Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

“Έφυγε” o διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων!

Πέθανε ο Συνταγματάρχης Σίμος Ανδρέας. 

Απεβίωσε στο γραφείο του σήμερα το μεσημέρι ο Διοικητής της Σχολής ΤΘ Σχης Σίμος Ανδρέας, πατέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρόδωσε η καρδιά του.

Οι άγνωστες όσο και απόκοσμες πόλεις της Αρχαιότητας που δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα! (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν γνώσεις πέρα από το χρόνο τους, η γνώση που ο σύγχρονος άνθρωπος δεν διαθέτει σήμερα. Τότε είχαν τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν δομές πολύ πέρα από τις φυσικές τους ικανότητες ή τα εργαλεία που κατείχαν.
Θα πρέπει να πιεστούμε σκληρά για να αναπαράγουμε τις αρχαίες πυραμίδες, και δεν έχουμε ιδέα για το πώς χτίστηκαν. Οι αρχαίοι πραγματικά κατείχαν πληροφορίες που εμείς δεν διαθέτουμε και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν καταλάβουμε πώς τα κατάφεραν με τα αδύνατα κατορθώματα τους.
Γνώριζαν πολύ περισσότερο από ότι εμείς σχετικά με τη ζωή, το σύμπαν,την Αστρονομία, Ανώτερα Μαθηματικά, Μαγνητισμό, Θεραπεία, αόρατες δυνάμεις κλπ., και η κωδικοποιημένη γνώση τους είναι οι πληροφορίες που μεταφέρονται σε σύμβολα και σε σημεία που μπορούμε να τα βρούμε σε όλον τον κόσμο.

To 2019 θα έχει σήμα στο φεγγάρι και μάλιστα 4G

Το νέο δίκτυο θα εξαρτάται από την ηλιακή ενέργεια για τις ενεργειακές ανάγκες του
Το φεγγάρι θα αποκτήσει το 2019 το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, που θα είναι τέταρτης γενιάς (4G). Για τον σκοπό αυτό εργάζονται ήδη η Vodafone και η Nokia, αλλά και η Audi, όπως ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας στη Βαρκελώνη.


Το δίκτυο θα υποστηρίξει την προγραμματιζόμενη αποστολή δύο ρόβερ από την ιδιωτική γερμανική διαστημική εταιρεία PT Scientists με έδρα το Βερολίνο. Τα ρόβερ θα κατασκευασθούν από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi και θα προσεληνωθούν στην περιοχή της αποστολής «Απόλλων 17» της NASA, της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι.

Τι ήταν ο Δράκος της Ρόδου που καταβρόχθιζε ανθρώπους και ζώα; Πώς τον εξόντωσε ένας νεαρός ιππότης και έγινε Μεγάλος Mάγιστρος

Η Ρόδος έχει τον δικό της θρύλο για έναν δράκο όπως τον και άλλες μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο. Ο θρύλος λέει πως ένα θηρίο καταβρόχθιζε ανθρώπους και ζώα περιφερόταν ελεύθερα και είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της πόλης της Ρόδου.
Ήταν τον 14ο αιώνα κι ο ιππότης που σκότωσε τον δράκο είναι υπαρκτό πρόσωπο και μετά την ηρωική του πράξη έγινε Μεγάλος Μάγιστρος.To 14o αιώνα, μερικά χρόνια μετά την κατάκτηση της Ρόδου από τους Ιππότες, κι ενώ είχαν μετατρέψει την πόλη σε μία από τις πιο βαριά οχυρωμένες της Ευρώπης, ο εχθρός ήταν από μέσα!
Ένα θηρίο στους βράχους πάνω από την πόλη καταβρόχθιζε βοσκούς και προσκυνητές. Το θηρίο είχε σχήμα μεγάλου αλόγου, αλλά ήταν άγριο, το κεφάλι του έμοιαζε με φιδιού, η ανάσα του έκαιγε σαν φωτιά και είχε τεράστια δόντια. Είχε σκληρό λεπιδωτό δέρμα και δύο μεμβρανώδη φτερά!

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Το μεγαλύτερο αρχαίο Ελληνικό ψηφιδωτό που ανακαλύφθηκε ποτέ

Το μεγαλύτερο και το λιγότερο φθαρμένο αρχαίο Ελληνικό ψηφιδωτό αποκαλύφθηκε από ομάδα αρχαιολόγων στο Μοναστεράτσε της Καλαβρίας.
Οι ανασκαφές που άρχισαν το 1998, γίνονται στη θέση της αρχαίας Καυλωνίας, αποικίας που ίδρυσαν οι Αχαιοί το 700 π.Χ. με αρχηγό τους τον Τύφωνα από το Αίγιο.
Πριν από ένα χρόνο είχε αποκαλυφθεί στο δάπεδο των λουτρών της επονομαζόμενης οικίας Μάτα ένα ψηφιδωτό που αναπαριστά ένα δράκο, ένα ρόδακα και έξι τετράγωνα με άνθινο διάκοσμο.
Εδώ και λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του δαπέδου και στα ψηφιδωτά που αναφέραμε ήδη προστέθηκαν ακόμα τρία που αναπαριστούν ένα μικρό δελφίνι, ακόμα ένα δράκο κι ένα μεγάλο δελφίνι που βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με το δράκο που είχε αποκαλυφθεί πέρσι.

Ανθελληνική προβοκάτσια στην Αυστραλία! Δείτε τι κρέμασαν σε γέφυρα! (εικόνα)

Μια καυστική και άκρως ανθελληνική έκπληξη περίμενε τους οδηγούς στην εθνική οδό Geelong στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς επάνω σε μια αερογέφυρα κάποιοι είχαν κρεμάσει μια τουρκική σημαία με το σλόγκαν ότι οι Έλληνες είναι… Τούρκοι, με την έννοια ότι είναι υποτελείς των Τούρκων, γεγονός που έχει θορυβήσει την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης.

