Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Έκδοση Αργυρού Συλλεκτικού Νομίσματος - Ελληνική Προεδρία Συμβούλιου Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014

Νομισματικό πρόγραμμα 2014
Ενημερωτικό Δελτίο
Νo 1/2014

Έκδοση Αργυρού Συλλεκτικού Νομίσματος –

Ελληνική Προεδρία Συμβούλιου Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014
   


Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), ανακοινώνει ότι στο Νομισματικό Πρόγραμμα έτους 2014 περιλαμβάνεται η έκδοση Αργυρού Συλλεκτικού Νομίσματος, ονομαστικής αξίας 10€. (βλ. ανωτέρω).

«Ξύπνησε» το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Ροζέτα

“Hello, world!"




Τη Δευτέρα, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Ροζέτα ξύπνησε, όπως είχε προβλεφθεί, από τη νάρκη στην οποία είχε τεθεί τους τελευταίους 31 μήνες, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και τώρα πρέπει να προετοιμαστεί για τη συνάντησή του με τον κομήτη 67Ρ Τσουριούμοφ/ Γερασιμένκο, έναν όγκο από πάγο διαμέτρου 4 χιλιομέτρων, τα μυστικά του οποίου θα επιχειρήσει να αποκαλύψει.
Το «ξύπνημα» του σκάφους Ροζέτα είχε προγραμματισθεί για την Δευτέρα στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) όμως το πρώτο σήμα, μετά μια μακρά αυτοματοποιημένη διαδικασία, δεν έφθασε στη Γη –που βρίσκεται σε απόσταση 800 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρίσκεται–, παρά στις 20:18 ώρα Ελλάδος, έπειτα από ένα ταξίδι 45 λεπτών με την ταχύτητα του φωτός.

Η Ryanair απέσυρε από το διαφημιστικό της βίντεο την σημαία της Κρήτης!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 0:36....
 
ΠΗΓΗ : http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr