Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αλαφροΐσκιωτοι: Γιατί κάποιοι μπορούν και βλέπουν τους νεκρούς;

Αλαφροΐσκιωτος, μια λέξη με υπέροχη ακουστική αλλά και με τρομακτικό νόημα. Αλαφροΐσκιωτοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται τον αόρατο κόσμο. Που μπορούν και βλέπουν τα πνεύματα των νεκρών, τους σκιερούς, αλλά και τα υπόλοιπα αλλόκοτα μικρά πλάσματα που ζουν παράλληλα ανάμεσά μας.
Οι αλαφροΐσκιωτοι δεν είναι μύθος, ούτε το φαινόμενο είναι τόσο σπάνιο. Προσωπικά έχω γνωρίσει τρεις, όμως υπάρχουν πολύ περισσότεροι. Συχνά ταυτίζονται με τα μέντιουμ, στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι ξεχωριστό. Ποιοι λοιπόν είναι αλαφροΐσκιωτοι και τι είναι αυτό που τους επιτρέπει να βλέπουν τους πεθαμένους; Οπως ίσως γνωρίζετε από τις γιαγιάδες σας, η λέξη αλαφροΐσκιωτος είναι αρκετά παλιά και για να την εξηγήσουμε πρέπει να ανατρέξουμε στις Παραδόσεις (1904) του λαογράφου μας Νικόλαου Γ. Πολίτη.

Δυο τουρκικές βάσεις στην Κύπρο: Μια αεροπορική στο Λευκόνοικο και μια ναυτική στο Τρίκωμο!

Με τίτλο «Μια αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο, μια ναυτική βάση στο Τρίκωμο» τ/κ εφημερίδα αποκάλυψε πως η Τουρκία «πάτησε το κουμπί» για την δημιουργία ναυτικής και αεροπορικής βάσης στο ψευδοκράτος, λαμβάνοντας υπόψη την στρατιωτική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή μαζί με το πάτημα του κουμπιού για την εξόρυξη πετρελαίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε «πολεμικό συμβούλιο» με την συμμετοχή του «υπουργού εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, του Τούρκου ΥΠΕΞ, του νέου ΥΠΑΜ, Χουλούσι Ακάρ και πλήθος συμβούλων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων πραγματοποίησε επίσκεψη στο αεροδρόμιο Λευκονίκου και στο Τρίκωμο.
«Ως εκ τούτου, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται το ζήτημα της κατασκευής αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο και ναυτικής βάσης στο Τρίκωμο».
Η ίδια αντιπροσωπεία είχε και συναντήσεις με αξιωματούχους που δεν αναφέρονται.
Οι εμπειρογνώμονες θα ετοιμάσουν έκθεση και τα έργα και για τις δύο βάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα, προστίθεται.

Stonehenge: Τα ελληνικά ευρήματα που έμειναν «κρυφά» από τον κόσμο

Οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι δε σταματούν ποτέ την έρευνα, ειδικά όταν πρόκειται για μηνμεία και ανακαλύψεις που δε μπορούν να εξηγήσουν.
Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη επιβεβαιώνει την σχέση του μνημείου του Stonehedge με τους Μεσογειακούς ταξιδευτές, δηλαδή τους Μινωίτες, τους Μυκηναίους ή τους Μινύες.
Δύο σκελετοί που βρέθηκαν 3 χμ. από το μνημείο και εξετάσθηκαν από ειδικούς απεδείχθησαν Μεσογειακής προέλευσης, ενώ η ηλικία τους εκτιμήθηκε με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα στο 1.550 π.Χ..

Μουσείο παραμένει η Αγία Σοφία σύμφωνα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Μουσείο θα παραμείνει η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκία.