Ενισχύεται επειγόντως η Εθνική Φρουρά: Τέλος το G3 – Οι κομάντος παρέλαβαν «Tavor X95»

Οι Κύπριοι κομάντος παρέλαβαν τα πρώτα αυτόματα τυφέκια «Tavor X95» , με τα οποία ανανεώνεται ο φορητός οπλισμός των μελών των ειδικών δυνάμεων της μεγαλονήσου.
Δέκα περίπου χρόνια τα εξοπλιστικά προγράμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέμεναν παγωμένα, τόσο λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό όσο και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώνεται το 2020, έχει αρχίσει η υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και αλλαγών στη δομή της ΕΦ, με την πρόσληψη των ΣΥΟΠ και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.

Μια σημαντική αλλαγή είναι η σταδιακή αντικατάσταση του φορητού οπλισμού με την απόσυρση των G3 (7,62 mm) και την αγορά βρετανικών όπλων της εταιρείας Accuracy και ισραηλινής κατασκευής Tavor Χ95.

ΚΥΣΕΑ: «Ψηφιοποιούνται» οι επιλαρχίες LEO2HEL/A4 του ΕΣ - Τι αποφασίστηκε για τα βλήματα των Tor-M1 και τις τορπίλες

Την πλήρη ψηφιοποίηση των αρμάτων Leopard 2 A4, την εκκίνηση μελέτης σκοπιμότητας προμήθειας νέων τορπιλών  για ΠΝ, την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών επέκτασης του ορίου ζωής για τις νυν τορπίλες και την επέκταση του ορίου  ζωής των βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος (SHORADS) Tor-M1 αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr.
Σε ότι αφορά το πρώτο πρόγραμμα αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των αρμάτων μάχης Leopard-2HEL και 2A4 θα έχουν ένα κοινό σύστημα τακτικών δεδομένων μάχης και θα μπορούν να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τις διοικήσεις τους  προκειμένου να υπάρχει  μια ολοκληρωμένη εικόνα του πεδίου μάχης.
Η αρχή είχε γίνει με τα άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα οχήματα υποστήριξής τους που εφοδιάστηκαν με τερματικά του ΣΔΕ "Ηνίοχος".

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ Θεμιστοκλής Γερμένης και η Γαλλική Δημοκρατία της Κορυτσάς

Ο Θεμιστοκλής Γερμένης γεννήθηκε στην Κορυτσά το 1871. Το επώνυμό του δήλωνε την καταγωγή του, από το χωριό Γερμένη, ψηλά σε αυχένα της οροσειράς της Πίνδου. Στο γεωγραφικό όριο ανάμεσα στην Ήπειρο και την Μακεδονία, κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λιασκοβίκι με την Μπορόβα.
Ο παππούς του Θεμιστοκλή, Δημήτριος είχε αφήσει το χωριό και είχε εγκατασταθεί στην Κορυτσά το 1860. Ο πατέρας του Αθανάσιος είχε ξενιτευτεί σε αναζήτηση καλλίτερης τύχης, αφήνοντας την γυναίκα του Κατερίνα μόνη στην Κορυτσά να προσπαθεί να μεγαλώσει πέντε παιδιά. Τον Θεμιστοκλή, τον Σπύρο, τον Τηλέμαχο, την Αλεξάνδρα και την Ευτέρπη. Ήταν μία καθαρά ελληνική οικογένεια όπου όλοι μιλούσαν τα ελληνικά το ίδιο καλά με τα βλάχικα.
Ο νεαρός Θεμιστοκλής όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισε στα 21 του να αναζητήσει

Βόμβα από Τσελέντη: Υπάρχει μια περιοχή της Ελλάδας, δεν θέλω να κινδυνολογήσω, την οποία έχουμε υπό στενή παρακολούθηση με τον καθηγητή Βαρώτσο

O διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μίλησε για μία περιοχή που παρακολουθεί στενά για ενδεχόμενο σεισμό αυτή την περίοδο και τον έχει προβληματίσει έντονα.
«Υπάρχει μια περιοχή, δεν θέλω να κινδυνολογήσω, την οποία έχουμε υπό στενή παρακολούθηση με τον καθηγητή Βαρώτσο.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εκλιπαρεί για υποβρύχια όπως τα ελληνικά 214 ο Γιλντιρίμ! “Να τα τελειώσετε σε 62 μήνες”!

Το ελληνικό πλεονέκτημα στη θάλασσα του Αιγαίου, είναι τα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Το γράψαμε αρκετές φορές αυτές τις ημέρες της κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για την Τουρκία, όπως πολλοί θέλουν να μας παρουσιάζουν.

Παραδόξως οι κυριότεροι υποστηρικτές τέτοιων απόψεων βρίσκονται εντός της χώρας…Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, ειδικευμένος χρόνια τώρα στα ελληνοτουρκικά, που μοιράζει τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ, την φοβία που έχουν οι Τούρκοι για τα υπερσύγχρονα υποβρύχια του ΠΝ.
Αναφερόμενος στη σημερινή ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ επεσήμανε πως αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ζήτησε την επίσπευση των εργασιών της ναυπήγησης των υποβρυχίων τύπου 214 κλάσης Piri Reis λόγω ᾽᾽απειλών᾽᾽ που δέχεται η Τουρκία.

