Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Νέος σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

 

 

Έγινε στις 18:39 το απόγευμα δυτικά της Κρήτης, στο ίδιο σημείο στο οποίο, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σήμερα το πρωί στις 11:47.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 137 χλμ. δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό του βάθος ορίζεται στα 12 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, δύο σεισμικές δονήσεις που έγιναν με διαφορά δύο λεπτών στα δυτικά και στα ανατολικά της Κρήτης απασχόλησαν τους σεισμολόγους,
οι οποίοι, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, παρακολουθούν συνεχώς το φαινόμενο έτσι όπως καταγράφεται στους σεισμογράφους.
ΠΗΓΗ : www.newsit.gr

Ξαφνική άσκηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας

Ξαφνική άσκηση αεράμυνας με στόχο...τη τρόϊκα!
Στις 10:30 δόθηκε εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση του συνόλου του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας. Σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας, χωρίς μετακινήσεις μέσων.
Στην άσκηση συμμετέχουν το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας.  
  
ΠΗΓΗ : www.onalert.gr