Η Υπηρεσία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος είχε κάνει προσφυγή το 2015, αναφέροντας ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία. Η

Ο Δίας και ο Θεϊκός Αετός του

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου έχουν ο καθένας πολλά σύμβολα που τους αντιπροσωπεύουν και είναι χαρακτηριστικά που μπορούν πάντα να υποδηλώνουν και να υποδεικνύουν τι φανερώνουν οι διάφορες παραστάσεις, στους μύθους, στις εικονογραφήσεις, τα αγάλματα και τα γλυπτά που μας άφησαν. Τέτοια σύμβολα μπορεί να είναι φυτά, δέντρα, ζώα, πτηνά.
Ο αετός είναι το σύμβολο του Διός και ο οιωνός του προς τους αληθινά θεοφιλείς ανθρώπους !!!

Η Θεά των Νεφελών και ο Ορφικός Ύμνος των Νεφελών

Αέρινες νεφέλες, που τρέφετε τους καρπούς και περιπλανιέστε στον ουρανό, γεννήτριες των βροχών, που οδηγείστε ανά τον κόσμο με τις πνοές των ανέμων..
Θεά των Νεφελών, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν η Νεφέλη, η οποία δημιουργήθηκε από το Δία κατ’ εικόνα της Ήρας, όταν ο ασεβής βασιλιάς των Λαπιθών της Θεσσαλίας, ο Ιξίονας, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στον Όλυμπο, πόθησε τη βασίλισσα των θεών, την Ήρα. Ο Δίας για να τον δοκιμάσει, του έστειλε τη Νεφέλη με τη μορφή της Ήρας και από την ένωσή τους προέκυψε το γένος των Κενταύρων. Ο αγνώμονας Ιξίονας εκδιώχθηκε από τον Όλυμπο, αφού πρώτα κεραυνοβολήθηκε από το Δία, ο οποίος τον τιμώρησε δίνοντας εντολή στον Ερμή να τον δέσει σε πύρινο τροχό μαζί με φίδια στα Τάρταρα.

Μυστηριώδη Κείμενα και Μυστικά Κρυμμένα σε Κοινή Θέα

Τα αρχαιολογικά κιτάπια και οι προθήκες των μουσείων είναι γεμάτες με ερμητικά μηνύματα του παρελθόντος. Μόνο που κάποιες φορές αυτά τα μυστικά παραμένουν κρυμμένα εκεί που δεν θα τα περίμενες με τίποτα, σε δημόσια θέα δηλαδή!
Θαμμένα κάτω από μνημεία, αποθηκευμένα μέσα σε αντικείμενα, άλλοτε συγκαλυμμένα σε κατοπινά έργα, ζουν τη δική τους ζωή παραμένοντας συνήθως αθέατα στον γυμνό οφθαλμό. Και είναι μόνο η σύγχρονη τεχνολογία, όπως οι τεχνικές της υπολογιστικής τομογραφίας (CT scan), οι ακτίνες Χ και η πολυφασματική απεικόνιση, που φέρνει στο φως αυτά που οι πρόγονοί μας ήθελαν να κρύψουν από τα αδιάκριτα μάτια συγχρόνων και επιγόνων.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε τον περιβόητο Ζακυνθινό Κώδικα, το παλίμψηστο που βρέθηκε στο νησί το 1861 και έκρυβε ένα σημαντικό κείμενο εντός του. Το αυθεντικό κείμενο του 7ου αιώνα, μια εκδοχή του Ευαγγελίου του Λουκά, είχε ξυστεί για να γραφεί πάνω του μια συλλογή ευαγγελικών κειμένων του 13ου αιώνα.

Τρία Μυστήρια που Αμφισβητούν Ιστορία και Αρχαιολογία

Ο κόσμος είναι γεμάτος μυστηριώδη και ανεξήγητα φαινόμενα από το παρελθόν που πιθανώς δεν γνωρίζουμε. Εδώ έχουμε μερικές ανακαλύψεις που προκαλούν με κάποιο τρόπο, την ιστορία και την αρχαιολογία.
Ξεκινάμε με τις γραμμές Μωσαϊκό της Κίνας. Αυτές οι παράξενες γραμμές
βρίσκονται στις συντεταγμένες 40 ° 27’28 .56 «N, 93 ° 23’34 .42» Ε.
Πληροφορίες σχετικά με αυτές τις γραμμές είναι πολύ περιορισμένες, ενώ δεν υπάρχει επιστημονική μελέτη. Τα όμορφα σχήματα είναι λαξευμένα στην άνυδρη έρημο της κινεζικής επαρχίας Gansu Shenp.