Σε χρόνο ρεκόρ επιστρέφει στο Αιγαίο η φρεγάτα «Κανάρης»

 
Επιστρέφει σε λίγο στο Αιγαίο η Φρεγάτα “Κανάρης”.
Η επαναφορά του πολεμικού πλοίου στη δύναμη του ελληνικού στόλου θα γίνει το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.
Μια επισκευή που γίνεται εξ’ολοκλήρου με ίδιες δυνάμεις και χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ευρώ από τα περιορισμένα κονδύλια του προϋπολογισμού του Πολεμικού Ναυτικού.
Ειδικά η “επούλωση” των “τραυμάτων” που άφησε στο ηλεκτρονικό τμήμα του σονάρ, η προσάραξη στη νησίδα Αταλάντη, φαίνεται πως εκτός από την επίτευξη ενός μικρού θαύματος από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΝ, θα ανοίξει και δρόμους για την επισκευή και άλλων συστημάτων. Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από την πορεία των εργασίων και στο δομικό κομμάτι που πραγματοποιούνται από τους τεχνίτες των πολύπαθων ναυπηγείων.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Νέα προκλητική Navtex από την Τουρκία -Για «έρευνες» στην Κρήτη!

Με δύο νέες άκρως προκλητικές Νavtex, που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο, η Τουρκία απάντησε το Σάββατο στους 27 ηγέτες της Ε.Ε.
Δέσμευσε θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.
Με δεύτερη Navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

«ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ» – ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την δειλή πολιτική των προκατόχων τους σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ένα ρωσικό σενάριο επιβεβαιώνει τον χειρότερο εφιάλτη που μπορεί να έχει κάποιος που δεν είναι πολεμοχαρής και επιζητά τον διάλογο.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η απόφαση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έχει ληφθεί και αυτή έχει να κάνει με προετοιμασία εισβολής στην χώρα μας. Δεν μένει όμως μόνο εκεί, αφού περιγράφει τον τρόπο αλλά και τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται.
Όπως περιγράφεται, η Τουρκία ετοιμάζει επίθεση όχι από θάλασσα αλλά από τον Έβρο με σκοπό τον αιφνιδιασμό. Με λίγα λόγια, όλο αυτό το σκηνικό έντασης που παρατηρείται στο Αιγαίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από παραπλάνηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣOΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...

Η ενασχόληση μου με τις συλλογές τεκτονικών αντικείμενων δεν είναι τωρινή ούτε και τυχαία. Πέρα από το πλέγμα των γνωστών μασονικών στοών ανα το κόσμο υπάρχουν και αυτές που ποτέ δεν θα γνωρίσουμε. Στα τόσα χρόνια έρευνας έχουν περιέλθει ονόματα στοών και Ελληνικού και Ξένου χώρου στη γνώση μου. Ονόματα όπως ΦΟΙΝΙΚΑΣ , ΑΝΑΤΟΛΗ , ΠΕΡΙΚΛΗΣ , ΣΚΕΡΝΤΕΜΠΕΗΣ και άλλες.
Πάντα γνώριζα ότι το Ελληνικό μασονικό στοιχείο είχε μεγάλη δύναμη και στην Αμερική. Στοές όπως η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ έχουν τεράστια δύναμη. Πάντα όμως άκουγα για ένα νούμερο . 5996..

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Αίγυπτος: Δέος από την ανακάλυψη αρχαιολόγων – Βρήκαν την «αρχαία πόλη των νεκρών»


Γερμανοί και Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια αρχαία νεκρόπολη με δεκάδες σαρκοφάγους και καλλιτεχνικουύ θησαυρούς κατά μήκος του Νείλου.
Η νεκρόπολη βρέθηκε στην πόλη Αλ-Μίνια στην Άνω Αίγυπτο και χρονολογείται από 2500 ετών, περιέχει 40 πέτρινα φέρετρα, περίπου 1.000 αγάλματα και μια μάσκα χρυσού, δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων από τον χώρο της ανασκαφής. Επιπλέον, έχουν βρεθεί κεραμικά, κοσμήματα και άλλα

Σε πανικό οι Τούρκοι με τη δήλωση Ερντογάν! «Να είστε όλοι έτοιμοι για επιστράτευση»

"Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης... Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι", είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς για την επιχείρηση στο Αφρίν - Οι αναφορές στο... ένδοξο παρελθόν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - Χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση αν έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας
«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συνέδριο του ΑΚΡ στο Καχραμανμαράς, προκαλώντας… πανικό στους Τούρκους πολίτες!

37 χρόνια από το σεισμό των Αλκυονίδων: Ο σεισμός που τάραξε την Αθήνα και διέλυσε Κορινθία και Βοιωτία

Βράδυ 24ης Φεβρουαρίου 1981. Στην Αθήνα επικρατεί κρύο, αλλά όλα κυλούν σε κανονικούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι βλέπουν στην ΕΡΤ το «Φως του Αυγερινού». Ώσπου λίγο πριν τις 11, ένας υπόκωφος θόρυβος τρομάζει την πόλη και τη γη συγκλονίζει για περίπου 10 δευτερόλεπτα μια ισχυρή σεισμική δόνηση.
Επίκεντρο είναι οι Αλκυονίδες Νήσοι στον Κορινθιακό Κόλπο. Το μέγεθος του σεισμού 6,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό των τελευταίων δεκαετιών στην Αθήνα, προκαλώντας αρκετές ζημιές σε κτίρια και πανικό στον κόσμο, ο οποίος διανυκτερεύει σε αυτοκίνητα, πάρκα ή ακόμη και στις νησίδες κεντρικών λεωφόρων. Τον πανικό επέτεινε αρχικά η διακοπή ρεύματος που ακολούθησε της δόνησης και η οποία «νέκρωσε» ακόμη και τη Βουλή, στην οποία γινόταν συνεδρίαση.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ




Είναι γνωστή η σειρά άρθρων και εκπομπών που έχω κάνει παλαιότερα μέσω της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΎ για μεταφυσικά σατανικά σύμβολα στο Κέντρο της Αθήνας και την προσπάθεια θα έλεγα μιας χάραξης , ενός σημαδιού της ευημερίας των κάτοικων της.
Όλα αυτά αποδόθηκαν σε ένα νεωτεριστή καλλιτέχνη ονόματι ORE  σαν και  αυτούς που έρχονται στη Αθήνα πετάνε ντομάτες σε ένα σεντόνι γυμνοί και λαμβάνουν 100.000 ευρώ επιδότηση από το υπουργείο πολιτισμού.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΜΙΣΗ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ! ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ!

