Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Στοιχειωμένα σπίτια στην Ελλάδα! Νουμερο 4




ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) , Το κτίριο αυτό είναι έργο του αρχιτέκτονα Τζενάρι. Στην εμφανή πλινθοδομή που κυριαρχεί στην πρόσοψη οφείλει την ονομασία «Κόκκινο σπίτι» με την οποία είναι γνωστό στους Θεσσαλονικείς. Το κτίριο χτίστηκε το 1926 για τον βιομήχανο Ιωάννη Λόγγο από την Οικοδομική Εταιρεία Νέων Χωρών. Στο ισόγειο λειτουργούσε «Έκθεση Υφασμάτων Ναούσης».Και από εκεί ξεκινάει ο “Θρύλος μυστηρίου” που κρύβει αυτό το σπίτι. Η "Ανώνυμος Οικοδομική Εταιρία Νέων Χωρών" που κατασκεύασε το κτίριο, χρεοκόπησε παραδόξως λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου, και συγκεκριμένα το 1931. Η βιομηχανική μονάδα του Λόγγου στην Νάουσα καταστράφηκε από πυρκαγιά, επίσης λίγα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου. Όλα αυτά έδωσαν τροφή για σενάρια …. Η όψη του κτιρίου με τα χρόνια δημιούργησε διαφόρους μύθους.. Το σπίτι θεωρείτε από πολλούς σαν στοιχειωμένο.. Άλλοι λένε ότι κατοικείται από «Βρυκόλακες»… Διάφοροι άλλοι θεωρούν ότι υπάρχει μια κατάρα για το σπίτι. Αυτοκτονίες, άνθρωποι που τρελαίνονται και μυστήρια γεγονότα έχουν συνδεθεί με το συγκεκριμένο σπίτι… Είπαμε η τωρινή του όψη προδιαθέτει.
ΠΗΓΗ : apisteuta.net

Στοιχειωμένα σπίτια στην Ελλάδα! Νουμερο 3


 Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) , Tο Σηράγγιο ή Σπηλιά του Παρασκευά, είναι ένα υπόγειο σπήλαιο, στον Πειραιά. Πρόκειται για μία σπηλαιώδη κατασκευή, που ανακαλύφθηκε το 1897. Το φυσικό κοίλωμα του Σηραγγίου προϋπήρχε αλλά αξιοποιήθηκε, με την εκτέλεση ορισμένων έργων από τους Μινύες(αρχαίοι κάτοικοι του Πειραιά). Η αίθουσα έχει κυκλικό σχήμα και κοσμείται με διάφορα ψηφιδωτά. Το σπήλαιο αυτό είχε πολλά υπόγεια διαμερίσματα, κατασκευασμένα με δεξιοτεχνία. Στις δυό πλευρές της εισόδου του, υπάρχουν δύο ψηφιδωτά το ένα αναπαριστά την Σκύλλα και το άλλο έναν νέο σε τέθριππο άρμα, που κατά τον Ι. Δραγάτση είναι ο ήρωας Σήραγγος. Τα σωζώμενα μωσαϊκά αποδεικνύουν πως ο χώρος είχε υποστεί μετατροπές στη Ρωμαϊκή περίοδο. Από τον Ισαϊο μαθαίνουμε, πως το Σηράγγιο κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. ανήκε στον Ευκτήμονα που το πούλησε στους Αντιφάνη και Αριστόλοχο αντί 3.000 δραχμών. Στους αρχαίους χρόνους δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε ως «Ασκληπιείο» και ως «Πορφυρείο», για την κατεργασία των πορφυρούχων κοχυλιών που αφθονούσαν στην Πειραϊκή ακτή. Αργότερα στους Ρωμαϊκούς χρόνους το Σηράγγιο λειτούργησε ως δημόσιο λουτρό και τότε κατασκευάστηκαν τα δύο ψηφιδωτά, που υπήρχαν εκεί κι εξαφανίστηκαν στην περίοδο της Δικτατορίας (1967 – 1974). Η Σπηλιά του Παρασκευά στη δεκαετία του 1960 ήταν διαμορφωμένη σε λαϊκό κέντρο, όπου τραγουδούσαν ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα, την λειτουργία του κέντρου διέκοψε ο τότε δήμαρχος Αριστείδης Σκυλίτσης. Πολλοί λένε πως η σπηλιά του Παρασκευά επικοινωνεί με το στοιχειωμένο σπίτι της Καστέλλας ή με μια βραχονησίδα, που υπάρχει λίγα μέτρα πιό κάτω ή ίσως και με τα δύο!
ΠΗΓΗ : apisteuta.net
ΠΗΓΗ : apisteuta.net
 ΠΗΓΗ : apisteuta.net
ΠΗΓΗ : apisteuta.net

Το τέρας Lagarfljótsormur και με την βουλα ειναι το Νεο τερας της Ισλανδιας (VIDEO)




Και επίσημα πλέον η Ισλανδία έχει το δικό της τέρας Λοχ Νες, και μάλιστα καταγεγραμμένο σε κάμερα! Μετά από απόφαση που έλαβε μία 13μελής επιτροπή, με 7 ψήφους υπέρ, το βίντεο που κατέγραψε το 2012 το τέρας Lagarfljótsormur, είναι και επίσημα αυθεντικό!
Σύμφωνα με τους θρύλους της περιοχής, πρόκειται για ένα τεράστιο τέρας, που μοιάζει με φίδι, και ζει στη λίμνη Lagarfljót στην περιοχή του Egilsstaðir. Οι μύθοι επιμένουν ότι είχε να κάνει την εμφάνιση του από το 1345!
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος που κατέγραψε με κάμερα το τέρας, ονόματι Hjörtur E. Kjerúlf, κέρδισε 3.300 ευρώ ως έπαθλο, σε σχετικό διαγωνισμό της Ισλανδικής κυβέρνησης με νικητή εκείνον που θα έβρισκε αποδεικτικά στοιχεία για το Lagarfljótsormur!
ΠΗΓΗ : NEWSIT