Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Οδυνηρό το εμπάργκο κατά της Γερμανίας στα προϊόντα της: 5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!


Αρχίζει και αποδίδει ... οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς: Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.


Η CIA εμφανίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία- Πού είναι επιτέλους ο κ. Δήμας;


Εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. Σταύρος Δήμας είναι υπουργός Εξωτερικών. Μέχρι τώρα φυσικά θα μπορούσε να θεωρηθεί υπουργός… «incognito»!!!  Ούτε τον βλέπουμε πουθενά, αλλά ούτε έχουμε αντιληφθεί ενδεχομένως κάποιες σημαντικές δραστηριότητες του. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος είναι εντελώς εξαφανισμένος. Θυμίζει τον γνωστό Δήμα τον επονομαζόμενο και «αναποφάσιστο» υπουργό του Μητσοτάκη. Μπορεί και να είναι ο… ίδιος.

Απλές ιστορίες καταδρομικών επιχειρήσεων


Κάποτε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας της Κύπρου, τον Φεβρουάριο του '78 έγινε μεγάλη φάση! Αιγύπτιοι κομάντος κατέφθασαν το βράδυ της 18 Φεβρουαρίου με σκοπό να καταλάβουν ένα ...κυπριακό αεροσκάφος που είχε καταληφθεί από Παλαιστίνιους ένοπλους τρομοκράτες. Οι Παλαιστίνιοι, το πρωί της ίδιας ημέρας είχαν σκοτώσει τον Αιγύπτιο διευθυντή της εφημερίδας Αλ Αχράμ της Αιγύπτου και είχαν συλλάβει αιχμαλώτους άλλους 11 Άραβες, που συνεδρίαζαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, στα πλαίσια της συνόδου του "Κινήματος Αφροασιατικής Αλληλεγγύης". Ο Αιγύπτιος, που ήταν προσωπικός φίλος του προέδρου Σαντάτ της Αιγύπτου, ήταν ο γενικός γραμματέας του Κινήματος.

Στη συνέχεια για να ξεφύγουν, απαίτησαν από τους Κυπρίους, αεροσκάφος. Τους δόθηκε, το πήραν με τους ομήρους και έφυγαν. Αφού έκαναν πολλούς εναέριους κύκλους, από Κρήτη μέχρι Τζιμπουτί και κανένας δεν τους δεχόταν να προσγειωθούν, κατάληξαν πάλι στη Λάρνακα για ανεφοδιασμό, το απόγευμα της 19 Φεβρουαρίου 1978. Άρχισαν πλέον οι διαπραγματεύσεις.
Εδώ ξεκινάει η ενδιαφέρουσα πλευρά της ιστορίας. Η Εθνική Φρουρά, είχε λάβει τα μέτρα της και είχε αναπτύξει τμήματα ασφαλείας γύρω από το αεροδρόμιο. Δύναμη της 35 Μοίρας Καταδρομών, είχε καταλάβει καίρια σημεία. Ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν Οι κυπριακές αρχές ειδοποιήθηκαν ότι ένας Αιγύπτιος υπουργός καταφθάνει με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, για να συμμετάσχει και αυτός στις διαπραγματεύσεις.

Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν τι είναι το Ελληνικό Πόδι;


Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε...στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους κλπ κλπ.

Ναι, αυτή είναι μία απάντηση. Σωστή εν μέρει.

Αλλά στην πραγματικότητα στην τέχνη και στην ιατρική, ο όρος Ελληνικό Πόδι σήμαινε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό.
Στην ιατρική λοιπόν ονομάζεται Morton's toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι.
Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο.