Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Υπόγεια λίμνη στον Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη ανακάλυψε η Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία

Σημαντική ανακάλυψη, η οποία θα επηρεάσει τα επιστημονικά δεδομένα για τον πλανήτη, ανακοίνωσε ομάδα αστροφυσικών, καθώς βρέθηκε υπόγεια λίμνη στον Νότιο Πόλο του Άρη.
Η λίμνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «κρυβόταν κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου, βάθους ενός μιλίου. Την ανακάλυψη πραγματοποίησαν αστροφυσικοί της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το σύστημα MARSIS, το οποίο είναι τοποθετημένο σε μη επανδρωμένο σκάφος της Διαστημικής Υπηρεσίας.

Μετά από τη διανομή τροφίμων ο Στρατός ανέλαβε να φτιάξει και σκηνές για τους πυρόπληκτους (φωτό)

Λόγω της πλήρης αποδιοργάνωσης των κρατικών μηχανισμών ο Ελληνικός Στρατός μαζί με εθελοντές έχουν αναλάβει την ανακούφιση των πληγέντων, καθώς μετά το μοίρασμα τροφής οι άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων στήνουν και σκηνές για όσους έμειναν άστεγοι. 
Σκηνές στήνουν στο Μάτι, άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, για όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους και βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι.

Η Τουρκία αποφυλάκισε τον Αμερικανό πάστορα Α.Μπράνσον με αντάλλαγμα τα F-35! - ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ??

Ο Αμερικανός πάστορας Αντριου Μπράνσον ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι βοήθησε πραξικοπηματίες το 2016, βγήκε από τη φυλακή αλλά τέθηκε σε κατ'οίκον περιορισμό. 
Αυτή ήταν η συμφωνία που έγινε μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της τουρκικής, με σιωπηρό αντάλλαγμα να μην μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στη Τουρκία.

Οι πρώτες συλλήψεις για διάρρηξη στις περιοχές που σάρωσε η πυρκαγιά

Στα χέρια της αστυνομίας, που πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής, έπεσαν τέσσερα άτομα, ηλικίας από 22 έως 26 ετών.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέρρηξαν οικία στην περιοχή του Νέου Βουτζά, απ΄ όπου αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Την Παρασκευή η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα!

Ενα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο θα παρακολουθήσουμε τo βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τη NASA, στις 27 Ιουλίου, θα συμβεί η μεγαλύτερη σε διάρκεια, ολική έκλειψη Σελήνης, γνωστή και ως «ματωμένο φεγγάρι».

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Την ώρα της φωτιάς οι ριπές ανέμου ήταν στα 100 χλμ την ώρα!

Με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων την ώρα και καταγράφοντας ρεκόρ οκταετίας έπνεαν στις 23/07/2018 οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Αυτό, μαζί με άλλους παράγοντες απέβησαν μοιραία για την εξάπλωση της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε το Μάτι, το Νέο Βουτζά και την Ραφήνα.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι ριπές έφτασαν στα 100-120 χιλιόμετρα την ώρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Προσοχή: Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα με λογαριασμούς δήθεν για τους πυρόπληκτους

Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες με τους αριθμούς λογαριασμών IBAN που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και συγκεντρώνονται χρήματα υπέρ των πυρόπληκτων της Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα με πρόσχημα ότι προορίζονται για πυρόπληκτους.   Για αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ελέγχουν τα στοιχεία των δικαιούχων του λογαριασμού πριν προχωρήσουν σε κατάθεση.

Δεν άφησε τίποτα όρθιο η φωτιά: Καταστράφηκαν 2.500 κατοικίες, σοβαρές ζημιές σε 4.000 σπίτια

Οι περιοχές που χτύπησε η φωτιά μετρούν τις πληγές τους την ώρα που ακόμα οι στάχτες καπνίζουν πάνω στα ερείπια.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε Βουτζά, Νέα Μάκρη, Μάτι και Ραφήνα.
Παράλληλα άλλα 4.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.