρων και να φτάσουν στην επιφάνεια της λίμνης με αποστολή να αναζητήσουν μορφές ζωής και να συλλέξουν ιζήματα από το βυθό προκειμένου να αποκτήσουν μια εικόνα για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν στον πλανήτη πριν εκατομμύρια χρόνια.

Βρήκαν νερό σε αστεροειδή ανάμεσα στον Δία και τον Άρη







Η Εστία, το δεύτερο μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Άρη και Δία, που έως τώρα θεωρείτο πλήρως άνυδρη, τελικά φέρει στην επιφάνειά της ίχνη παγωμένου νερού, με την μορφή ένυδρων ορυκτών.

Η ανακάλυψη, που έγινε από την μελέτη στοιχείων που παρείχε το διαστημικό σκάφος "Dawn" (Αυγή) της NASA, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πολλοί μικρότεροι πλούσιοι σε νερό αστεροειδείς κάποτε έπεσαν πάνω στην Εστία και της μετέφεραν ποσότητες νερού.


Σήμερα, το νερό παραμένει δεσμευμένο στα ορυκτά του γιγάντιου αστεροειδή, εωσότου μελλοντικές προσκρούσεις άλλων ουράνιων σωμάτων δημιουργήσουν αρκετά μεγάλη θερμότητα στην επιφάνειά του, λιώσουν τα πετρώματα και απελευθερώσουν το νερό με την μορφή υδρατμών.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά του Βόλου


Το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή

Σεισμική δόνηση 4.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο) σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή, 44 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βόλου και 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τρικερίου.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη του Βόλου. 
ΠΗΓΗ : www.newsbeast.gr

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ( ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ : 3 MINUTES TO GO )



Φίλοι μου

Σε συνέχεια της ανάρτησης του Σαββάτου που κατά αποκλειστικότητα αναρτησαμε τελικά ήταν μια επιφυλακή και όχι άσκηση που διατάχθηκε από υψηλά κλιμάκια της Π.Α σε 4 συγκεκριμένες μονάδες και το Πεδίο Βολής Κρήτης . Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ γνωρίζει τις μονάδες αλλά για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν πρόκειται να τις αποκαλύψει. Οι χρόνοι που επιτευθησαν ήταν με μια λέξη εκπληκτικοί και απέδειξαν άλλη μια φορά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μια σημείωση, όταν έρχεται η πληροφορία σε μας φυσικά είναι χαρακτηρισμένη ως ΕΚΤΑΚΤΟ και σε καμία περίπτωση δεν παίζουμε με τα νεύρα του Ελληνικού Λαου αλλά εκείνη την στιγμή ουτε τα στρατεύματα μας γνωρίζουν οτι είναι άσκηση.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 22/9/2012

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

11 πύργοι που γέρνουν


Μπορεί ο πιο γνωστός κεκλιμένος πύργος να είναι της Πίζας αλλά δεν είναι ο μοναδικός! Για να γέρνει ένα κτήριο θα πρέπει είτε να έχει γίνει κάποιο κατασκευαστικό λάθος από πρόθεση στο σχεδιασμό του ή την κατασκευή του είτε λόγω της πολύχρονης εξωτερικής επιρροής.

Δείτε 11 κεκλιμένους πύργους.


Για αρχή δείτε ένα ενδιαφέρον infographic που είναι από την ιστοσελίδα της The Economist. Για παράδειγμα, ο Big Ben γέρνει βορειοδυτικά κατά 0,26ο και ο κεκλιμένος πύργος του Suurhusen στην Γερμανία γέρνει κατά 5,19ο.

Οταν η Ανταρκτική ήταν... Χαβάη


Ηταν κάποτε πράσινη και γεμάτη φοίνικες

Τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι στο μακρινό παρελθόν η παγωμένη σήμερα Ανταρκτική είχε υποτροπικό κλίμα με ιδιαιτέρως πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Νέα ευρήματα δείχνουν ότι στην ήπειρο υπήρχαν ακόμη και φοίνικες.

