Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΓΥΖΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ''ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΜΑΝΔΗΛΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Από το κομμένο κεφάλι του λήσταρχου Νταβέλη στην πλατεία Συντάγματος


Ενα τεράστιο πραγματικά και πολύ λίγο εξερευνημένο ζήτημα που σχετίζεται με την Αττική του 19ου αιώνα είναι κι αυτό του περίφημου λήσταρχου Νταβέλη. Μιας περίπου θρυλικής φιγούρας, που έδρασε μέσα σε ένα περιβάλλον έντονα μυστηριακό, σε μια Ελλάδα με ατμόσφαιρα θολή, σχεδόν ρομαντική... Όταν όλα ήταν εντελώς διαφορετικά από σήμερα και επικρατούσε μία νοοτροπία στην οποία το Όραμα του Άυριο κατείχε περίοπτη θέση στη ζωή των ανθρώπων (αντίθετα τώρα όλα τα ψυχικά αισθήματα παραμένουν «στεγνά» και ισοπεδωμένα...).

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Live η επέτειος της δολοφονίας - "Βροχή" οι μολότοφ στα Εξάρχεια - Τεράστιες καταστροφές - Σε εξέλιξη πετροπόλεμος



- Επτά χρόνια έχουν περάσει από την 6η Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
- Σε μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας βρέθηκαν σε κρυψώνα περισσότερες από 100 έτοιμες βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κροτίδες.
- “Βροχή” πέφτουν οι μολότοφ στη Στουρνάρη, μέχρι και σε μπαλκόνια! – Έκαψαν περίπτερο – Έριξαν μολότοφ στον ιδιοκτήτη που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, αλλά και σε πυροσβέστες!
- Βαρβαρότητα της αστυνομίας στην πορεία των αντιεξουσιαστών! - Σύμφωνα με καταγγελίες, άρχισαν να χτυπούν χωρίς λόγο με σκοπό να "σπάσουν" την πορεία.
- Αντιεξουσιαστές πετούσαν μολότοφ, πέτρες και νεράντζια - "Βροχή" τα δακρυγόνα.
- Φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα - Έχουν γίνει 25 προσαγωγές.
- Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης και την Κομοτηνή.
- Στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πριν από επτά χρόνια, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια από αστυνομικά πυρά, με την δολοφονία αυτή να προκαλεί άνευ προηγουμένου επεισόδια και συγκρούσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας τις επόμενες ημέρες.

ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ


Αν υπάρχει κάποιο βιβλίο για το οποίο έχουν ειπωθεί πολλά, τότε αυτό σίγουρα είναι η Σολομωνική ή όπως ονομάζεται σωστά «Clavicula Salomonis» δηλαδή «Το Κλειδί του Σολομώντα».
Η Σολομωνική θεωρείται το σημαντικότερο βιβλίο πρακτικής Μαγείας όταν πρόκειται για την Τελετουργική Μαγεία. Η Καμπαλιστική Τελετουργική Μαγεία όπως την γνωρίζουμε σήμερα, βασίζεται πάνω σε αυτό το βιβλίο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο τόσο ξεχωριστό;

Κατάρες και βουντού στην Αρχαία Ελλάδα. «Ω Εκάτη, ξερίζωσε την καρδιά του κλέφτη, αρρώστιες να πέσουν πάνω του και το δρεπάνι να τον κόψει».





Ο αρχαίος κόσμος ήταν γεμάτος από μαγικές δυνάμεις που δρούσαν προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι κατάρες ανήκαν στο χώρο της μαγείας. Τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιήσουν τις κατάρες τους, ήταν οι καταπασσαλεύσεις, οι κατάδεσμοι και οι μαγικοί πάπυροι. Oι καταπασσαλεύσεις Στόχος της κατάρας εδώ ήταν ο κτηνίατρος Πορτσέλο. Οι καταπασσαλεύσεις ήταν ομοιώματα του θύματος, κατασκευασμένα συνήθως από κερί ή μόλυβδο. Τα έδεναν και τα τρυπούσαν με πασσαλίσκους, πόρπες ή καρφιά, στα σημεία που ήθελαν να προξενήσουν τη βλάβη. Η κατάρα είχε στόχο το θύμα να χάσει την ψυχή ή τα λογικά του. 

H μαύρη και λευκή μαγεία


Μα υπάρχει μαγεία; Και βεβαιότατα υπάρχει. Υποφέρουν μάλιστα πολλοί από τη μαγεία και τα μάγια.

Σε τι διαφέρουν η μαύρη από τη λευκή;
Η Μαύρη μαγεία χρησιμοποιεί ανθρώπινο αίμα και προπαντός παιδικό. Θα διαβάσατε στις εφημερίδες για το εμπόριο βρεφών. Μεταπολεμικώς, έχουν φύγει από την Ελλάδα εκατοντάδες, χιλιάδες βρέφη. Πολλά από αυτά αδήλωτα τα διατηρούν σαν τα ινδικά χοιρίδια και τα σφάζουν για να κάνουν με το αίμα τους τις σατανικές «ιερουργίες» τους. Πρό ετών κατετάραξε την ανθρωπότητα η υπόθεσις Μοντέζι και κατόπιν της Σάρον Τέιντ την οποία έσφαξαν στη βίλλα Πολάνσκι σε τελετή μαύρης μαγείας.

Τα Ξόρκια του Μέρζεμπουργκ



Τα Ξόρκια του Μέρζεμπουργκ (γερμ. die Merseburger Zaubersprüche) είναι δύο μεσαιωνικά ένστιχα δήθεν μαγικά ξόρκια. Είναι γραμμένα στα αρχαία άνω γερμανικά και αποτελούν τα μοναδικά σήμερα γνωστά τεκμήρια αρχαίας γερμανικής παγανιστικής λογοτεχνίας σε αυτή την γλώσσα. Τα δύο ξόρκια είναι γραμμένα με το χέρι μέσα σε ένα άλλο, άσχετο βιβλίο, που κανονικά περιέχει ένα θεολογικό χειρόγραφο από την Φούλντα. Τα ανακάλυψε το 1841 ο Γκέοργκ Βάιτς (Georg Waitz), μέσα σε ένα βιβλίο του 9ου ή 10ου αιώνα, που φυλάσσεται σήμερα στην βιβλιοθήκη της μητρόπολης στο Μέρζεμπουργκ της Γερμανίας, από όπου και πήραν το όνομά τους.