Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Σαντορίνη Ώρα Μηδέν ! Το έδαφος αλλάζει μορφή



 Οι Κώστας Παπαζάχος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Andtrew Newman, Πάνος Ψιμούλης, Βάσο Σαλτογίαννη και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει στις 6 Μαρτίου του 2012 στο ειδικό site GRL, άρθρα τους για τα τελευταία γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Σαντορίνη.

Μετά από περίπου 60 χρόνια σεισμικής ησυχίας μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, τον Ιανουάριο του 2011 το ηφαίστειο ξύπνησε με μια σημαντική σεισμική δραστηριότητα και ταχέως αναπτυσσόμενη ακτινική παραμόρφωση.

Η παραμόρφωση αυτή απεικονίζεται από ένα πυκνό δίκτυο 19 τοπογραφικών σταθμών και 5 σταθμούς GPS, που δείχνουν ότι, από τις 21 Ιανουαρίου 2012, το ηφαίστειο έχει.........

επεκταθεί και πλευρικά από ένα σημείο μέσα στο βόρειο τμήμα της καλντέρας από περίπου 140 mm και επεκτείνεται σε 180 χιλιοστά / yr.

Μια σειρά από σφαιρικά μοντέλα, δείχνει ότι η πηγή δεν μετακινείται, αλλά παραμένει περίπου σε 4 χιλιόμετρα βάθος και έχει επεκταθεί κατά 14 εκατ. m3, δεδομένου ότι η υπόγεια συγκέντρωση μάγματος άρχισε.

ΠΥΡΓΟΣ του ΑΙΦΕΛ, τα ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΜΥΣΤΙΚΑ του



Παρίσι! Η πόλη του φωτός και του έρωτα!
Κι, όμως, πόσα πράγματα δεν ξέρουμε γι’ αυτήν και τα μνημεία της.

Το Παρίσι (Paris) ονομάστηκε έτσι από τον Πάρη, τον γιο του βασιλιά Πριάμου της Τροίας. Τον 6ο αιώνα δόθηκε αυτό το όνομα στην πόλη από τους Μεροβίγγειους που, πρότερα ήταν γνωστοί ως Ναΐτες Ιππότες και είχαν σχέση με τους Σικάμβριους Φράγκους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Φράνκιο, ο λαός του οποίου καταγόταν από την Τροία απ’ όπου και μετανάστευσε. Στο Παρίσι βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο μασονικό κέντρο μετά το Λονδίνο, το οποίο πριν αποκτήσει αυτή την ονομασία από τους Ρωμαίους, λεγόταν Κάερ Τρόια, δηλαδή Νέα Τροία (David Icke, Το μυστικό όλων των εποχών). Οι Τρώες, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, συγγένευαν ή είχαν σχέσεις με την Αδελφότητα των Ερπετοειδών. Επίσης, οι Μασόνοι φαίνεται να έχουν την ίδια σχέση ή συγγένεια με αυτή την αδελφότητα. 
Στο Παρίσι υπάρχει και ο Πύργος του Άιφελ, το «σήμα κατατεθέν» της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, ο οποίος μελέτησε και την στατική δομή του Αγάλματος της Ελευθερίας. Υπάρχει άμεση μασονική σχέση των δυο αυτών ως προς τον συμβολισμό, την τοποθεσία τους, την χρήση τους αλλά και τον λόγο της δημιουργίας τους –τα οποία θα εξετάσουμε κάποια άλλη στιγμή.