Η ανακάλυψη
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης συνέλεξαν δείγματα ιζημάτων που βρίσκονταν σε βάθος 4 χλμ σε μια θαλάσσια περιοχή της ανατολικής ακτής της Ανταρκτικής. Η μελέτη των ιζημάτων αποκάλυψε την παρουσία φοινίκων στην ήπειρο πριν από 53 εκατομμύρια έτη. Η αποκάλυψη έγινε μετά τη ανάλυση γύρης και σπόρων που βρέθηκαν στα ιζήματα.

Ιατρικά εργαλεία 2.500 ετών

«Ακούν» στο ίδιο όνομα και στην εμφάνιση είναι απαράλλακτα εδώ και χιλιετίες. Θα μπορούσαν με άνεση να βρίσκονται στην τσάντα ενός σημερινού γιατρού ή στον εξοπλισμό ενός σύγχρονου χειρουργείου. Κι όμως βρίσκονται εκτεθειμένα σε μια προθήκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, στον όροφο του κτιρίου που πλαισιώνει στη δυτική και νότια πλευρά το ελληνιστικό θέατρο της Ζέας, στην προθήκη με τα μικροαντικείμενα δεξιά στην αίθουσα με τον αριθμό δύο.

Σπάτουλες, λαβίδες και κοχλιάρια είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία που συνόδευσαν έναν γιατρό στον τάφο του και τα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και μαρτυρούν πόσο ανεπτυγμένη ήταν η Ιατρική στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως από τα χρόνια που κρατούσε το σκήπτρο ο Αγαμέμνων στις πολύχρυσες Μυκήνες οι γιατροί προχωρούσαν σε ανατρήσεις κρανίων για να απομακρύνουν θραύσματα οστών και πηγμένο αίμα αλλά και για να αφαιρέσουν όγκους που προκαλούσαν πόνο, ενώ υπάρχουν παραδείγματα που τα κρανία φέρουν πολλαπλές επεμβάσεις και φαίνεται πως οι ασθενείς είχαν επιβιώσει της επέμβασης.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ"



Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό», βρίσκονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται με κυβερνητική εντολή!
Τα υπόλοιπα ανακοινώνονται από την εφημερίδα στην έκδοση της Κυριακής. Λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων, παρουσιάζουν λίστα με πρώην και νυν εκπρόσωπους του κοινοβουλίου και του ευρωκοινοβουλίου για ν' ασχολείται ο κόσμος και να ξεχάσει τα προβλήματα του.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ : Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3 MINUTES TO GO



ΕΚΤΑΚΤΟ : Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3 MINUTES TO GO... ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νέος σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

 

 

Έγινε στις 18:39 το απόγευμα δυτικά της Κρήτης, στο ίδιο σημείο στο οποίο, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σήμερα το πρωί στις 11:47.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 137 χλμ. δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό του βάθος ορίζεται στα 12 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, δύο σεισμικές δονήσεις που έγιναν με διαφορά δύο λεπτών στα δυτικά και στα ανατολικά της Κρήτης απασχόλησαν τους σεισμολόγους,
οι οποίοι, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, παρακολουθούν συνεχώς το φαινόμενο έτσι όπως καταγράφεται στους σεισμογράφους.
ΠΗΓΗ : www.newsit.gr

Ξαφνική άσκηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας

Ξαφνική άσκηση αεράμυνας με στόχο...τη τρόϊκα!
Στις 10:30 δόθηκε εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση του συνόλου του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας. Σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας, χωρίς μετακινήσεις μέσων.
Στην άσκηση συμμετέχουν το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας.  
  
