Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σκύλος της ζούγκλας: Το πιο σπάνιο ζώο του κόσμου

Ήταν 2014 όταν κάμερα κατέγραψε ένα από τα σπάνια ζώα ολόκληρου του πλανήτη. Τα ζώα Jungle Canines (Σκύλοι της Ζούγκλας) είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα εντοπίσει κανείς, αφού αποφεύγουν όσο μπορούν την ανθρώπινη επαφή.

Κίνηση «ματ» από το ΓΕΕΘΑ: Αρματαγωγό με πάνοπλους πεζοναύτες θα πλέει συνεχώς στο Αιγαίο

Σε μία κίνηση «ματ» απέναντι στην Τουρκία, που αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα των νησιών του Αιγαίου και παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα φαίνεται να προβαίνει το ελληνικό Πεντάγωνο και πιο συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ.
Μετά την απόφαση για την μετακίνηση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κοντά στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας έρχεται μία ακόμη απόφαση στρατηγικής σημασίας για την προάσπιση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο η οποία αφορά στην επιβίβαση ισχυρής δύναμης πεζοναυτών σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πιθανότατα αρματαγωγό, το οποίο θα βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στο ανατολικό Αιγαίο.

Το «Τufan» απειλεί το Αιγαίο: Το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο της Τουρκίας γίνεται πραγματικότητα

H Toυρκία όχι μόνο κατασκευάζει πολύ σημαντικά οπλικά συστήματα αλλά προχωράει και στην δημιουργία όπλων που θα δράσουν σε μελλοντικά πεδία μάχης.
Όπως είπαμε τις πρωινές ώρες, το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα F-35 που θα παραλάβει η Τουρκία αλλά όλο το αμυντικοπολεμικό βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας το οποίο δημιουργεί πλέον και αυτό, δικά του οπλικά συστήματα.
Έτσι τηρώντας το λόγο της η μεγαλύτερη τουρκική αμυντική βιομηχανία παρουσίασε ένα μοντέλο του μελλοντικού της ηλεκτρομανγητικού πυροβόλου με το οποίο η Άγκυρα φιλοδοξεί να εξοπλίσει εκτός από τις πυροβολαρχίες του τουρκικού Στρατού και τις μονάδες επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού

Με την «δοκιμασμένη» συνταγή της ΚΥΠΡΟΥ οι Τούρκοι ΑΠΕΙΛΟΥΝ τη ΘΡΑΚΗ

Δημοσιεύουμε ανάλυση του τ. πρέσβη κ. Θέμη Στοφορόπουλου σχετική με τις ομοιότητες που παρατηρήθηκαν στις υποθέσεις της Κύπρου και της Θράκης. Με τον τίτλο «Η ΘΡΑΚΗ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΠΡΟΣ» φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μεθόδευση στην υπόθεση της Κύπρου φανερώνει την ίδια πολιτική της Άγκυρας και στη Θράκη.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ποιος ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σταθερός στρατηγικός στόχος της Άγκυρας σε ότι αφορά τη Κύπρο;
Προφανώς να αποκτήσει και σταδιακά να μεγιστοποιήσει ουσιαστικό έλεγχο επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου περιλαμβανομένης, ει δυνατόν, της τελικής της προσάρτησης στην Τουρκία. Πως προώθησε η Άγκυρα αυτόν τον στρατηγικό στόχο της; Χρησιμοποιώντας συστηματικά τα εξής τακτικά μέσα :