Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Φωτογραφία-σοκ από την ΠΑ εν μέσω φρενίτιδας τουρκικών προκλήσεων: Πύραυλοι cruise SCALP-EG φορτώθηκαν μέσα στη νύχτα σε Mirage 2000-5Mk2!

Σε ένα ιδιότυπο "ψυχρό πόλεμο" εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την ελληνική πλευρά να προβαίνει πριν λίγο σε μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο.
 
Η Πολεμική Αεροπορία "διέρρευσε" μια φωτογραφία που περικλείει μια πεντακάθαρη προειδοποίηση προς την Αγκυρα για το τι θα μπορούσε να σημαίνει για την Τουρκία μια "θερμή" κλιμάκωση στο Αιγαίο:
 
Ενα Mirage 2000-5Mk2 έμφορτο με υποστρατηγικό πύραυλο cruise SCALP-EG, ένα όπλο για το οποίο-ακόμα-δεν έχει απάντηση η τουρκική αεράμυνα.
 
Και δεν θα έχει απάντηση μέχρι την επιχειρησιακή ένταξη ικανοποιητικού αριθμού της νέας σειράς αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς SHORADS.
 
Η κίνηση είναι ερμηνεύεται ως "ιδιαίτερα προχωρημένη" από την ΠΑ, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφία με πύραυλο cruise SCALP-EG αναρτημένο σε Mirage 2000-5Mk2 και μάλιστα σε συγκεκριμένη επιχειρησιακή διαμόρφωση.
 

Ο Φαντάρος και η Κοπέλα

Κάποτε ήταν ένα παιδί ο Χ. Ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί της Ελλάδας. Όπως και κάθε άλλος στρατεύσιμος δικαιούταν κάποιες εξόδους και άδειες. Έτσι λοιπόν σε μια έξοδό του γνώρισε μια κοπέλα και από τότε άρχισαν να κάνουν παρέα.

Έβγαιναν για αρκετό καιρό και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Όποτε μπορούσε και έβγαινε ο Χ. Από το στρατόπεδο πήγαινε και την έπαιρνε από το σπίτι της όπου και έδιναν ραντεβού. Ένα βράδυ λοιπόν που είχαν βγει να απολαύσουν την βόλτα τους η κοπελιά άρχισε να κρυώνει οπότε ο Χ. Έβγαλε το μπουφάν του και της το έδωσε να το φορέσει για να ζεσταθεί. Αφού τελείωσε η βραδινή βόλτα ο Χ. μαζί με την κοπέλα επέστρεψαν στο σπίτι τους αφού ο Χ. την πήγε σπίτι της. Τη επόμενη μέρα ο Χ. διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το μπουφάν του.

Μυστήριο βουνό ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ

Βράχια, ξερή γη, θέα στο Λιβυκό. Ατέρμονα στροφιλίκια, μοναχικές παραλίες, ξεχασμένοι οικισμοί. Ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία, ελάχιστα ασφάλτινα χιλιόμετρα - ούτε μία ευθεία ούτε ίχνος βλάστησης. Ιερά φαράγγια, μινωικές θέσεις, αρχέγονες τελετουργίες. Ενας άλλος κόσμος κρύβεται στον Νότο του Ηρακλείου, ανέγγιχτος, ανεξερεύνητος, μυστηριώδης, μυστηριακός.

Το φάντασμα στο Θησείο

                                                                ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Γύρω στα 1935, στο σπίτι κατοικούσε μια πανέμορφη κοπέλα μαζί με τη μητέρα της. Η Αθανασία, εργαζόταν μέρα-νύχτα για να μαζέψει χρήματα για την προίκα της και να παντρευτεί τον καλό της μέχρι τη μέρα που η μητέρα της άρπαξε τις οικονομίες της και έφυγε με τον εραστή της. Η φτωχή κοπέλα, εγκαταλειμμένη από τον αρραβωνιαστικό της και προδομένη από τη μητέρα της μαράζωσε και έδωσε τέλος στη ζωή της. Μια άλλη εκδοχή βέβαια θέλει την κοπέλα να αυτοκτονεί αφού έχει δολοφονήσει τη μητέρα της.

