Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η ανακάλυψη στον Κόλπο του Μεξικού που ίσως μοιάζει με τη ζωή σε άλλους πλανήτες

Ένα από τα πιο παράξενα μέρα στον πλανήτη, μια πισίνα με νερό με τεράστια περιεκτικότητα σε αλάτι, κρατά ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά του, στο βυθό της θάλασσας, κάτω από τον Κόλπο του Μεξικού.
Οι ερευνητές το ανακάλυψαν για πρώτη φορά το 2014, χρησιμοποιώντας υποβρύχιο ρομπότ.Σύμφωνα με τη Daily Mail, επιστρέφουν τώρα στο μέρος αυτό με στόχο να σχεδιάσουν τον πρώτο υψηλής ανάλυσης χάρτη της περιοχής και λένε πως μπορεί εκεί να κρύβεται και το κλειδί για τον εντοπισμό ζωής σε άλλους πλανήτες.

Υπήρχαν στην πραγματικότητα οι "Χόμπιτ";

Ο «'Ανθρωπος της Ινδονησίας» (Homo floresiensis), πιο γνωστός ως «Χόμπιτ» λόγω του μικρού ύψους του, που έφθανε περίπου το ένα μέτρο, εξαφανίσθηκε πριν από περίπου 50.000 χρόνια, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις, και όχι πριν από 11.000 έως 13.000 χρόνια, όπως ήταν η έως τώρα κυρίαρχη άποψη.

Η εξαφάνισή του δεν αποκλείεται να οφείλεται σε πιέσεις που δέχθηκε από προγόνους του ανθρώπου. 

Ανθρωπολόγοι βρήκαν προϊστορικό οικισμό άνω των 7.000 ετών! Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα!

Προϊστορικό οικισμό έφεραν στο φως οι επιστήμονες στο Δέλτα του Νείλου - Πιστεύουν ότι κατοικήθηκε από ανθρώπους πριν από περισσότερα από 7.000 χρόνια, προγενέστερος των Φαραώ - Ανάμεσα στα ευρήματα ανακαλύφθηκαν τρόφιμα και οστά ζωών και οι έρευνες συνεχίζονται
Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους οικισμούς που υπήρξαν ποτέ και χρονολογείται πριν από την εποχή των Φαραώ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, η νεολιθική περιοχή βρέθηκε στο Tell el Samara, 140 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Καΐρου.

Βρέθηκαν Ερείπια Μεγαλούπολης των Μάγια Παρόμοια με Αρχαίας Ελλάδος και Κίνας

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ LiDAR (Light Detection and Ranging), οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα υπολείμματα ενός οικισμού, κάτω από την πλούσια ζούγκλα της βόρειας Γουατεμάλας. Τα ευρήματα έχουν αναγκάσει τους ειδικούς να… αναθεωρήσουν όσα πίστευαν για τον αρχαίο πολιτισμό!
Οι ερευνητές από ένα τοπικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το PACUNAM, ανακάλυψαν περισσότερες από 60.000 αρχαίες δομές (κατοικίες, ναούς, υπερυψωμένους δρόμους και άλλες τεχνητές κατασκευές), οι οποίες ευρίσκονται βαθειά ακόμη κρυμμένες στην προστατευόμενη περιοχή Petenτης Γουατεμάλας, 5.000.000 στρεμμάτων. H τεχνολογία λέιζερ έδειξε ψηφιακά το πλούσιο αρχαιολογικό υπέδαφος, αυτού του εγκαταλελειμμένου προ-κολόμβου πολιτισμού.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ

Πολύ περίεργον φαινόμενον, το οποίον δεν δύναταί τις να κατατάξη ακόμη ούτε μεταξύ των φωτογραφικών, ούτε των μετεωρολογικών, ούτε των χημικών φαινομένων, απασχολεί κατ’ αυτάς τον επιστημονικόν κόσμον και τηρείται μυστικόν μέχρις ότου εξακριβωθεί περί τίνος ορισμένως πρόκειται.
Πρότινος ομάς σεβαστών προσώπων εν οις και γνωστοί επιστήμονες εξέδραμον μέχρι του όρους Παρνασσού εις την κορυφήν του οποίου επρόκειτο να ανέλθωσι.
Πράγματι εξεκίνησαν διά την κορυφήν πριν ακόμη ξημερώσει και έφθασαν πριν έτι ανατείλει ο ήλιος.
Μεταξύ των εκδρομέων ήτο και εις επιστήμων, όστις έφερε μεθ’ εαυτού και φωτογραφικήν συσκευήν.Ο ήλιος δεν είχεν ανατείλει εισέτι.

ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ τότε ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ «ΜΠΡΟΣΤΑ» !!!

Τρία αποτυπώματα από γιγαντιαία πέλματα εκτοξεύουν μία πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη θεωρία, η οποία εάν ισχύει, τότε, πραγματικά οι αρχαίοι πολιτισμοί ήταν πολύ μπροστά!!!
Ο ναός του Ain Dara είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Χαλεπίου, στην Συρία. Είναι γνωστό για αρκετές αξιόλογες κατασκευές, μεταξύ των οποίων και ο ναός που βρίσκεται δυτικά του χωριού και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1955, όταν βρέθηκε ένα κολοσσιαίο βασιλικό λιοντάρι.

Αν Συμβαίνουν Αυτά Συχνά ΤΟΤΕ ο Χώρος σου Έχει Αρνητική Ενέργεια και Πως θα Απαλλαγείς

Αναρωτιέστε πως θα καταλάβουμε εάν ο χώρος μας έχει αρνητική ενέργεια; Και πως μπορούμε να την εξουδετερώσουμε με την βοήθεια του feng shui; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

#1 Αρρωσταίνουμε συχνά.

Το να περάσουμε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη, κατά την διάρκεια του χειμώνα, σίγουρα δεν είναι λόγος ανησυχίας. Στην περίπτωση όμως που αντιμετωπίζουμε συχνά θέματα υγείας ή βαριές ασθένειες, τότε σίγουρα πρέπει να ελέγξουμε τον χώρο μας για ενεργειακό μπλοκάρισμα.
Για παράδειγμα, εάν υποφέρουμε από πονοκεφάλους ή πόνους στο στομάχι σε σταθερή βάση τότε σίγουρα ο χώρος μας «νοσεί». Έτσι, και κατά συνέπεια και εμείς, που ζούμε ή εργαζόμαστε σε αυτόν τον χώρο.

Προθεσμία 45 μέρες από τη NASA για να σώσει το ρόβερ Opportunity

Στον Άρη επικρατεί αμμοθύελα ήδη από τον Μάιο. Η ΝASA δίνει 45 μέρες για να υπάρξει επικοινωνία μέχρι να θεωρήσει το ρομπότ ρόβερ χαμένη υπόθεση.
Το ρομποτικό ρόβερ Opportunity (Ευκαιρία), το οποίο έχει σιγήσει στον Άρη εδώ και μήνες, ξεμένει από χρόνο και δεν θα έχει πολλές ακόμη ευκαιρίες σωτηρίας, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έδωσε προθεσμία μόνο 45 ημερών, προτού σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του και το θεωρήσει χαμένη υπόθεση.

Στρατηγός Ιφικράτης: Ο εμπνευστής της ιδέας των πρώτων καταδρομέων

Ο Ιφικράτης υπήρξε από τους κορυφαίους και ευφυέστερους στρατιωτικούς της Αρχαίας Ελλάδας, ο οποίος συνέλαβε και εφήρμοσε ποικίλους νεωτερισμούς, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εξέλιξη της ελληνικής πολεμικής τέχνης. Οι «ιφικράτειοι» πελταστές ήταν οι πρώτοι καταδρομείς.


Ο Ιφικράτης ήταν Αθηναίος στρατηγός καταγόμενος από πτωχή οικογένεια, εκ του δήμου Ραμνούντος. Έζησε στο πρώτο μισό του 4ου π.Χ. αιώνα. Διακρίθηκε όχι μόνο για τη γενναιότητά του και την πολεμική του ικανότητα, αλλά πολύ περισσότερο, για την επιτυχή εφαρμογή στρατιωτικών μεταρρυθμίσεων τακτικής και οπλισμού, τις οποίες επέβαλε ύστερα από την αποκτηθείσα εμπειρία και ανάλυση των διδαγμάτων του Πελοποννησιακού πολέμου.

Ισραηλινές επιδρομές με πυραύλους σε βάση της Συρίας

Σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκαν αργά το Σάββατο το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ Μεζέχ κοντά στη Δαμασκό.
Ένας αξιωματούχος σε μια τοπική συμμαχία που στηρίζει τις συριακές δυνάμεις δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιθέσεις πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν την επίθεση.