Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Αποφασισμένος ο Πουτζντεμόν: Η Καταλονία θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της

Η Καταλονία θα εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά το δημοψήφισμα, η οποία προβλέπει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εφόσον τα αποτελέσματα καταδείξουν την επικράτηση του "ναι", διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή, η οποία θα προβληθεί αργότερα σήμερα.
"Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, την οποία εμείς δεν ονομάζουμε "μονομερή" ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, προβλέπεται στο νόμο για το δημοψήφισμα ως μια εφαρμογή των αποτελεσμάτων. Εμείς θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει ο νόμος" υπογράμμισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης της περιφέρειας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο του δικτύου.

Κωλαίος ο Σάμιος: Ένας Αρχαίος Έλληνας περνά τον Πορθμό του Γιβραλτάρ

Τον 7ο αιώνα π.χ., οι δύο ναυτικές δυνάμεις που επικρατούσαν στην Μεσόγειο, ήταν οι Έλληνες και οι Καρχηδόνιοι. Οι Έλληνες, πέρα από τον Eλλαδικό χώρο, είχαν αρχίσει να εξαπλώνονται ιδρύοντας αποικίες στις βόρειες ακτές της Μεσογείου, την Μαύρη θάλασσα και στην περιοχή της σημερινής Λιβύης. Οι Καρχηδόνιοι πέρα από τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου όπου βρισκόταν και η Φοινίκη (από όπου και προέρχονται οι Καρχηδόνιοι), με επίκεντρο την πόλη της Καρχηδόνας, εξαπλώθηκαν ιδρύοντας αποικίες στις νότιες ακτές της Μεσογείου από την περιοχή που σήμερα βρίσκεται το Μαρόκο μέχρι και την δυτική Λιβύη. Ο εμπορικός ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, τόσο μεταξύ Καρχηδόνιων και Ελλήνων, όσο και μεταξύ των Ελληνικών πόλεων-κρατών. Σε μία εποχή που οι εμπορικοί δρόμοι ήταν πλέον καθορισμένοι, ο Ηρόδοτος, μας μεταφέρει το ταξίδι του Κωλαίου από την Σάμο.

Πέθανε ο τελευταίος επιζών του θρυλικού αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ»

Ήταν ο τελευταίος επιζών μιας μεγάλης μάχης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Ο Αλεξανδρινός Δημήτρης Γαβαλάς, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών στην αγαπημένη του πόλη της Αιγύπτου, εκεί όπου συνδέθηκε άρρηκτα με τις μάχες των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον του ιταλογερμανικού άξονα, πολεμώντας πάνω στο θρυλικό αντιτορπιλικό «ΑΔΡΙΑΣ».
Το μεγάλο Αιγυπτιώτη αγωνιστή είχε τιμήσει και η Ελλάδα, καθώς τον είχαν επισκεφθεί εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στις 22 Απριλίου του 2015, τον επισκέφθηκε στο σπίτι του στην Αλεξάνδρεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σφίγγοντάς το χέρι και ευχαριστώντας τον για ό,τι έχει κάνει για την Ελλάδα.

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!

Ο Αριστοτέλης - εκτός από μεγάλος φιλόσοφος- ήταν και ο ιδρυτής της επιστήμης της Βιολογίας, υποστηρίζει ο Armand Marie Leroi , καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας του
πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου. 
Όπως αναλύει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους κυριακάτικους "Times", "στην ερώτηση "ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιολόγος της ιστορίας;", οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι ο Δαρβίνος. Κι όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου επιστήμονα της Βιολογίας, ίσως και ολόκληρης της επιστήμης, τον αξίζει ο Αριστοτέλης, αφού δεν έφερε απλώς μια επιστημονική επανάσταση στην βιολογία, αλλά την δημιούργησε".
Ο Armand Marie Leroi, αφού ολοκλήρωσε μία πολυετή έρευνα για τον Δαρβίνο (1809- 1882 μ.Χ), ανακάλυψε ότι η μελέτη της Βιολογίας θα ήταν ελλειπής αν δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη έρευνα για τον αρχαίο Έλληνα φιλοσοφο. Ετσι πρότεινε στο BBC να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αριστοτέλη (384- 322 π.Χ.).