Εκεί όπου γίνονταν θαύµατα: Η θεραπεία της ψυχής στο άβατο του Ασκληπιού

ΣΩΤΗΡ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ»
Ασκληπιός: Τρυφερός θεραπευτής
Ο Ασκληπιός είναι ο θεοποιημένος θνητός της Ελληνικής Αρχαιότητας, γνωστός και αγαπημένος για την ιατρική του τέχνη που πρόσφερε στους συνανθρώπους του ακούραστα.
Το πρόσωπο του όπως παρουσιάζεται στα κλασσικά γλυπτά ακτινοβολεί συμπόνια σοφία ευγένεια και κατανόηση. Ήταν όμορφος, γλυκός ήπιος. Αγαπούσε τους θνητούς και αγαπήθηκε από αυτούς.
Σύμφωνα με τον Πίνδαρο ήταν ο πιο ευγενής και τρυφερός δωρητής της απάλειψης του πόνου και της προσφοράς υγείας, λέγεται δε πως επιτελούσε θεραπεία με λόγια που μπορούσαν να ανακουφίζουν τις βασανισμένες ψυχές των ανθρώπων.
Μάλιστα, λέγεται ότι ήταν τόσο καλός στην ιατρική του τέχνη που έχει φέρει πίσω ανθρώπους από τον θάνατο. Τότε ο Άδης φοβούμενος μην χάσει «την πελατεία» του ζήτησε από τον Δία να βάλει τάξη, ο οποίος κεραυνοβόλησε και θανάτωσε τον Ασκληπιό.

KAI EKTOΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Οι πέτρες «μιλούν» ελληνικά

«…Ο Ινδοευρωπαίος  είναι ένα παραϊστορικό κατασκεύασμα, που έχει γεμίσει χιλιάδες σελίδες και μπαινοβγαίνει στις βιβλιοθήκες, χωρίς, τελικά, να βοηθήσει, με την παρουσία του, στη λύση προβλημάτων που σχετίζονται με τις ατελείωτες συζητήσεις για την εθνογένεση, τις εθνικές γλώσσες, την κοιτίδα των πολιτισμών και τον επιμέρους χαρακτήρα των ευρωπαϊκών λαών…» Γ. Χουρμουζιάδης, τέως βουλευτής Κ.Κ.Ε.
Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την άποψή ότι η ελληνική γλώσσα είναι πολύ αρχαιότερη από όσο προσπαθούν κάποιοι, εθελημένα ή αθέλητα, και χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Οδύσσεια – Τα Νοήμονα Πλοία των Φαιάκων που Πετούσαν

Οι Φαίακες ήταν ειρηνικός λαός που αποστρεφόταν τον πόλεμο, εργατικοί και εύθυμοι, αγαπούσαν το καλό φαγητό, τα λουτρά, τον έρωτα, τα τραγούδια και τον χορό.
«Η εντολή αυτών είναι να παραπέμπωσιν ακινδύνως εις την πατρίδα των πάντας τους προς αυτούς πλέοντας», πράγμα το οποίο κατόρθωναν με τα θαυμαστά πλοία τους. Τα πλοία αυτά δεν είχαν κουπιά, ούτε πηδάλιο και διέτρεχαν τη θάλασσα σαν να ήταν φτερωτά (Οδύσσεια, η 34-35), προικισμένα με αυτό το χαρακτηριστικό από τον θεό Ποσειδώνα, ενώ είχαν νου και μυαλό ανθρώπινο.

Γιατί κάνετε μελανιές «χωρίς λόγο» – Όλα τα πιθανά αίτια!

Οι μώλωπες (μελανιές) μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και η θέση τους μπορεί να είναι μια ένδειξη για την υποκείμενη αιτία.

Οι "ανεξήγητες" μελανιές στα πόδια προκαλούν συναγερμό και οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν το "γιατί" τους συμβαίνει και το αν πρόκειται για κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, μικρής σημασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε μώλωπες, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις οφείλονται σε κάποια σοβαρή αιτία, αφού αυτό μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο για εσάς.