Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Το ΥΠΕΞ «έκλεισε τις πόρτες» για τους Ρώσους προσκυνητές στο Άγιο Όρος: «Η Ελλάδα δεν μας δίνει βίζα»

«Λόγω των ενεργειών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ακοινωνησίας μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Φαναρίου, οι προσκυνητές που ήθελαν να επισκεφθούν τον Άθω είχαν προβλήματα με την έκδοση βίζας, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τα σχέδια του Ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας, ο Πρωτόκλητος»», δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα, Σεργκέι Γκολόβιν.
«Φυσικά, όλα αυτά θα έχουν αντίκτυπο στη συνολική κατάσταση, αλλά όχι στη δουλειά μας. Δεν αλλάζουμε σχέδια ούτε ακυρώνουμε εκδηλώσεις. Ό,τι είναι προγραμματισμένο θα πραγματοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πάνθεον της ιατρικής ο Έλληνας Γιάννης Ιωαννίδης!

Τακτικό μέλος στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ εξελέγη ο Έλληνας καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής ιατρικής, πρόληψης της υγείας, έρευνας υγείας και στατιστικής στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το σκεπτικό της Ακαδημίας, έγινε μέλος κυρίως σε αναγνώριση της διεθνώς πρωτοποριακής δουλειάς του πάνω στην μετα-έρευνα, δηλαδή στην έρευνα πάνω στις έρευνες άλλων επιστημόνων, και στη συνεχή προσπάθειά του να γίνει γενικότερα η επιστημονική έρευνα πιο αξιόπιστη και διαφανής.

Ξεχάστε τις πρίζες και τα powerbanks: Σύντομα θα φορτίζετε το κινητό σας με την κίνηση του σώματος

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν μία νέα νανογεννήτρια που μπορεί να συλλέξει ενέργεια από τις κινήσεις του ανθρώπου και να τροφοδοτεί συνεχώς φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην China Science Daily.Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές απαιτούν συχνή φόρτιση ή αντικατάσταση των μπαταριών. Ο τρόπος παροχής βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον σε αυτές τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποτελεί ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Ταυτόχρονα, η ευελιξία, η άνεση και η δυνατότητα πλύσης των φορητών συσκευών παροχής ενέργειας είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιστήμονας περιέγραψε εφιαλτικό σενάριο: Η απελευθέρωση αρχαίων βακτηρίων απειλεί με αφανισμό την ανθρωπότητα!

Κινηματογραφικό σενάριο, υπερβολή της επιστημονικής κοινότητας, ή περιγραφή ενός εφιαλτικού μέλλοντος για την ανθρωπότητα; Το κύρος του λέκτορα Peter Frankopan από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τη μία αποδίδει μία αίσθηση εγκυρότητας, από την άλλη ωστόσο, προκαλεί τρόμο και… ελπίδα ότι οι προειδοποιήσεις του θα αποδειχθούν κενές.
Ο ειδικός στην παγκόσμια ιστορία, με ειδίκευση στο περιβάλλον καθηγητής, προειδοποίησε την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τις μεγάλες δυνάμεις που ορίζουν τις τύχες του κόσμου, ότι οι περιβαλλοντικές συνέπειες από την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας είναι -ενδεχομένως- το λιγότερο που θα έπρεπε να απασχολεί και να φοβίζει την παγκόσμια κοινότητα.
Και αυτό διότι το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, είναι πιθανόν να ελευθερώσει αρχαία βακτήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον αφανισμό της ανθρωπότητας!

Νέο εύρημα στην Πομπηία – Τι βρήκαν και φέρνει τα πάνω-κάτω για την έκρηξη του Βεζούβιου (φώτο)

Η έκρηξη του Βεζούβιου, που κατέστρεψε την Πομπηία, πιθανότητα έγινε δύο μήνες αργότερα από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι ιστορικοί.
Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί ένα νέο εύρημα στις ανασκαφές που συνεχίζονται. Μέχρι σήμερα, οι ιστορικοί χρονολογούσαν την έκρηξη στις 24 Αυγούστου του έτους 79 μ.Χ. Ομως, εντοπίστηκε σε τοίχο σπιτιού επιγραφή, γραμμένη με κάρβουνο, που περιλαμβάνει και μια ημερομηνία η οποία αντιστοιχεί στη 17η Οκτωβρίου.