Υποκλινόμαστε στην 337Μ – Τα 2 ελληνικά γεράκια τα έβαλαν με μισή ντουζίνα τουρκικά
Είναι από εκείνες τις στιγμές που αισθάνεσαι υπερήφανος που  έχει τέτοιους Πολεμιστές να υπερασπίζονται τους Ελληνικούς Αιθέρες του Αιγαίου και είναι ντροπή για όλου μας , να αμείβονται με μισθούς δημοτικών υπαλλήλων ,χωρίς τις υπερωρίες!
Δύσκολη ημέρα χθες για τη Πολεμική μας Αεροπορία αλλά οι Ιπτάμενοι μας μπορούν αν κάνουν πολλαπλές εξόδους ή και να παραμένουν σε περιπολία για ώρες …Ειδικά να πρόκειται για τα Γεράκια της 337Μ
Είχαμε την εισβολή 4 τεσσάρων Τούρκικων Μαχητικών  τα δύο Οπλισμένα που προσπάθησαν να κερδίσουν  τις εντυπώσεις  κάνοντας Υπερπτήσεις  κατ΄εντολή ,στου διαόλου το υψόμετρο (λόγου του φόβου του Α/Α) ,που ανάθεμα αν ήξεραν οι Τούρκοι  που ακριβώς  Ίπτανται !

Με άκρα μυστικότητα οι Τούρκοι τοποθέτησαν ραντάρ με θερμική κάμερα απέναντι από τα Ίμια

Έντεκα ημέρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους του λιμενικού «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό, οι Τούρκοι επιμένουν να δημιουργούν κλίμα έντασης στην περιοχή.

Τύμπανα πολέμου στην Κυπριακή ΑΟΖ: «Φύγετε από μπροστά μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί»

Το διάλογο μέσω ασυρμάτου μεταξύ του καπετάνιου του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 και του καπετάνιου του τουρκικού πολεμικού πλοίου που το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου το παρεμπόδισε να πάει στο οικόπεδο 3 αποκαλύπτει το πρακτορείο Ντογάν επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα «οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει έρευνες φυσικού αερίου από τους Ελληνοκύπριους στην περιοχή». Σύμφωνα με το πρακτορείο το γεωτρύπανο μαζί με το τουρκικό πολεμικό παρολίγο να συγκρουστούν.

Θρίλερ στην Κυπριακή ΑΟΖ! Οι Τούρκοι απείλησαν ξανά με βύθιση το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000!

Συνεχείς προκλήσεις των τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ - Σε ακόμα μια προσπάθεια του γεωτρύπανου να φτάσει το πρωί στο οικόπεδο 3 στην "Σουπιά" οι τούρκοι απείλησαν να το βυθίσουν - Με ελιγμούς ο καπετάνιος απέφυγε και πάλι την σύγκρουση και σύμφωνα με όσα δείχνουν οι χάρτες αποχωρεί για το Μαρόκο! - Ανάλογο επεισόδιο έγινε και το βράδυ της Πέμπτης
Οι τούρκοι έβγαλαν για ακόμα μια φορά την γλώσσα στην Ευρώπη προκαλώντας άλλο ένα επεισόδιο σήμερα το πρωί απειλώντας με βύθιση το γεωτρύπανο της ιταλικής εταρείας ENI. Όπως μεταδίδουν Κυπριακά ΜΜΕ στις 10 το πρωί το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000 προσπάθησε για ακόμα μια φορά να κινηθεί προς το οικόπεδο 3 της Κύπρου.
Και πάλι όμως βρέθηκε μπροστά στα τουρκικά πολεμικά πλοία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καπετάνιος ενός από τα τουρκικά πολεμικά πλοία επικοινώνησε και πάλι με το Saipem 12000 και απείλησε ότι θα βυθίσει το πλοίο!

Δανέζης: Μποζόνιο Χιγκς – Τι μας Κρύβουν για το Θάνατο.

«Όταν λέμε ότι κάποιος γεννιέται ή πεθαίνει, εννοούμε επιστημονικά ότι χάνεται ή εμφανίζεται η δυνατότητα να τον αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας»
Πριν λίγες μέρες μια είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη των τελευταίων ετών: οι ερευνητές στο Cern εντόπισαν επιτέλους το πολυδιαφημιζόμενο Σωματίδιο του Θεού ή Μποζόνιο του Χιγκς, όπως είναι η επίσημη ονομασία του.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για το πρωταρχικό στοιχείο ύλης που θα μας αποκαλύψει ό,τι δεν γνωρίζουμε για τη φύση της πραγματικότητας και το σύμπαν, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του εως τώρα. Μια ανακάλυψη που αναμένεται να φέρει τα πάνω- κάτω στην εικόνα που έχουμε για τον κόσμο…

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ασπιρίνη: Ποιους τύπους καρκίνου καταπολεμά

Μια ασπιρίνη την ημέρα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων καρκίνων, σύμφωνα με μια σημαντική μελέτη.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η ασπιρίνη, όταν λαμβάνεται σε χαμηλή δόση για τουλάχιστον έξι μήνες, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εκδήλωσης ορισμένων τύπου καρκίνου κατά σχεδόν 50%.
Από ποιους τύπους καρκίνου προστατεύει η ασπιρίνη
Η μελέτη, που έγινε σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους, έδειξε, ότι η ασπιρίνη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σχέση με τους τύπους καρκίνου, οι οποίοι αρχίζουν στο πεπτικό σύστημα. Συνοπτικά βρέθηκε ότι η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο για:

Ξηλώνουν και τα αγάλματα στα Σκόπια

Το άγαλμα στα Σκόπια, μαζί με εκείνο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είχε τοποθετηθεί από τη κυβέρνηση Γκρουέφσκι και αποτελούσε μέρος του προγράμματος «Σκοπια 2014».
Η επιχείρηση “ξηλώματος” ξεκίνησε στις τρεις τα ξημερώματα σύμφωνα με το πρακτορείο MIA των Σκοπίων και ήδη το άγαλμα βρίσκεται στις αποθήκες του Δήμου.

