Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Άγνωστο πλάσμα ξεβράστηκε σε παραλία των Φιλιππίνων

Μοιάζει με «θαλάσσια αγελάδα», είναι κατάλευκο και αρκετά μέτρα σε μήκος

Ένα κατάλευκο θηριώδες θαλάσσιο πλάσμα ξεβράστηκε σε ακτή του Μπαρανγκάι των Φιλιππίνων, προκαλώντας γενικό ξεσηκωμό στο νησί, ενώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον πλανήτη όταν το παρουσιάστηκε μέσω φωτογραφιών και βίντεο στα social media.

Ειδικοί από τη Μανίλα μετέβησαν στο σημείο και εξέτασαν το πλάσμα. Όπως αποφάνθηκαν, έμοιαζε πολύ με... θαλάσσια αγελάδα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αυτό το είδος.

Τι κρύβεται στα υπόγεια τούνελ κάτω από την Αγία Σοφία


Για περισσότερο από μια χιλιετία, ως και την άλωση της από τους Τούρκους το 1453, η Κωνσταντινούπολη αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του Χριστιανισμού. Στην καρδιά της Πόλης, δέσποζε η Αγία Σοφία αφιερωμένη στην ιερή σοφία του Θεού.

Η μυστική ιστορία του Παρθενώνα


Ο Παρθενώνας έχει κρυμμένα ακόμα πολλά μυστικά Η ζωφόρος του Παρθενώνα απεικονίζει τη θυσία της κόρης του Ερεχθέως και όχι την πομπή των Μεγάλων Παναθηναίων, υποστηρίζει μια νέα έρευνα. Εδώ και 230 χρόνια, η παράσταση που κοσμεί την 160 μέτρων ζωφόρο του Παρθενώνα, ενός κτίσματος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην αρχιτεκτονική του δυτικού κόσμου, φαινόταν αρκετά απλή. Όλοι δέχονταν ότι απεικονίζει την πομπή των Μεγάλων Παναθηναίων που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, στην οποία άλλωστε είναι αφιερωμένος ο Παρθενώνας.

Halaçoğlu: «Με αφορμή έναν... πόλεμο ο Ερντογάν θα αναβάλλει το δημοψήφισμα!»

Μεγάλη εντύπωση που αφορά και την χώρα μας άμεσα, προκαλεί η συνέντευξη του βουλευτή του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος, Yusuf Halaçoğlu, που έχει ταχτεί υπέρ του όχι στο επικείμενο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση,
όπου υποστήριξε ότι ο Ταιγίπ Ερντογάν αν διαπιστώσει ότι χάνει το δημοψήφισμα είναι ικανός να προκαλέσει πολεμική σύρραξη για να αποφύγει την διεξαγωγή του, που θα σημάνει και το πολιτικό του τέλος.

Η χρυσελεφάντινη ασπίδα από τη χρυσοποίκιλτη πανοπλία του Φιλίππου Β'

Η αριστουργηματική χρυσελεφάντινη ασπίδα είναι το πιο εντυπωσιακό και οπωσδήποτε το πιο πολύτιμο όπλο του αρχαίου κόσμου που γνωρίζουμε. Ήταν κατασκευασμένη από ξύλο, δέρμα και ύφασμα που κάλυπτε την εσωτερική της επιφάνεια. Επίχρυσα, ασημένια ελάσματα, προσηλωμένα με πολλά μικροσκοπικά ασημένια καρφάκια στο εσωτερικό της, στερέωναν το σύστημα ανάρτησης -τη λαβή που περνούσε στο μπράτσο ο πολεμιστής και την αντιλαβή από όπου την έπιανε- και μαζί με τα στεφάνια και τα μικρότερα διάσπαρτα μετάλλινα στοιχεία συγκρατούσαν τα αλλεπάλληλα στρώματα.

Αυτές είναι οι 13 ΠΥΛΕΣ στον πλανήτη που οδηγούν…στον “Κάτω Κόσμο” !! (φωτο)

Δείτε 13 πραγματικά σημεία πάνω στον πλανήτη μας που οι άνθρωποι… πίστευαν -και κάποιοι ακόμα πιστεύουν- οδηγούν στον Κάτω Κόσμο.

1. Πλουτώνειον, Ιεράπολη, Μικρά Ασία

Η αρχαία ελληνική πόλη της Ιεράπολις της Φρυγίας, κοντά στο σημερινό Pamukkale της Τουρκίας, ήταν αφιερωμένη στον Άδη, το θεό των νεκρών. Αν και το μέρος ανακαλύφτηκε το 1965, μόλις φέτος οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την σημασία του μέρους.

Τα ίδια αέρια που θερμαίνουν τις φημισμένες ιαματικές πηγές του Pamukkale προέρχονται από μια σπηλιά κάτω από το Πλουτώνειον, και επειδή οι ​​ατμοί είναι τοξικοί, οι κάτοικοι της Ιεράπολης πίστευαν ότι είχαν σταλεί από τον Πλούτωνα τον ίδιο και η περιοχή πιστευόταν πως ήταν η είσοδος του κάτω κόσμου. Πιστοί ερχόντουσαν από όλο τον -τότε- κόσμο και