ΠΗΓΗ : www.onalert.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ - ALERT : Εδω και 3 ωρες οι ειδικες δυναμεις της Ελλαδας φορτωσαν πολεμικο εξοπλισμο


Άσκηση απάντηση στην τουρκική NAVTEX – «Πυρπολούν» Τούρκους στο Ανατ. Αιγαίο 


Σε αιφνιδιαστική άσκηση προχώρησε σήμερα το απόγευμα το ΓΕΕΘΑ με την κινητοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης και σενάριο ανακατάληψης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο και με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις απογευματινές ώρες της 20 Σεπτεμβρίου διεξάγεται άσκηση ¨Πυρπολητής.
Στο πλαίσιο της άσκησης και βάση του σεναρίου ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
Περιοχή άσκησης είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου και σκοπός, ο εντοπισμός και εξουδετέρωση εχθρικών τμημάτων πάνω στο Νησί καθώς και η κατάληψη και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου στην περιοχή, με τις διαθέσιμες δυνάμεις.
Η άσκηση πραγματοποιείται στη νήσο Τέλενδο η οποία βρίσκεται σχεδόν μισό ναυτικό μίλι δυτικά της Καλύμνου.
Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται άσκηση με κινητοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης σε νήσο του Ανατ. Αιγαίου και ουσιαστικά πρόκειται περί απάντησης στην τουρκική NAVTEX 570  όπου σύμφωνα με την οποία τουρκικό ερευνητικό θα πραγματοποιήσει έρευνα 7,3 περίπου μίλια νότια της Μεγίστης οριακά εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ 

ΠΗΓΗ : www.onalert.gr , www.defencenet.gr , www.staparaskinia.gr

Τοπικό νόμισμα μαζί με το ευρώ θα εκδώσει η Νάπολη



Για την αναθέρμανση της οικονομίας της

Η Νάπολη ανακοίνωσε την επεξεργασία ενός σχεδίου 70 εκατ. ευρώ για την έκδοση ειδικών ομολογιών, ή χαρτονομισμάτων (τα «νάπο») τα οποία θα χρησιμοποιούνται εν είδει τοπικού νομίσματος. Με τον τρόπο αυτό οι αρχές της πόλης αποβλέπουν στην αναθέρμανση της τελματωμένης οικονομίας της Μητρόπολης του ιταλικού Νότου.

Τα «νάπο» θα διανέμονται στους εμπόρους, τους παραθεριστές και στους κατοίκους που καταβάλλουν φόρους και θα επιτρέπουν στους κατόχους τους να επωφελούνται από έκπτωση 10% σε κάθε αγορά από 10 ευρώ.

Συνεχείς σεισμοί στην Κρήτη

Ενεργοποιήθηκε λόγω Σαντορίνης η Πλάκα του Κεντρικού Αιγαίου ;


Τρείς ακόμη αξιοσημείωτες σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στις 10:37 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών  της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 90 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Επαναπροσδιορισμός της απόστασης Γης - Ήλιου

Πλέον η απάντηση στην ερώτηση «με τι ισούται μία Αστρονομική Μονάδα», είναι 149.597.870.700 μέτρα.
Τα μέλη της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) ψήφισαν τον επαναπροσδιορισμό ενός από τα πιο βασικά μεγέθη στην αστρονομία, αυτό της Αστρονομικής Μονάδας (ΑU), της απόστασης δηλαδή μεταξύ Γης και Ήλιου. Καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο σωμάτων δεν είναι σταθερή κάθε στιγμή, αφού η Γη δεν κινείται σε κυκλική τροχιά γύρω από τον Ήλιο αλλά σε ελλειπτική, η Αστρονομική Μονάδα είναι ίση πλέον με τη μέση απόσταση κατά τη διάρκεια ενός έτους, μεταξύ Γης και Ήλιου. Με τον τρόπο αυτό πιστεύεται πως θα εκλείψουν οι αβεβαιότητες που σχετίζονταν με τον προηγούμενο ορισμό, και πλέον η απάντηση στην ερώτηση «με τι ισούται μία Αστρονομική Μονάδα», είναι 149.597.870.700 μέτρα.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κοντά στην ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της γυναίκας του Μ. Αλεξάνδρου

 

 Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών.

Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης. Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’.

Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το φετινό καλοκαίρι, οι προσπάθειες εντάθηκαν κι εδώ και δύο μήνες οι ενδείξεις είναι σοβαρές για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Αθήνα εγινε σαν σήμερα, το 1834, πρωτεύουσα της Ελλάδας




Όταν το 1834 η Αθήνα ανακηρύχθηκε επίσημα πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, δεν ήταν παρά ένα μικρό χωριό 7.000 κατοίκων, απλωμένο γύρω από το βράχο της Ακρόπολης. Έμοιαζε τότε η Αθήνα με «αρχαιολογικό κήπο» ερειπίων όπου χαλασμένα και ερειπωμένα αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά κτίρια βρίσκονταν δίπλα σε τρισάθλιες καλύβες, όπου ζούσαν οι πάμφτωχοι, τότε, Αθηναίοι.
Η απόφαση για τον ορισμό της μελλοντικής ελληνικής πρωτεύουσας, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Προσωπικότητες της εποχής, πολιτικοί, αλλά και εξειδικευμένοι επιστήμονες (αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι κ.α.) πήραν μέρος στη συζήτηση, προσπαθώντας να επηρεάσουν τις εξελίξεις και την τελική απόφαση. Οι πόλεις που προτάθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η Κόρινθος, τα Μέγαρα, ο Πειραιάς, το Άργος, καθώς και το Ναύπλιο - η μέχρι τότε πρωτεύουσα της χώρας.
Τελικά, η πλάστιγγα έγειρε προς την Αθήνα, η οποία το Σεπτέμβριο του 1834 ανακηρύχθηκε επίσημα σε «Βασιλική καθέδρα και πρωτεύουσα». Οι λόγοι που οδήγησαν στο να πάρει τελικά η Αθήνα το «χρίσμα», έχουν να κάνουν με την ένδοξη ιστορία της ως λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (την απόφαση πιθανότατα επηρέασε ο βασιλιάς της Βαυαρίας, Λουδοβίκος, ο οποίος ήταν γνωστός αρχαιολάτρης).

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ιστορίες... φωτιάς των αρχαίων νομισμάτων


Ο φλεγόμενος κεραυνός του Δία, ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, η πυρά των θυσιών, νομίσματα και μετάλλια από την αρχαιότητα, με παραστάσεις και συμβολισμούς που αναδεικνύουν τη σημασία της φωτιάς για τον άνθρωπο, αλλά παρουσιάζουν και την καταστροφική δράση της, όπως έχει αποτυπωθεί σε κάποιες περιπτώσεις επάνω τους, περιλαμβάνονται στην έκθεση, που θα εγκαινιασθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός» με το ειδικό θέμα «Παντέχνου Πυρός Σέλας – Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς».

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΙ REAL NEWS

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΗΛΙΘΙΟ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΛΟΓΩ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΔΙΝΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ REAL NEWS. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΦΟΒΑ....

"Ξεκλειδώνουν" 400.000 πάπυρους από την αρχαία Ελλάδα!


`Ξεκλειδώνουν` 400.000 πάπυρους  από την αρχαία Ελλάδα!
Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν .

H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε... "Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων" .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων .
Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος.

Γιγαντιαίος αστεροειδής πέρασε πάνω από τη Γη...





  Την νύχτα που μας πέρασε, πέρασε πολύ κοντά από πάνω από την Γη ο αστεροειδής "QG42" μεγέθους περίπου όσο ένα κτίριο 10 ορόφων.

Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση 3 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Σύμφωνα με τα διαστημικά μέτρα η απόσταση αυτή δεν είναι μεγάλη, ωστόσο δεν είναι και επικίνδυνη για τη Γη.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Νational Geographic: «Πότε θα εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης;»



Νational Geographic: «Πότε θα εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης;»
Πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα του National Geographic είναι σήμερα η Σαντορίνη.....


Το γνωστό επιστημονικό περιοδικό εκφράζει την ανησυχία του μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τη συσσώρευση εκατομμυρίων κυβικών μάγματος στο ηφαίστειο που έχει προκαλέσει την ανύψωση του νησιού κατά 14 εκατοστά μέσα σε 16 μήνες.
Το άρθρο έχει τίτλο «Μπαλόνι μάγματος φουσκώνει κάτω από την Σαντορίνη» και αναφέρει ότι οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι και ψάχνουν να βρουν στοιχεία προκειμένου να προβλέψουν την επόμενη πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου του όμορφου ελληνικού νησιού.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχαίες στοές συνέδεαν Σκωτία - Τουρκία;


Τα τούνελ που έχουν βρεθεί θαμμένα κάτω από ερείπια οικισμών της λίθινης εποχής αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου υπόγειου δικτύου που κάλυπτε σχοδόν ολόκληρη την Ευρώπη από τη Βόρεια Σκωτία μέχρι τη Μεσόγειο.

Αυτό ισχυρίζεται ο γερμανός αρχαιολόγος Dr Heinrich Kusch στο βιβλίο του με θέμα τις υπόγειες σήραγγες που χρονολογούνται 12.000 χρόνια πριν.

 

Ο νέος νόμος για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις


                                                                                                                                                    spreadΤο τελευταίο διάστημα νομοθετήθηκαν τέσσερις θεμελιώδες αλλαγές που αναμφισβήτητα μειώνουν (και σε κάποιες περιπτώσεις εκμηδενίζουν ) το κόστος της απόλυσης . Oι κύριες αλλαγές είναι

  •  1) Αν ο εργαζόμενος εργάστηκε  έως ένα έτος , δεν δικαιούται αποζημίωση 
  • Άν η απόλυση γίνει με την τήρηση της απαιτούμενης προειδοποίησης από τον νόμο, η αποζημίωση μπορεί να μειωθεί έως και στο 50% της ισχύουσας.
  • 2). Άν η απόλυση γίνει κατά τη διάρκεια ισχύος της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, το ποσό της αποζημίωσης θα είναι μειωμένο και θα ακολουθεί τους όρους της νέας σύμβασης.
  • 3). Θεσπίστηκε (με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο) η δυνατότητα καταβολής των αποζημιώσεων με δόσεις.
  • 4).Αναφέρουμε ότι η διάταξη για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις του Ν. 3899 αφήνει ανοιχτή και τη δυνατότητα να συνομολογηθεί διαφορετικός τρόπος καταβολής στην αποζημίωση.

    Έκτακτο : Προετοιμασία μεγάλου Σεισμού στην Καλιφόρνια;;;



    Τεράστια τμήματα της νότιας Καλιφόρνιας και της Αριζόνα  αναφέρουν τη μυρωδιά του θείου παντού, αρχίζοντας αναφορές εδώ και 24 ώρες. Φαίνεται σαν να είχαμε πολλούς μικρούς σεισμούς, και μαζικούς θανάτους ψαριών σε διάφορους τομείς .Στο  Φοίνιξ είναι η πιο προσφάτη αναφορά της μυρωδιάς του θείου . Επίσης, αναφορές για καταβόθρες, μεταβολές της στάθμης του νερού , θερμοπίδακες και λάσπη

    ΠΗΓΗ : http://www.latimes.com/news/local/la-me-salton-stench-20120911,0,1741880.story

    Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

    Κομήτης συγκρούστηκε με το Δία






    Νέα πρόσκρουση είχαμε εχθές στο Δία, από ένα κατά τα φαινόμενα κομήτη ο οποίος έγινε αντιληπτός από λάμψη η οποία καταγράφηκε από αστρονόμους. Η πρώτη αναφορά έγινε από την αστρονόμο  Heidi Hammel του   Space Science Institute η οποία ανέφερε την παρατήρηση μιας πύρινης μπάλας που κατέπεσε στον πλανήτη. 