Γιγαντιαίο ερπετό πάνω από τρία μέτρα έχει σημάνει συναγερμό στην Τουρκία

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Σαρκόϊ της Τουρκίας όταν κυνηγοί βρήκαν μπροστά τους ένα πλάσμα που δεν είχαν ξαναδεί. Ένα γιγαντιαίο φίδι μήκους 3 μέτρων και 20 εκατοστών το οποίο όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει συζητήσεις ανάμεσα σε πολίτες και ειδικούς.
Ο κυνηγός που βρήκε το απίστευτο αυτό πλάσμα, το οποίο για καλή του τύχη ήταν νεκρό κάλεσε αμέσως την δασική υπηρεσία προκειμένου ειδικοί να εξετάσουν το τεράστιο αυτό ερπετό και να βρουν πως κατέληξε στην πόλη αυτή.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Κυνάνη η άγνωστη αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η Κυνάνη, ήταν κόρη του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας από την Ιλλύρια πριγκήπισσα Αυδάτη και ετεροθαλής αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την βρίσκουμε σε διαφορετικές αρχαίες πηγές με τα ονόματα Κυνάνη, Κύνα ή Κύννα. Η Αυδάτη, μητέρα της Κυνάνης, ήταν κόρη του Ιλλυριού Βασιλέα Βάρδυλι, του Ιλλυριού ηγέτη που νίκησε τον Περδίκκα Γ΄ της Μακεδονίας το 359 π.Χ. και έφερε στον θρόνο τον Φίλιππο Β΄. Η κόρη του Φίλιππου, Κυνάνη, ήταν πριγκήπισσα της Μακεδονίας, μεγαλωμένη με στρατιωτική εκπαίδευση και μάλιστα πολέμησε γενναία στο πλευρό του πατέρα της Φιλίππου κατά την διάρκεια της εκστρατείας του στην Ιλλυρία.

Η Αρμενία κλείνει τα σύνορα με την Τουρκία – Στα όπλα οι Αρμένιοι με το βλέμμα στο Καρς

Αρμένιοι κατά Τούρκων που απειλούν και εκβιάζουν , μόνο που εκεί στο Ερεβάν δεν «μασάνε» από τέτοια τουρκικά κολπάκια.
Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στις σχέσεις μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας μετά τις «ωμές» κατηγορίες ότι οι Αρμένιοι διαθέτουν  στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ…βάζοντας τους στο στόχαστρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η «απάντηση» ήρθε λεβέντικα από τον πρόεδρο της χώρας Serzh Sargsyan , ο οποίος βρίσκεται στο Μόναχο και την σύνοδο «ασφαλείας», από την οποία  διαμήνυσε ωμά και ξερά στον

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Τούρκοι ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί αποβιβάστηκαν και παραδόθηκαν στο στρατιωτικό φυλάκιο της Παναγιάς Οινουσσών!

Στην Παναγιά Οινουσσών, όπου βρίσκεται το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού (επανδρώθηκε μόλις το 2016, κατόπιν σειράς προκλήσεων των Τούρκων και πληροφοριών για πιθανή δημιουργία επεισοδίου στιλ Ιμίων) αποβιβάστηκαν με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα ομάδα Τούρκων ανώτερων κρατικών υπαλλήλων.
O αριθμός των αφιχθέντων ανέρχεται σε 17 άτομα.
Πρόκειται για Τούρκους ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Τουρκικά μαχητικά δεν άφηναν το ελικόπτερο CH-47D του Π.Κουρουμπλή να φύγει από Στρογγύλη - Καμία ελληνική αντίδραση

Για άλλη μια φορά τα περί «κόκκινων γραμμών» και «ανάλογης απάντησης την επόμενη φορά που οι Τούρκοι θα προβούν σε επιθετικές ενέργειες», αποδείχτηκαν «καπνός» και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών είναι πλέον σοβαρά εκτεθειμένοι:
Σε νέο περιστατικό τουρκικά μαχητικά δεν επέτρεψαν στο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Παναγιώτη Κουρουμπλή να απογειωθεί από τη νήσο Στρογγύλη στο συγκρότημα του Καστελόριζου.
Κατά τα λοιπά «Θα βομβαρδίσουν, θα καταρρίψουν» και άλλες τέτοιες βλακειες και βέβαια «θα κάψουν ζωντανούς τους Τούρκους» στο επόμενο επεισόδιο...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ : ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΛΣ 080 ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΛΕΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΙΑ;


ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΛΣ 080 ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ  30mm /70 OTO BREDA ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΑ ΠΛΕΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:

Αποκαλύφθηκε το θανατηφόρο μυστικό της Πύλης του Άδη – Όποιος την πλησίαζε έβρισκε φρικτό θάνατο

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι θάνατοι είναι πέρα για πέρα αληθινοί και βρέθηκε τι τους προκαλεί. Ομάδα γερμανών ερευνητών που μελετούσαν την αρχαία πόλη της Ιεράπολης της Φρυγίας βρήκαν την ακριβή αιτία των θανάτων.