Αετός: Το Σύμβολο του Δία στην Αρχαία Ελλάδα και τον Κόσμο

Αρπακτικό πουλί, με εντυπωσιακή εμφάνιση, προικισμένο με οξύτατη όραση και κυρτό γαμψό ράμφος. Τα πόδια του έχουν 4 δάκτυλα, 3 μπρος και 1 πίσω με νύχια αγκιστροειδή με τα οποία αρπάζει και κομματιάζει την λεία του. Ζει και χτίζει την φωλιά του σε απρόσιτους βράχους ορεινών περιοχών.
Οι νεοσσοί του είναι αδέξιοι στην αρχή γι αυτό τους ανατρέφει για πολύ καιρό με μεγάλη επιμέλεια. Το πέταγμα του είναι μεγαλοπρεπές. Πολλές φορές καθώς πετάει αργά με τα φτερά του ανοιχτά και ακίνητα, μοιάζει σαν να γλιστράει μέσα στον αέρα. Εκμεταλλεύεται επιτήδεια τα ανοδικά ρεύματα του αέρα για να ανεβαίνει σε μεγάλα ύψη χωρίς προσπάθεια. Έχουν υπολογίσει πως ο αϊτός μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 31 μέτρα το δευτερόλεπτο, ένας φτερωτός κεραυνός.

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΟ και Βρίσκεται στην Λευκή Θάλασσα !!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ !!

Βρισκόμαστε στο αρχιπέλαγος Solovetsky που βρίσκεται στη Λευκή Θάλασσα, στην Ρωσία. Σε αρκετά από τα νησάκια όπως τα Bolshoi Zayatsky και Anzer Island, έχουν βρεθεί περίεργοι λαβύρινθοι φτιαγμένοι από σωρούς πέτρες και οστά.
Μυστηριώδη γεωγλυφικά που, για κάποια, το σχήμα τους διακρίνεται καλύτερα από τον αέρα, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο έχει διάμετρο 25,4 μέτρα. Τα περισσότερα βρίσκονται πολύ κοντά στα παράλια. Σε όλα μαζί τα νησιά έχουν εντοπιστεί πάνω από 30 λαβύρινθοι, με πολλά και διαφορετικά μοτίβα. Κανείς δεν ξέρει ποιοί και γιατί έφτιαξαν αυτούς τους λαβύρινθους. Η χρονολόγησή τους υπολογίζεται ότι μπορεί και να ξεπερνάει το 3.000 π.Χ. σύμφωνα και τον καθηγητή Alexander Kuratov, έναν από τους ερευνητές. Η κατοίκηση του νησιού μπορεί και να προσδιορίζεται σε περισσότερες χιλιετίες πίσω, ίσως και πέρα του 20.000.
Υπάρχουν πάμπολλες θεωρίες που έχουν προταθεί για να εξηγήσουν τον αληθινό σκοπό των λαβυρίνθων.

Τελχίνες: Τα Όντα που Εξόπλισαν Θεούς και Ανθρώπους

Οι Τελχίνες σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία άλλοτε φέρονται ως θνητοί και άλλοτε ως μυθικοί δαίμονες. Σύμφωνα με την επικρατέστερη αρχαία ελληνική παράδοση, από την ένωση της θεάς Γαίας και του Πόντου γεννήθηκαν εννέα όντα τα οποία σύμφωνα με τον Καλλίμαχο κατείχαν τις ιδιότητες του βάσκανου, του γόη, του μάγου, του πανούργου, του φαρμακέως κλπ.
Τα όντα αυτά ονομάστηκαν Τελχίνες από το ρήμα Θέλγω, διότι είτε όταν έγινε ο κατακλυσμός αυτοί επιχείρησαν να κολακέψουν τους θεούς, ώστε να σωθούν, επειδή πίστευαν πως ήτανε απόστολοι των αρχαίων μυστηρίων με στόχο να προσελκύσουν άτομα πως μύηση…
Την ιδιότητα των αποστόλων των αρχαίων μυστηρίων, δηλαδή να ‘‘θέλγουν’’ με τα λόγια τους άτομα προς μύηση, την κατείχαν οι Τελχίνες. Θεωρούνταν βάσκανοι˙ μάλιστα είχαν τόσο ‘‘κακό μάτι’’ που είχε βγει κι η παροιμία: «Τελχίνος ην βασκαίνων βαρύτερος». Και επειδή οι αρχαίοι θεωρούσαν την φώκια βάσκανο ζώο έλεγαν πώς οι Τελχίνες είχαν χέρια φώκιας.