    11 Σεπτεμβρίου 2001. Ο φύλακας Άγγελος μου





    Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001. Από το πρωί ήμουν στην Θήβα . Είχα επιστημονική παρακολούθηση παραγωγικής Λειτουργίας σε ένα από τα μεγαλύτερα πληροφοριακά συστήματα της Ελλάδας – το ICIS -- στο τελωνείο της Θήβας. Οι υπάλληλοι φιλόξενοι μας είχαν ενημερώσει ότι μετά το πέρας της λειτουργίας του Τελωνείου θα πηγαίναμε για κάτι κοψίδια σε μια φημισμένη ταβέρνα λίγο έξω από την Θήβα. Πήγαμε και ενώ ξεκινήσαμε να τρώμε το κινητό μου χτύπησε και στην Άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας άνθρωπος , ο φύλακας άγγελος μου τα τελευταία 16 χρόνια που δυστυχώς οπότε τον ακούω στο τηλέφωνο είναι κομιστής κακών ειδήσεων. Η στιχομυθία μικρή άλλα σοβαρή

    -- Που είσαι ;
    -- Θήβα σε μια ταβέρνα
    -- Βάλε τηλεόραση
    -- Σε πιο κανάλι
    -- Σε όποιο

    Παρακάλεσα να ανοίξουν την τηλεόραση και πάγωσα. Η Αμερική δέχονταν «επιθεση». Πέρασαν 30 δευτέρα οπότε τον άκουσα να μου λέει

    -- Σήμερα αλλάζει ο κόσμος. 
    -- Το ξέραμε ;  ρώτησα...
    -- Κάνεις... εκτός από αυτούς....

    Δεν θα συνεχίσω με αναλύσεις , έρευνες , ταινίες , ντοκιμαντέρ και άλλα . Θα πω μόνο ότι είμαστε όλοι σαν έμενα στην ταβέρνα στην Θήβα με τα κοψιδια όταν ο κόσμος αλλάζει. Και το θέμα είναι οτι εδω και 17 χρονια δεν εχω αλλαξει κινητό αλλα εδω και  4 χρόνια απο τις 6 Δεκεμβριου 2008 ( Γρηγοροπουλος ) το κινητό μου δεν εχει κτυπήσει  και στην αλλη γραμμη να ειναι ο άγγελος μου...Ελπιζω να συνεχιζει για πολλα χρονια αυτη η ησυχια οταν οι κεραιες μου λενε για αναταραχες στην Ελλαδα ,για πολεμο στο Ιραν , για επεισοδια με την Τουρκια  κ.α .

    Ας ελπιζω γιατι τα πραγματα δεν πανε καθόλου καλα..
    Ντριιν Ντριιν

    -- Που είσαι ; ………..

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

    Συνελήφθησαν δύο Τσέχοι στη Λήμνο για κατασκοπεία

     

     

    Κατέγραψαν οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις

    Δύο υπήκοοι Τσεχίας, ηλικίας 28 και 33 ετών συνελήφθησαν στο Πλατύ της Λήμνου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία.

    Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

    Η Ρεπούση ...έχει συνέχεια! Έλληνας ιστορικός αμφισβητεί ότι οι Τούρκοι έκαψαν τη Σμύρνη


    Η Ρεπούση ...έχει συνέχεια! Έλληνας ιστορικός αμφισβητεί ότι οι Τούρκοι έκαψαν τη Σμύρνη



    Μετά τον “συνωστισμό” στην προκυμαία της Σμύρνης στην κατά Ρεπούση ιστορία, έχουμε δεύτερο κρούσμα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας. Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του δήμου Σμύρνης την φωτιά στη Σμύρνη δεν την έβαλαν οι Τούρκοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτή την άποψη την εκφράζει Έλληνας ιστορικός!

    Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr το 51 λεπτών ντοκιμαντέρ σφραγίζεται από την δήλωση του Έλληνα ιστορικού Στρατή Αναγνώστου “οι Έλληνες ιστορικοί πιστεύουν πως την φωτιά στην Σμύρνη την προκάλεσαν οι Τούρκοι. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να το αποδεικνύει”.

    Στους Ιάπωνες κατέληξαν τα πολυπόθητα νησιά Σενκάκου



    Στους Ιάπωνες κατέληξαν τα πολυπόθητα νησιά Σενκάκου 
    Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΡΙΒΗ
     Σε αγορά τριών νησιών που διεκδικούσε το Πεκίνο στη θάλασσα της Κίνας, προέβη η Ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Τόκιο, γεγονός που επιδεινώνει τις σχέσεις των δυο χωρών. Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο απέστειλε προειδοποίηση προς το Τόκιο, ότι η Κίνα δε θα υποχωρήσει.

    Υπόθεση Ρόσγουελ...με εξωγήϊνους στη Κύπρο,διηγείται Βρετανός δεκανέας!


    Υπόθεση Ρόσγουελ...με εξωγήϊνους στη Κύπρο,διηγείται Βρετανός δεκανέας!

    Πασίγνωστη είναι η υπόθεση «Ρόσγουελ», με τον – υποτίθεται – εξωγήινο που έκανε «ντόρο» το καλοκαίρι του 1947. Ένα φιλμ διάρκειας λίγης ώρας που πολλοί αμφισβήτησαν για την αυθεντικότητά  του.

    Όμως γράφει το ikypros μια παρόμοια υπόθεση σαν του «Ρόσγουελ» φαίνεται ότι εκτυλίχθηκε κάποτε και στην Κύπρο! Μάλιστα στην Κύπρο προ της τουρκικής εισβολής, εν έτει 1973. Όλα ξεκίνησαν πριν κάποια χρόνια, όταν ένας Άγγλος στρατιωτικός, ο Τομ Κλαρκ, που υπηρετούσε στις βρετανικές βάσεις του νησιού, δήλωσε δημόσια μερικά ...πολύ παράξενα πράγματα!

    Είπε συγκεκριμένα, ότι κάποια νύχτα του 1973 (δεν λέει ακριβώς την ημερομηνία), και ενώ βρισκόταν σε κανονικής ρουτίνας νυχτερινή άσκηση, είδε …ένα UFO να συντρίβεται πάνω στα βουνά του Τρόοδος της Μεγαλονήσου! Ο Κλαρκ μίλησε για πρώτη φορά για το γεγονός στο μηνιαίο περιοδικό UFO Monthly, το 2005.

    Σαντορίνη:Τρέμουν το ηφαίστειο-14 πόντους σηκώθηκε το νησί από το μάγμα!


    ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου - Η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα.

    Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, που μελετούν το φαινόμενο.

    Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

    Από το τυρί τσένταρ στη Νόσο του Λάιμ: 26 πράγματα που οφείλουν το όνομα τους σε διάφορα μέρη


    1. Τυρί τσένταρ
    Το διάσημο τυρί πήρε το όνομά του από την πόλη Τσένταρ σε νοτιοδυτική Αγγλία. Σε αντίθεση με άλλα τυριά όπως η γκοργκοντζόλα και η παρμεζάνα, το τσένταρ, δεν είναι Π.Ο.Π., κάτι που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πού παράγεται μπορεί να ονομάζεται τσένταρ.

    2. Τσάντες Duffel
    Ενώ η τσάντα Duffel αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο στυλ τσάντας, αρχικά πήραν το όνομα τους από το παχύ ύφασμα Duffel από το οποίο κατασκευάζονταν, που παράγονταν στην πόλη Duffel του Βελγίου.

    Του μπήκαν ψύλλοι στ’ αφτιά Από που βγήκε η έκφραση

    Οι Βυζαντινοί ήταν άφταστοι στο να εφευρίσκουν πρωτότυπες τιμωρίες.

