Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Άγνωστες και περίεργες δομές ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Αιγύπτου.


Άγνωστες και περίεργες δομές ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Αιγύπτου. Τι μπορεί να είναι; Αρχαία κτίρια που ήταν αιώνες θαμμένα κάτω από την άμμο και κάποιος ισχυρός άνεμος βοήθησε να ξαναέρθουν στο φως; Μήπως είναι σύγχρονα κτίρια που κρύβουν κάποιο μυστικό; Η ανακάλυψη των μυστήριων δομών έγιναν εντελώς τυχαία, μέσω του Google Maps. Τις συντεταγμένες τους μπορείτε να τις βρείτε εδώ:  30 ° 1'13.25 «N 31 ° 43'14.513Ε 

Ξαναζεί το θέατρο της Αρχαίας Καρθαίας


Το Θέατρο Αρχαίας Καρθαίας, ένα κομψοτέχνημα μικρής χωρητικότητας, σχεδόν 800 θεατών, κατασκευασμένο με γνώμονα την οικονομία υλικού και εργασίας, πρόκειται να στερεωθεί και να αναδειχθεί.
Η ανασκαφή του ολοκληρώθηκε φέτος, στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί η Επιστημονική Επιτροπή Κέας του υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η ανάδειξη του μνημείου δεν ήταν στις υποχρεώσεις του έργου, ωστόσο, όπως ειπώθηκε από την υπεύθυνη της Επιτροπής και τους μελετητές που παραβρέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εξοικονομήθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο και σπεύδουν, ως το τέλος του χρόνου, να εκμεταλλευτούν. Εξάλλου, οι περαιτέρω στερεώσεις που θα γίνουν στο μνημείο κρίνονται απαραίτητες για την προστασία του, καθώς κάποια σημεία του θεάτρου δεν μπορούν να παραμείνουν ούτε καταχωμένα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν.

Σφραγισμένα σπήλαια στην Ελλάδα - Απαγορεύεται η είσοδος, γιατί ειδικά σε αυτά



H Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία η φυσική ομορφιά και το κάλος των αρχαιοτήτων συνυπάρχουν αρμονικά με το παράξενο και το ανεξήγητο που κρύβονται σε μέρη απόμακρα κι απρόσιτα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, όπως για παράδειγμα στα σπήλαια που βρίσκονται βαθιά μέσα στην αγκαλιά της Γης…  

 Η Ελλάδα, η βραχώδης άκρη της Βαλκανικής χερσονήσου, είναι γεμάτη από σπηλιές, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες, άλλες χερσαίες κι άλλες θαλάσσιες, άλλες προσιτές κι άλλες απρόσιτες στον ερευνητή.   

Πολλές δε απ’ αυτές τις σπηλιές είναι συνδεδεμένες στην λαϊκή παράδοση με αρχαιοελληνικούς μύθους, βυζαντινές δοξασίες ή και μυστήρια της νεότερης ιστορίας. Από τα σπήλαια αυτά, πολλά σχετίζονται και με παράξενα φαινόμενα τα οποία ως σήμερα αδυνατούμε να εξηγήσουμε.   

Πλήρωσαν το ΔΝΤ με τα επιδόματα τέκνων



Αγνωστη είναι η ημερομηνία που θα δοθούν τα επιδόματα τέκνων για το τρίτο τρίμηνο του 2015, σε 650.000 οικογένειες, καθώς τα 225 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για αυτές τις πληρωμές δόθηκαν, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», για να συμπληρωθεί το ποσό της δόσης του Οκτωβρίου προς το ΔΝΤ! Η δόση πληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου και οι δανειστές πήραν 448.014.119 ευρώ, που όφειλε να τους καταβάλει το ελληνικό κράτος. Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση αφήνει απλήρωτες 650.000 οικογένειες με χαμηλά έως και πενιχρά εισοδήματα για να πληρωθούν εγκαίρως οι πιστωτές.

ΓΕΣ: Οι φωτογραφίες της "αμφιλεγόμενης" άσκησης "ανακατάληψης εργοστασίου"

 
 
Οι “υποψίες” για το σενάριο της άσκησης του Στρατού με σενάριο ανακατάληψης εργοστασίου στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ενοχλήσει το ΓΕΣ. Το οποίο εκτός από την απάντηση που έδωσε , αποδέσμευσε και μια σειρά φωτογραφιών από την επιχειρησιακή εκπαίδευση της ΧVI  Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και την 30 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.