Νέα είδη ψαριών στον Ειρηνικό – Ανακαλύφθηκαν σε βάθη 7.500 μέτρων (ΦΩΤΟ)

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τρία νέα είδη ψαριών της οικογένειας «Snailfish» στα μεγαλύτερα βάθη των ωκεανών της Γης.

Μια διεθνής ομάδα που εξερεύνησε την τάφρο Ατακάμ στο νοτιοανατολικό Ειρηνικό ανακάλυψε τρία είδη ψαριών, που τα ονόμασαν «Snailfish Atacama» και τα οποία κολυμπούσαν σε βάθη που έφτανα από 6.500 έως 7.500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι αυτά τα ασυνήθιστα πλάσματα είναι εξαιρετικά καλά «εξοπλισμένα» για να μπορούν να επιβιώνουν σε ένα τόσο σκληρό περιβάλλον.

Καρκίνος του οισοφάγου: Ποιό μέταλλο τον προλαμβάνει;

Έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Arlington αποκαλύπτει πώς ο ψευδάργυρος μπορεί να στοχεύσει τα κύτταρα του καρκίνου του οισοφάγου και να σταματήσει την ανάπτυξή τους, προσφέροντας έτσι νέα προοπτική για την πρόληψη και θεραπεία της νόσου.
Καρκίνος του οισοφάγου - Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που υπάρχει σε μια ποικιλία τροφίμων, όπως στρείδια, κόκκινο κρέας, πουλερικά, φασόλια, καρύδια και δημητριακά ολικής αλέσεως, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο και ως συμπλήρωμα διατροφής.
Ο ψευδάργυρος είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του σώματος. Δεν είναι σημαντικός μόνο για την ανάπτυξη της γεύσης και της οσμής σε εμβρυϊκό και παιδικό στάδιο, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία των κυττάρων, την επούλωση τραυμάτων, ενώ βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αποτρέψει τις μολύνσεις.

Οι απόκρυφες αρχαιολογικές αναζητήσεις των Ναζί!

Στη δεκαετία του 1930 οι Ναζί διέθεταν όχι έναν αλλά δύο επίσημους φορείς αρχαιολογίας: τον (SS) Ahnenerbe, με επικεφαλής τον ίδιο τον Χάιμλερ Χίμλερ, και τον Amt Rosenberg, τον σαφώς πιο ακαδημαϊκό αρχαιολογικό όμιλο με πρόεδρο τον Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ.
Βέβαια, καθώς μιλάμε για ναζιστική αρχαιολογία, οι δύο οργανισμοί πάλεψαν για κονδύλια και δόξα και από τη μάχη νικητής αναδείχθηκε ο Ahnenerbe του πανίσχυρου Χίμλερ.
Αμφότεροι όμως οι θεσμοί επιδόθηκαν σε αρχαιολογικές αποστολές και ανασκαφές, καθώς ο εθνικοσοσιαλιστικός αποκρυφισμός καλούσε σε απόπειρες αποκάλυψης των ριζών των Αρίων, κάτι που θα έφερνε όπως ξέρουμε τους Ναζί ακόμα και στο Θιβέτ.

Οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά ιδεολάτρες!