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Το μυστικό του θαύματος της αρχαιότητας

Αρχαιολόγος ανακάλυψε πώς οι Αιγύπτιοι μπορεί να έφτιαξαν ευθυγραμμισμένη τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.
Ήταν πριν από περίπου 4.500 χρόνια όταν ο Αιγύπτιος Φαραώ Κουφού κατασκεύασε τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες που στέκονται σε ύψος 138 μέτρων στο οροπέδιο της Γκίζας. Από τους αρχαίους συγγραφείς θεωρούνταν «θαύμα του κόσμου».
Φαίνεται πως οι κατασκευαστές της πυραμίδας είχαν κατά κάποιο τρόπο σχεδιάσει αυτό το αρχαίο θαύμα με απίστευτη ακρίβεια. Η πυραμίδα του Khafre και η κόκκινη πυραμίδα είναι επίσης ευθυγραμμισμένες με μεγάλο βαθμό ακρίβειας.

Η ΕΕ καταργεί την θερινή ώρα; - Πώς θα επηρεάσει τις ζωές μας;

Δύο φορές τον χρόνο όλοι μας χάνουμε κάποιο ραντεβού, κάποια υποχρέωση γιατί ... αλλάζει η ώρα. Είναι η θερινή και η χειμερινή με το σώμα μας ν΄ αρνείται να «δώσει» την μία παραπάνω ώρα ύπνου που κερδίζουμε στις αλλαγές.
Συχνά μάλιστα, είναι και αντικείμενο… γκρίνιας αυτή η μία χαμένη ώρα ύπνου, όταν πηγαίνουμε τα ρολόγια μας μπροστά τον Μάρτιο όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Ωστόσο, ελάχιστοι είναι όσοι γνωρίζουν επακριβώς γιατί γίνεται όλη αυτή η διαδικασία ή τι θα σήμαινε στην ουσία η κατάργηση της θερινής ώρας.
Προτού όμως συνεχίσουμε, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι η… «κανονική» ώρα, η πιο σωστή ηλιακά, είναι η χειμερινή. Η θερινή ώρα ωστόσο, είναι ένας έξυπνος τρόπος που σκαρφίστηκε ο άνθρωπος για να εξοικονομεί ενέργεια και όχι μόνο!

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΕΡΕΥΝΑ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. ΕΛΛ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)



 ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΕΡΕΥΝΑ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. ΕΛΛ.ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)

Η ιστορική «διαφωνία» Αριστοτέλη και Ηροδότου για τα Μαθηματικά (φωτο)

Από όσες πηγές έχουν «ξεθαφτεί» από την αρχαιότητα, φαίνεται πως ανάμεσα στους αρχαίους Ελληνες υπήρχε μια διχογνωμία για την προέλευση των μαθηματικών. Ηταν προϊόν εσωτερικής αναζήτησης και φιλοσοφίας, ή προέκυψαν από τις πρακτικές ανάγκες των ανθρώπων;
Οσο και να φιλοσοφούσαν οι αρχαίοι γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί χωρίς να ανατρέξουν σε έναν παλαιότερο πολιτισμό από τον δικό τους, τον Αιγυπτιακό, από όπου προέρχεται και η «γέννηση» της μαθηματικής επιστήμης.
Προϊόν πνευματικής αναζήτησης ή ανθρώπινης ανάγκης;  
Οι αναφορές στους Αιγυπτίους συναντιούνται συχνά στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Ο Ηρόδοτος στο βιβλίο του «Ιστορίαι» αναφέρει πως η γεωμετρία ανακαλύφθηκε από τους Αιγύπτιους για χάρη της... φορολογίας. Οταν ο Νείλος ξεχείλιζε, έπρεπε να υπολογιστούν οι αγροτικές εκτάσεις που χάθηκαν. Ετσι δόθηκε η αφορμή για την επινόηση της γεωμετρίας, η οποία εκ των υστέρων μεταφέρθηκε στην αρχαία Ελλάδα.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Θαλάσσια ναρκοθέτηση: χαμηλό κόστος, υψηλή αποτελεσματικότητα

Η γεωγραφία του Αιγαίου πελάγους και ειδικότερα η απόσταση των περισσότερων νησιών από την ηπειρωτική Ελλάδα επιβάλλουν να διατηρούνται διαρκώς ανοικτές οι Θαλάσσιες Γραμμές Επικοινωνίας (SLOC), με σκοπό τη μεταφορά σ’ αυτά δυνάμεων ενισχύσεων και ανεφοδιασμού μέσω νηοπομπών, τη διεξαγωγή αποβατικών επιχειρήσεων και την προσέγγιση ακτών με σκοπό την παροχή υποστήριξης ναυτικού πυροβολικού. Κύριο μέσο, ελάχιστου κόστους αλλά υψηλής αποτελεσματικότητας, για την αποτροπή της εκτέλεσης των αποστολών αυτών, αποτελεί η θαλάσσια νάρκη. Η ναρκοθέτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των αποστολών Θαλάσσιας Άρνησης (Sea Denial) και πλέον, των δυνατοτήτων Αντί-Πρόσβασης / Άρνησης Περιοχής (A2/AD), οι οποίες συνίστανται στην αποστέρηση της πρόσβασης του αντιπάλου σε συγκεκριμένη περιοχή ή την άρνηση της χρήσης της. Το κείμενο που ακολουθεί αποσκοπεί στην παρουσίαση της τεχνολογίας του ναρκοπολέμου, τη συνοπτική παράθεση του ισχύοντος διεθνούς νομικού πλαισίου και ακολούθως την εξέταση των εκατέρωθεν του Αιγαίου δυνατοτήτων και επιχειρησιακών απαιτήσεων, στο μέτρο βεβαίως που το επιτρέπει η αναφορά σε μη διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Αιφνιδιαστική μεταφορά του κέντρου βάρους της αντιπαράθεσης από το Αιγαίο στον Εβρο επιχειρεί η Αγκυρα