EKTAKTO: Συνετρίβη ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 – Ένας Αμερικάνος(!!!!) και ένας Ουκρανός νεκροί

Ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27, κατέπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για τα αίτια της πτώσης.
Ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 συνετρίβη, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή.

EKTAKTO: Νέα κατάληψη εθνικού εδάφους από μετανάστες στην Ορεστιάδα – Δεν αφήνουν κανέναν να περάσει – Εμποδίζουν και στρατιώτες!

Απίστευτες εικόνες για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό στον κάθετο άξονα Ορμενίου-Αρδανίου στην περιοχή της Ορεστιάδας.
Δεκάδες λαθρομετανάστες που πέρασαν τις προηγούμενες ώρες τον ποταμό Έβρο, έκλεισαν τον δρόμο στον κόμβο της Καβύλης και δεν αφήνουν κανέναν να περάσει.
Στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι αγανακτισμένοι οδηγοί, ανάμεσα τους και στρατιωτικοί που πηγαίνουν στις μονάδες της περιοχής, αναγκάζονται να πηγαίνουν από τον παράδρομο, αφού οι λαθρομετανάστες έχουν καθίσει στο οδόστρωμα και οι αστυνομικοί απλά παρακολουθούν την κατάσταση, όπως αναφέρει το evrosnews.gr

Μετά από καθυστέρηση έρχεται τελικά το περιουσιολόγιο: Καταγραφή των πάντων και ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Χωρίς την παραμικρή διάθεση για μείωση της φορολογίας και των εισφορών, έρχεται, επιτέλους για τον Μεγάλο Αδελφό, το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο,το οποίο μετά από πολλές καθυστερήσεις θα λειτουργήσει -τουλάχιστον στην πρώτη του μορφή- στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους!!!
Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος».Συγκεκριμένα, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα έχει δημιουργηθεί η ειδική υπηρεσία περιουσιολογίου του υπουργείου Οικονομικών, που θα καταγράφει τα πάντα.
Θα γίνεται πλήρης καταγραφή της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης όλων των φορολογουμένων. Η φορολογία θα γίνεται με βάσει την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και όχι το εισόδημα.
Διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ:

Τι είναι η «Μόρα» και μάθετε αν σας έχει συμβεί ποτέ στη ζωή σας

Μπορεί να μην σας λέει τίποτα απολύτως η λέξη «Μόρα» αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να την έχετε βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή σας. 
Θυμηθείτε αν έχετε νιώσει ποτέ σαν να είστε ξύπνιοι στο κρεβάτι, αλλά να μην μπορείτε να κινηθείτε; Να νιώθετε πολύ μεγάλο φόβο εκείνη τη στιγμή, αλλά όσο και αν προσπαθείτε δεν μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια.Αυτή η κατάσταση λοιπόν ονομάζεται υπνική παράλυση. Είναι γνωστή και με την ονομασία “Μόρα” και, εκτός από έντονο φόβο, μπορεί να σας κάνει να δείτε ή να ακούσετε πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η υπνική παράλυση είναι απλά ένα σημάδι ότι το σώμα σας δεν περνάει ομαλά μέσα από τα επιμέρους στάδια του ύπνου. Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο η “Μόρα” να συνδέεται με κάποια βαθύτερα ψυχικά προβλήματα.

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις στον τουρκικό Στρατό του βαλλιστικού πυραύλου Βora - Καλύπτει όλο το Α.Αιγαίο

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις μαζικές παραδόσεις του τακτικού βαλλιστικού συστήματος Bora  εμβέλειας 280 χλμ. στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πάνω από 50 συστήματα Bora έχουν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. H Toυρκία απέκτησε πλέον όπλα ικανά για πρώτο αιφνιδιαστικό πλήγμα.
Πάνω από τα μισά εδάφη της Συρίας, η "καρδιά" της Ελλάδας και η πρωτεύουσα Αθήνα είναι εντός της εμβέλειας του Bora αναφέρουν οι Τούρκοι ενώ δημοσιεύουν και χάρτη.
Το Bora είναι ένας τακτικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία ROKETSAN για να εξυπηρετήσει της ανάγκες του τουρκικού στρατού. Δοκιμάστηκε επιτυχώς το Μάιο του 2017. Η έκδοση Bora-2 η οποία θα διαθέτει αρκετά μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές βρίσκεται σε εξελικτικό στάδιο. Η εξαγωγική έκδοση του συστήματος ονομάζεται Khan.