Ο Τούρκος πλοίαρχος που… αποκάλυψε στρατιωτικά μυστικά

Μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει στην Τουρκία η υπόθεση του Τούρκου πλοιάρχου, Kadir Karaman, του πολεμικού ναυτικού, που αυτομόλησε στην Λάρνακα της Κύπρου όταν πληροφορήθηκε ότι
επρόκειτο να συλληφθεί στην Σμύρνη με την κατηγορία του πραξικοπηματία εναντίον του τουρκικού καθεστώτος.
Χαρακτηρισμοί όπως προδότης, ελεεινός, αισχρός, κλπ, πάνε και έρχονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ όπως υποστηρίζουν μετά την πρώτη επαφή που είχε με τις κυπριακές αρχές ήρθε σε επαφή με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και εκεί, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, άρχισε να «ξερνά» στρατιωτικά μυστικά της ναυτικής δύναμης της Τουρκίας.

Η υπόθεση κλοπής των απορρήτων σχεδίων του πυραύλου Stinger από την Ελλάδα

Το 1985, η Σοβιετική εμπλοκή στο Αφγανιστάν, βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Η ΕΣΣΔ είχε ξεκινήσει να αποστέλλει στρατεύματα στη περιοχή από το 1979 και ως το 1985, είχε το πρώτο λόγο
στις επιθετικές κινήσεις, αδυνατώντας ωστόσο να σπάσει τη ραχοκοκκαλιά των ανταρτών μουτζαχεντίν και να
εδραιωθεί πλήρως. Στις αρχές του 1985, η CIA άρχισε μυστικά να προμηθεύει τους αντάρτες με αριθμό φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger. Επρόκειτο για ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό, εύκολα μεταφερόμενο πυραυλικό σύστημα, που θα άλλαζε τους κανόνες του παιχνιδιού στο Αφγανιστάν. Πράγματι, οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν με τρόμο τις απώλειες σε αεροσκάφη και ελικόπτερα να αυξάνονται γεωμετρικά.

Πράκτορες της Ισραηλινής Μοσάντ στα χέρια της Χεζμπολάχ – Ωρα μηδέν για έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων

Δεύτερο απανωτό πολεμικό επεισόδιο είχαμε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ ικανό να πυροδοτήσει έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή των συνόρων των δύο
χωρών καθώς Χεζμπολάχ και Λίβανος έχουν πλέον ενιαία Διοίκηση Δυνάμεων και άρα άμεσα εμπλεκόμενο είναι και το Ιράν. Δηλαδή ότι φοβόταν το Ισραήλ και δεν ήθελε με τίποτα να γίνει πραγματικότητα.
Λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν την Παρασκευή το βράδυ ότι συνέλαβαν τρεις πράκτορες του Ισραήλ (Μοσάντ) σε παλαιστινιακό καταυλισμό.
Στην επέτειο ακριβώς καθώς στις 7 Οκτωβρίου του 2000, η Χεζμπολάχ έστησε ενέδρα σε ισραηλινή περίπολο, απήγαγε 3 στρατιώτες και τραυμάτισε 4.

Brexit… και στην Κύπρο – Διαπραγματεύσεις για τις «τύχες» των Βρετανικών βάσεων

Η Κύπρος θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Βρετανία στις 11 Οκτωβρίου για το θέμα, έχοντας άδεια από τη αρμόδια ομάδα της ΕΕ.
Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από κυπριακής πλευράς θα είναι ο πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Έρχεται (ξανά) το τέλος του κόσμου!

Ο Αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Μιντ επιστρέφει με νέα θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 15 Οκτωβρίου.
Η Γη θα βρεθεί στο έλεος καταστροφικών τσουνάμι, μεγάλων σεισμών και κυκλώνων, που θα διαρκέσουν επτά ολόκληρα χρόνια. Έτσι, ο πλανήτης μας θα καταστραφεί ολοσχερώς.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΤΟ 1917 ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ








Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ.

