Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Οι ΜΟΥΜΙΕΣ των ΦΑΡΑΩ είναι ΞΑΝΘΕΣ… Ποιό ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΡΥΒΟΥΝ;

Όταν μιλάμε και αναφερόμαστε σε Αιγύπτιους, που πηγαίνει το μυαλό μας; Μήπως σε μελαμψούς τύπους με σκούρο ή μαύρο δέρμα, μαύρα μαλλιά και ενδεχομένως μαύρα μάτια;
Μάλλον, όλα αυτά ισχύουν για τον απλό λαό. Μία εντύπωση που πιθανόν να έχουμε σχηματίσει και από πολλές τοιχογραφίες της αρχαίας Αιγύπτου.
Όμως, φαίνεται ότι αυτός ο «τύπος» δεν ίσχυε για πολλούς από τους Φαραώ της Αιγύπτου, καθώς αρκετοί από αυτούς, σύμφωνα με το video που ακολουθεί, δεν είχαν μαύρα μαλλιά, ούτε είχαν τόσο σκούρο δέρμα όσο το φανταζόμαστε.Αντίθετα είχαν ξανθά μαλλιά και μερικοί κόκκινα…

ΑΙΣΧΟΣ: Βρήκαν το Παλάτι του Οδυσσέα… Και όμως το εγκατέλειψαν!!!

Αρχαιολόγοι το 2010 βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα Μέγαρο μυκηναϊκής εποχής στην Ιθάκη… Αυτή τη φορά μια ομάδα αρχαιολόγων που χρόνια τώρα κάνει ανασκαφές στην Ιθάκη, πιστεύει ότι βρήκε το παλάτι του βασιλιά Οδυσσέα.
Ένα μέγαρο τριών επιπέδων, με κλιμακοστάσιο λαξευμένο στο βράχο. Μέσα σ’ αυτό υπολείμματα μυκηναϊκής κεραμικής, πινακίδες με… γραμμική γραφή.
Παρόμοια μέγαρα βασιλιάδων έχουν βρεθεί στην Πύλο, στις Μυκήνες και στην Τίρυνθα.
“Το μέγαρο και τα ευρήματα που εντοπίσαμε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είναι το παλάτι του Οδυσσέα”, είπε ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων, κ. Παπαδόπουλος.

Ρούνοι: Το Μυστηριακό Αλφάβητο με τις Ελληνικές ρίζες

Οι Ρούνοι είναι μία από τις πρώτες «μαγικές» γλώσσες, και έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορους μαγικούς σκοπούς κατά την αρχαιότητα αλλά και την σύγχρονη εποχή από ερευνητές του Αποκρυφισμού και όχι μόνο.
Τι κρύβεται όμως πίσω από το Αλφάβητο του Μυστηρίου;

Τι σημαίνει η φράση «Υπό την αιγίδα»;

Συχνά αναφέρεται  ότι μια εκδήλωση ,συνέδριο, έκθεση κ.λπ. πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου ή άλλου κρατικού ή ιδιωτικού φορέα. Τι σημαίνει όπως;
Στα νεοελληνικά η λέξη αιγίδα έχει την έννοια της προστασίας, άρα η φράση «υπό την αιγίδα» σημαίνει «υπό την προστασία».
 
Στην Αρχαία Ελλάδα  μέχρι σήμερα η λέξη αιγίδα έχει την έννοια της προστασίας. Με τη διαφορά ότι τότε ήταν πραγματικά χειροπιαστή, καθώς αιγίδα ονομαζόταν το δέρμα κατσίκας (αἴξ, αἰγός) που φορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως ένδυμα.
 

Ο Παρθενώνας δεν ήταν πάντα το υπέροχο μνημείο που γνωρίζουμε σήμερα (pics)

Ο Παρθενώνας δεν ήταν πάντα το υπέροχο και επιβλητικό μνημείο που γνωρίζουμε σήμερα, σύμβολο της αιώνιας δόξας της Ελλάδας. Οταν ο βαυαρός βασιλιάς Οθωνας ήρθε στην Αθήνα, για να κάνει την πόλη πρωτεύουσα του νέου κράτους, βρήκε τον Παρθενώνα κάπως έτσι:
Άποψη του Παρθενώνα από βορειοδυτικά στα 1839 (P.G. Joly de Lotniniere - Μουσείο Μπενάκη). Ενα τζαμί δέσποζε στο εσωτερικό του.

Ποταμός Αχέροντας: Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου

Αιωνόβια πλατάνια τον σκιάζουν. Θεόρατοι κατακόρυφοι βράχοι στέκονται φρουροί στο διάβα του.
Ποταμός της λύπης∙ προθάλαμος του Κάτω Κόσμου∙ η τελευταία διαδρομή των ανθρώπινων ψυχών…
Ο Αχέροντας κουβαλάει στα νερά του πλήθος μυθολογικών αναφορών.
Τραγική περίπτωση η απέλπιδα προσπάθεια του Ορφέα να διεκδικήσει από τους υποχθόνιους θεούς του σκότους την αγαπημένη σύζυγό του Ευρυδίκη και να την οδηγήσει ξανά στη γη του φωτός.

H εντυπωσιακή ιστορία του Ελληνα που «ξάφρισε» το Λουδοβίκο στη Γαλλία στα χαρτιά για ενα λίθο!

Ένας Έλληνας τυχοδιώκτης, κατάφερε να μετατρέψει τη λέξη «Έλληνας» (μιλώντας για το γαλλικό «grec») συνώνυμο του χαρτοκλέφτη στη Γαλλία τουλάχιστον μέχρι τα χρόνια της γαλλικής επανάστασης. Τόλμησε να επιδείξει τις χαρτοκλεφτικές του ικανότητες ακόμη και μέσα στη βασιλική αυλή, έβγαλε εκατομμύρια, αλλά στο τέλος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, η αλήθεια αποκαλύφθηκε και ο ίδιος τιμωρήθηκε αυστηρά. Αυτή είναι η αξιοπερίεργη ιστορία του.

Τα παιδιά του Ηλιου που ζουν μόνο την ημέρα!

Τα ονομάζουν «παιδιά του ήλιου» και μόλις πέσει το σκοτάδι περνούν σε μία κατάσταση κατατονίας χωρίς να μιλούν, να ανοίγουν τα μάτια τους ούτε και να τρέφονται
Τα δύο μικρά αδέλφια, ο εννιάχρονος Αμπντούλ και ο 13χρονος Σοαΐμπ αποτελούν ότι πιο παράδοξο έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί του Πακιστάν.
Και συγκεκριμένα τα δύο αυτά μικρά παιδιά, στα οποία έχει δοθεί το όνομα «Τα παιδιά του ήλιου» ζουν και συμπεριφέρονται σαν κανονικά παιδιά όσο κρατά το φως του ήλιου, αλλά μόλις αυτό χαθεί πέφτουν αμέσως σε μία κατατονική κατάσταση που μοιάζει σχεδόν με ύπνωση.