Πολύ προσεκτικά αναλύεται από ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ η προ τριημέρου εικονική επιχείρηση βίαιης διάβασης του Εβρου του τουρκικού Στρατού, στο ύψος του προγεφυρώματος του Κάραγατς στην Ανατολική Θράκη και πιο συγκεκριμένα στις Σαράντα Εκκλησιές.
Είναι η πρώτη φορά που ο τουρκικός Στρατός ασκείται χειμώνα πραγματοποιεί τέτοιου είδους άσκηση και βέβαια μόνο τυχαία δεν ήταν η επικοινωνιακή αξιοποίησή του με την δημοσίευση φωτογραφιών από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.
Ηθελαν να καταδείξουν ότι μπορούν να αλλάξουν το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης πολύ εύκολα, από το Αιγαίο στον Εβρο και να επιχειρήσουν διάβαση του ποταμού, ακόμα και χειμώνα, ακόμα και με αντίξοες συνθήκες.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Το αμερικανικό Stratfor προβλέπει ότι η Τουρκία θα επιδιώξει μεγάλη κρίση στην Κύπρο

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα εντείνει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ διατυπώνει το γνωστό think tank Stratfor σε ανάλυσή του, χωρίς βέβαια να μας κάνει και πολύ σοφότερους αφού λίγο έως πολύ αυτό είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Όπως αναφέρει  το Stratfor, «η Κύπρος διενεργεί έρευνες σε αρκετά πετρελαϊκά οικόπεδα της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια περιοχή που η διεθνής κοινότητα θεωρεί ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, λέει πως τα οικόπεδα αποτελούν μέρος των εδαφών της, και για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε τη διενέργεια των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή.
Ως απάντηση, η Κύπρος ανακοίνωσε στις 14 Φεβρουαρίου ότι σχεδιάζει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στις 15 Φεβρουαρίου η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Το Ναυτικό της Κύπρου και το Ναυτικό της Τουρκίας βρίσκονται στην περιοχή, ενώ τα πλοία εξόρυξης εξακολουθούν να μην μπορούν να φτάσουν στα οικόπεδα στα οποία πρέπει να διενεργήσουν έρευνες».

Η περήφανη απάντηση του Καποδίστρια προς τους Βρετανούς: «Με ρωτάτε για τα σύνορα της Ελλάδος, σας απαντώ»

Τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδος ήταν εκείνα που περιέγραψε ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων.
Ο Κοραής χρησιμοποιούσε τον Στράβωνα για να περιγράψει τα όρια του υπό διαμόρφωση ελληνικού κράτους. Ας δούμε τώρα πώς τον χρησιμοποιούσε ο Καποδίστριας:
Με ρωτάτε ποια θα έπρεπε να είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδος. Σας απαντώ. Τα σύνορα της Ελλάδος εδώ και τέσσερις αιώνες, από την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έχουν οροθετηθεί από ακλόνητα δικαιώματα, τα οποία ούτε ο χρόνος, ούτε οι ανυπολόγιστες συμφορές από τους Τούρκους, ούτε η πολεμική κατάκτηση κατόρθωσαν ποτέ να παραγράψουν.
Χαράχθηκαν δε αυτα τα σύνορα από το 1821 από το αίμα το ελληνικό, που χύθηκε στις σφαγές των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών, του Μεσολογγίου και στις πολυάριθμες ναυμαχίες και πεζομαχίες, στις οποίες δοξάστηκε τούτο το Έθνος.

Αυτός είναι ο αγνοούμενος Έλληνας ράμπο που τσάκισε τους τουρκαλάδες το ’74 στην Κύπρο… ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ!

Την ιδιαίτερη ιστορία ενός απ΄ αυτούς τους αγνοούμενους διηγείται στο βιβλίο του ,”Αυτοί που τίμησαν την στολή τους” – εκδ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ 2017, ο Κώστας Δημητριάδης. Είναι η ιστορία του Λοχαγού Νίκου Κατούντα. Το κείμενο από το βιβλίο μας το υπενθύμισε ο Κώστας “Μαυροσκούφης”: Δκτής του 31ου ΛΚ της 33ης ΜΚ που είχε έδρα στο Πέλλα Πάϊς κοντά στην Κερύνεια το 1974.
Τότε ήταν 31 χρονών, στο άνθος της παραγωγικής ηλικίας του σαν Έλληνας Στρατιωτικός και δη Καταδρομέας αποφοιτήσας από τα σχολεία Αλεξιπτωτιστών, Βατραχάνθρωπων και Χιονοδρόμων. Μορφωμένο παλληκάρι, τελειόφοιτος και της Νομικής Σχολής Αθηνών.Συγκροτημένος Αξιωματικός, Λεβέντης, Πατριώτης, Ικανώτατος και βέβαια Οικογενειάρχης.
Μετά την επικράτηση του Πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου στο νησί τα πράγματα έμοιαζαν ήρεμα. Όμως αυτή η φαινομενική ηρεμία κράτησε μόνο 3-4 μέρες.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

EKTAKTO! Γέφυρες πολέμου έστησε η Άγκυρα στον Έβρο – Αιφνιδιαστική άσκηση υλοποιούν οι Τούρκοι Πεζοναύτες – Πολεμικές προετοιμασίες

Σκηνικό πολέμου στον Εβρο. Τούρκικα άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις του στρατού πέρασαν τις όχθες του ποταμού στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει « επίθεση των τουρκικών δυνάμεων  σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης  σε μικρό χρονικό διάστημα ( Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος η ποταμός μαρίτσα) .ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ετσι λοιπόν, έχουμε  ένα ακόμη κρεσέντο πιέσεων και πολεμικής προπαγάνδας  …στην «αδύναμη» κατά τα φαινόμενα  ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχασε τα « αυγά και τα πασχάλια» στο Αιγαίο και την Κύπρο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Ο Ερντογάν ξεκίνησε την πολεμική επιχειρήση «Ασπίδα Μεσογείου» – Αποπλέει ο Στόλος – Φορτώνουν πεζοναύτες σε έξι SH-70