Σίλφιο: Το δημοφιλές βότανο των αρχαίων Ελλήνων που εξαφανίστηκε (φωτό)

Δείτε τι ακριβώς ήταν το σίλφιο, το μυστηριώδες βότανο των αρχαίων Ελλήνων που κόστιζε το βάρος του σε ασήμι, τις υποσχέσεις που έδινε αλλά και γιατί εξαφανίστηκε… 
Λέγεται πως ήταν ο ίδιος ο Απόλλωνας αυτός που το χάρισε στους Έλληνες θέλοντας να τους κάνει ένα δώρο που δεν θα ξεχνούσε κανείς.
Και ξαφνικά μια κοινωνία λυσσούσε πια για σίλφιο! Ήταν βλέπετε αφροδισιακό και αντισυλληπτικό τρομερό, αλλά και λαχταριστό καρύκευμα για το φαγητό.
Τα είχε όλα και κανείς δεν το έκρυβε. Μας το λέει εξάλλου ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης και ο Σωρανός ο Εφέσιος, αλλά και πλήθος άλλων Ελλήνων και Ρωμαίων.
Βλέπετε το σίλφιο (ή σύλφιο) ήταν το διασημότερο βότανο της αρχαιότητας, ένα φυτικό πασπαρτού για τα πάντα. Ήταν όμως, σαν από τραγική ειρωνεία, και όσο σπάνιο χρειαζόταν για να φτάσει να αξίζει το βάρος του σε ασήμι.

Οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν σκοπίμως ναούς σε σεισμικά ρήγματα - Για ποιο λόγο;


Σύμφωνα με έναν Βρετανό γεωεπιστήμονα τα σεισμικά ρήγματα είναι πιθανό ότι έπαιξαν ρόλο-κλειδί στη διαμόρφωση του πολιτισμού των
αρχαίων Ελλήνων.
 Όπως πιστεύει, οι πρόγονοί μας πιθανώς έχτιζαν ναούς, ιερά και άλλα κτίρια μεγάλης γι' αυτούς σημασίας σκοπίμως σε περιοχές που προηγουμένως είχαν πληγεί από σεισμούς.
Ο καθηγητής γεωεπιστήμονας Ίαν Στιούαρτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Γης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο γεωλογικό περιοδικό "Proceedings of the Geologists' Association", έχει στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με την πολιτισμική επιρροή των σεισμών.

Η ιστορία της Σβάστικας όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Μέσα από το αρχείο του BBC
Παρά το γεγονός ότι στον δυτικό κόσμο η σβάστικα είναι συνώνυμη με τον φασισμό, η ιστορία της πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πίσω ως σύμβολο
καλής τύχης για σχεδόν κάθε πολιτισμό παγκοσμίως. Καθώς όλο και περισσότερα τεκμήρια αναδύονται αναφορικά με την μακραίωνη ιστορία του συμβόλου στην προ-ναζιστική Ευρώπη, μπορεί αυτό το αρχαίο σύμβολο να αποτινάξει την τάυτισή του με το κακό;
Στην αρχαία ινδική γλώσσα, τα σανσκριτικά, ο αγκυλωτός σταυρός σημαίνει "ευημερία". Το σύμβολο έχει χρησιμοποιηθεί από Ινδουιστές, Βουδιστές και Ζαϊνιστές σε βάθος χιλιετιών και ευρέως θεωρείται ινδικό σύμβολο.

Φίλτρο από γραφένιο θα μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

Ομάδα ερευνητών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξαν ένα «κόσκινο» με βάση γραφενίου ικανή να απομακρύνει το αλάτι από το θαλασσινό νερό. Το επίτευγμά τους θα μπορούσε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που
δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Κατά το παρελθόν ήταν δύσκολο να κατασκευαστούν τέτοιες μεμβράνες με βάση γραφενίου σε βιομηχανική κλίμακα. Στα αποτελέσματά τους που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature Nanotechnology, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με επικεφαλής τον Δρ. Rahul Nair, αναπτύσσουν το πώς ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τη χρήση ενός χημικού παραγώγου που ονομάζεται οξείδιο του γραφενίου. Οι επιστήμονες είχαν αρχίσει προ ολίγων ετών να αναπτύσσουν τεχνολογίες φιλτραρίσματος με τη χρήση μεμβρανών από νανοσωματίδια άνθρακα, γραφένιο ή οξείδιο του γραφενίου.