Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οι πρώτοι τριγμοί στις σχέσεις Τραμπ-Τουρκίας

«Αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα που προορίζονται για πρώτη φορά για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έφτασαν στη Συρία. (Η στρατιωτική αυτή ενίσχυση έγινε) μετά την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε περισσότερη υποστήριξη στις FDS» δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αραβοκουρδικής συμμαχίας, Ταλάλ Σέλο.

“Πρόδωσαν στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας οι 8 για να μην εκδοθούν” - Προκλητικό non paper

Μετά την "επίσκεψη" της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια λίγο πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση που έφερε Ελλάδα και Τουρκία μια ανάσα από τη σύρραξη και της "εμπρηστικές" δηλώσεις, η Άγκυρα απειλεί και με ένα… non paper στο οποίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα «χώρα πραξικοπημάτων».

Το ενημερωτικό σημείωμα "κυκλοφόρησε" τη Δευτέρα (30.01.2017) και στο στόχαστρο της τουρκικής προπαγάνδας δεν μπαίνει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Γερμανία, το Βέλγιο και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης όσων το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί "τρομοκράτες" ή "πραξικοπηματίες".

Ηρώο Καλυδώνας



Σημαντικό μνημείο της αρχαίας Καλυδώνας είναι το Ηρώο. Ανακαλύφθηκε λίγο πριν το 1940 από τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Ρωμαίο. Ανασκαφικές προσπάθειες είχαν γίνει και παλαιότερα από ξένες αρχαιολογικές ομάδες. Πρόκειται για τετράπλευρο κτίριο με αυλή στο κέντρο του, στοά και είσοδο στη βόρεια πλευρά, και μικρά δωμάτια τόσο στη βόρεια όσο και στην ανατολική.


Που βρίσκεται το λιοντάρι με το αινιγματικό χαμόγελο που έσωσε τις νησιώτισσες από την δολοφονική μανία των Νυμφών

Κατά τους αρχαίους χρόνους, νύμφες είχαν εγκατασταθεί σε ένα από τα νησιά των Κυκλάδων. Αρχικά συγκατοικούσαν αρμονικά με τους ανθρώπους. Μια μέρα ωστόσο, για άγνωστη αιτία, οι θεϊκές αυτές μορφές άρχισαν να δολοφονούν τις γυναίκες. Οι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν και έψαχναν να βρουν τρόπους για να γλιτώσουν από τη μανία τους.