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, στο «Μετά τα Φυσικά, 1049a.26, 1029a.20, 1036a.23», η αρχική κοσμική ύλη είναι αγέννητος, άφθαρτος, αόριστος, άγνωστος καθ’ αυτήν, νεκρά, άμορφος και έξωθεν κινούμενη. Τα τέσσερα αρχικά κοσμικά στοιχεία των φιλοσόφων της κοσμολογικής περιόδου, και δη του Εμπεδοκλέους, είναι οι εκδηλώσεις της αρχικής κοσμικής ουσίας.
Συμφώνως με τον Αριστοτέλη, στο «Φυσικά, 192a.16, 192b.18», «Μετά τα Φυσικά, 1072b.3», η σκόπιμος κίνηση προκαλεί μορφοπλασματική ενέργεια, δια της οποίας η κοσμική ύλη μεταβαίνει εκ της δυνατότητας «δυνάμει» εις την πραγματικότητα «ενέργεια», δια της οποίας λαμβάνουνε υπόσταση τα πράγματα δια της επί της ύλης κυριαρχίας του Είδους (Ιδέα), όπερ αποτελεί την έννοια, την ουσία, τον τελικό σκοπό και την δύναμη, ήτις πραγματοποιεί τον σκοπό αυτόν.

Η μυστηριώδης προϊστορική Αρκτική

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μιαν ολόκληρη ομάδα πολύ πρόσφατων ερευνών για την προϊστορία, κάνουν την επανεμφάνισή τους αρχαίες ιδέες, οι οποίες μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ως απλοί μύθοι. Μία από αυτές τις ιδέες αναφέρεται στην αρχέγονη θρυλική χώρα των Υπερβορείων.
Με μεγάλη επιφύλαξη όσον αφορά στην υποτιθέμενη βεβαιότητα πως στην προϊστορία έχει ζήσει μόνο μια πιθήκεια ανθρωπότητα, έχοντας σήμερα ανακαλέσει αυτήν την ιδέα, φθάνουμε ν’ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της προέλευσης με μια νέα και απροκατάληπτη άποψη των διαφόρων ερευνητών, ως «υπόθεση εργασίας», ως μια συμβολική και πνευματική πραγματικότητα για να επιτευχθεί μια μεγάλη ιστορική σύνθεση, καταλήγουμε δε να υποπτευόμαστε ότι ακόμη και η λίθινη εποχή υπήρξε μάρτυρας ενός αυθεντικού πολιτισμού ανώτερου τύπου.

Συνετρίβη UAV SPERWER του Ελληνικού Στρατού

Mη επανδρωμένο αεροσκάφος του Στρατού Ξηράς UAV SPERWER από τα λίγα πολύτιμα UAV που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, συνετρίβη πριν από λίγο στην περιοχή της Κομοτηνής λόγω μηχανικής βλάβης.
Τα SPERWER είναι γαλλικής κατασκευής της εταιρείας SAGEM και πουλήθηκαν στην Ελλάδα από τον αντιπρόσωπο Κωνσταντίνο Βαλασάκη.

Το Wikileaks δημοσίευσε τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας που έλεγε ότι έπρεπε να πέσει ο Χριστόδουλος για να περάσει το Μακεδονικό

Όπως προκύπτει από απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks οι Αμερικανοί ήθελαν να επηρεάσουν την διαδοχή του Μακαριστού Χριστόδουλου διότι ήξεραν ότι ο ίδιος δεν θα επέτρεπε ποτέ να υπάρξει μια συμφωνία τύπου… Πρεσπών και δεν ήθελαν στην θέση του να βρεθεί κάποιος παρόμοιας εθνικής ιδεολογίας.
Σε αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, περιγράφονται οι αμερικανικές ανησυχίες για τη διαδοχή του Χριστόδουλου, που ετοιμαζόταν τότε να επιστρέψει από το Memorial Hospital των ΗΠΑ χωρίς να έχει γίνει μεταμόσχευση…

Σήμερα αποφασίζει η Τουρκία αν η Αγία Σοφία θα παραμείνει μουσείο ή θα γίνει τζαμί

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να αποφασιστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, αν η Αγία Σοφία παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί, έπειτα από προσφυγή της τουρκικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Προστασία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος», το 2015.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η οργάνωση είχε προσφύγει στην πρωθυπουργία το 2004, ζητώντας νομοθετικές τροποποιήσεις, ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τέμενος, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.