    Όταν έπιαναν κάποιον να κρυφακούει, του έριχναν ζεματιστό λάδι στ’ αφτιά και τον κούφαιναν. Για τους «ωτακουστές» -όπως τους έλεγαν τότε αυτούς- ο αυτοκράτορας lουλιανός αισθανόταν φοβερή απέχθεια. Μπορούσε να συγχωρέσει έναν προδότη, αλλά έναν «ωτακουστή» ποτέ. Ο ίδιος έγραψε έναν ειδικό νόμο γι’ αυτούς, ζητώντας να τιμωρούνται με μαρτυρικό θάνατο. Μα όταν τον έστειλε στη Σύγκλητο, για να τον εγκρίνει, εκείνη τον απέρριψε, γιατί θεώρησε ότι το αμάρτημα του «ωτακουστή» δεν ήταν και τόσο μεγάλο. Είπαν δηλαδή -οι Συγκλητικοί- ότι η περιέργεια είναι φυσική στον άνθρωπο και ότι αυτός που κρυφακούει, είναι, απλώς, περίεργος. Μπορεί να κάνει την κακή αυτή πράξη, αλλά χωρίς να το θέλει. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία να καταργήσουν και το καυτό λάδι και ζήτησαν να τους επιβάλλεται μικρότερη ποινή.

    Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

    MHΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ?

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1 ΚΑΙ 2 ΕΥΡΩ...

    ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΙΝΕΙΣ 5 ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕ.... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?



    Καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΟΕΕ και ΟΕΚ

    ΟΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ? ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ?


    Με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΙΚΑ, την Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενημέρωσε για την επικείμενη, εντός του Σεπτεμβρίου, νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, η οποία ανέρχεται σωρευτικά σε 1,1%.Στο πλαίσιο αυτό, o κ., Βρούτσης ζήτησε από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών να ισχύσει αναδρομικά από 1ης Σεπτεμβρίου.
    Πρόκειται για την πρώτη σημαντική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία επιχειρείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας.

    Ανακαλούνται φυσικοί χυμοί από τον ΕΦΕΤ

    "ΘΕΤΙΚΗ" ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ COCA COLA ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.

    ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ ..

    Την ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρεία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρεία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα, του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.

    Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

    Εντυπωσιακό «μαστίγιο» στην επιφάνεια του ήλιου


    Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι φωτο από το δορυφορικό Παρατηρητήριο του Ήλιου (Solar Dynamics Observatory) της NASA, το οποίο έχει στόχο να δώσει στους επιστήμονες τη δυνατότητα να προβλέπουν έγκαιρα τις επερχόμενες γεωμαγνητικές καταιγίδες.

    Οι Ρώσοι στέλνουν ελκυστήρα βαρύτητας στον αστεροειδή Apophis


    Η ανθρωπότητα απειλείται από τον αστεροειδή Apophis ο οποίος την Παρασκευή, 13 Απριλίου του 2029 στις 04.36 το πρωί, ώρα Γκρίνουιτς... θα βρεθεί σε πολύ κοντινή απόσταση με τη Γη, απειλώντας να την καταστρέψει ολοκληρωτικά, σε ένα φαινόμενο που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως «Αποκάλυψη».

    Ρώσοι επιστήμονες εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να στείλουν στον αστεροειδή έναν ελκυστήρα βαρύτητας, ο οποίος θα μπορέσει να τον μελετήσει καλύτερα.

    Η αποστολή είναι προγραμματισμένοι για το έτος 2020, με τους Ρώσους να ευελπιστούν πως εφόσον επιτύχει το εγχείρημα, ίσως μπορέσουν να αποτρέψουν ακόμα και την πιθανότητα σύγκρουσης του αστεροειδή με τη Γη.
    ΠΗΓΗ : tro-ma-ktiko.blogspot.gr