Ποια αποκλιμάκωση; Ο Ρ.Τ,Ερντογάν έδωσε πριν λίγο το «πράσινο φως» για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Μεσογείου» . Η κωδική ονομασία κάτι μας θυμίζει καθώς είχε προαναφερθεί και στο παρελθόν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να θέλει να δώσει συνέχεια και να δείξει συνέπεια στις απειλές του.
«Δίνουμε μια ηχηρή απάντηση προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αποπλέει ο Στόλος μας» αναφέρουν τουρκικές πηγές.
«Σκοπός είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της μεταφοράς πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, να αποτρέψουμε πιθανά ρίσκα από τρίτες χώρες και να υποστηρίξουμε την ασφάλεια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ "ΓΑΥΔΟΣ" ΣΤΑ ΙΜΙΑ! ( ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ)

   Καθαρό πειρατικό εμβολισμό από τους Τούρκους είχαμε τα μεσάνυχτα στα Ίμια (23.40 της 12-2-2018), όταν η τουρκική ακταιωρός "Umut" (703) χτύπησε εσκεμμένα με την πλώρη της το υπερσύγχρονο ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (090) "Γαύδος", με σκοπό να προκαλέσει ναυάγιο ή ακινητοποίηση και αιχμαλωσία τελικά των μελών του πληρώματός μας! Για να μπορέσει έπειτα να ανταλλάξει τους δικού μας, με τους Τούρκους Στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα!

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ίμια: Αυτό είναι το φυλάκιο που φτιάχνουν οι Τούρκοι απέναντι από τις βραχονησίδες – Τουρκικά πλοία αλωνίζουν στην περιοχή

Οι τούρκοι στήνουν σκηνικό πολέμου γύρω από τα Ίμια - Η τουρκική μονταζιέρα δημοσιεύσει συνεχώς βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή - Ήδη μετέφεραν στη νησίδα Τσαβούς νερό και γεννήτρια για να επισκευάσουν το φυλάκιο
Οι τούρκοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συντηρήσουν το σκηνικό πολέμου που ξεκίνησαν με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου ΓΑΥΔΟΣ το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτό το φυλάκιο οι Τούρκοι κάνουν εργασίες για να βλέπουν τι γίνεται στα Ίμια. Το φυλάκιο είναι πάνω στη νισίδα Τσαβούς ένα μίλι από τα Ίμια.

Βρέθηκε ελληνική σημαία σε φέρετρο Κούρδου στην Αφρίν - Αγκυρα: «Συμμαχία Ελλάδας-YPG αλλά τους θάψαμε μαζί»

Μια ελληνική σημαία που βρέθηκε σε φέρετρο Κούρδου (;) που σκοτώθηκε στις μάχες με τους Ελληνες στην συριακή πόλη Αφρίν επιδεινώνει περισσότερο τις ήδη υπάρχουσες τεταμένες σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας με τα τουρκικά ΜΜΕ να παίρνουν «γραμμή» από την Αγκυρα να «σηκώσουν» το θέμα
Αιτία η κηδεία μαχητών του YPG στην Αφρίν, όπου σε μια από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο φέρετρο ενός νεκρού Κούρδου αντάρτη υπήρχε η ελληνική σημαία μαζί με την αυτή της Αρμενίας. 
Πηγές από την Αγκυρα αναφέρουν ότι «Πιθανόν να πρόκειται και για Ελληνα από αυτούς που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων».

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αναπτύσεται ο ελληνικός Στόλος στο Αιγαίο – Επί ποδός πολέμου οι ειδικές δυνάμεις – Oι Τούρκοι απειλούν ευθέως και τη Κύπρο με πόλεμο

Mεγάλος αριθμός φρεγατών και πυραυλακάτων του ελληνικού στόλου που βρίσκονταν στο νότιο Αιγαίο εντελώς «συμπτωματικά» στο πλαίσιο των Ασκήσεων «Αστραπή» και «Βροντή» πήραν διαταγή να λάβουν θέσεις μάχης απέναντι από τον τουρκικό Στόλο.
Οι Τούρκοι μιλούν για συνολικά 8 ελληνικά πλοία και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων.
Ταυτόχρονα φυλάκια ενισχύονται διαρκώς με καταδρομείς και όλοι ξαναζούν ημέρες 1996.
Ας ελπίζουμε αυτή τη φορά να τους δώσουμε αυτό που τους αξίζει.
Σήμερα το πρωί πλοία του ΠΝ ήταν στο Μυρτώο για τη διεξαγωγή σεναρίων των ασκήσεων και στη συνέχεια έλαβαν διαταγή να αναπτυχθούν στις Κυκλάδες.

Ιράν: Οι σαύρες είναι δυτικοί κατάσκοποι!

Την πεποίθηση πως η Δύση χρησιμοποίησε σαύρες και χαμαιλέοντες, που μπορούν να προσελκύουν ατομικά κύματα, για να κατασκοπεύουν το Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμά του, εξέφρασε σήμερα ο πρώην αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Χασάν Φιρουζαμπαντί, ο οποίος είναι σήμερα στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απαντούσε σε ερωτήσεις τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις οικολόγων στη χώρα.
Ενώ δήλωσε πως δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες για τις συλλήψεις αυτές, υποστήριξε πως η Δύση έχει χρησιμοποιήσει συχνά τουρίστες, επιστήμονες και οικολόγους για να διεξαγάγει κατασκοπεία στο Ιράν.