Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ Η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος της κυβέρνησης. ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;;;;


Μετά από περίπου έξι ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
- Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά
- Η απόφαση του ΣτΕ είναι πάρα πολύ σκληρή καθώς ουσιαστικά κατεδαφίζει ολόκληρο το νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες
- Με βάση τη σκληρή απόφαση είναι σαν να μην έγινε ποτέ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών
- Αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου
- Πληροφορίες πως αναμένεται δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη

Νέος πιο ισχυρός σεισμός στην κεντρική Ιταλία! Κατέρρευσαν κτίρια, στους δρόμους οι κάτοικοι


Δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 ρίχτερ και 20 χιλιόμετρα εστιακό βάθος -σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο- στην κεντρική Ιταλία, μέσα σε δυόμιση ώρες
- Ο πρώτος σεισμός 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.11 (τοπική ώρα), με επίκεντρο περιοχή 66χλμ από την Περούτζια, στις 19.11 (τοπική ώρα)
- Δυο τραυματίες στο χωριό Βίσο
- Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση 5,4 ρίχτερ συνδέεται με εκείνη των 6,2 ρίχτερ στις 24 Αυγούστου στο Αματρίτσε, που στοίχισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της κεντρικής Ιταλίας, καθώς μέσα σε δυόμιση ώρες σημειώθηκαν δύο ισχυρές δονήσεις, 5,4 και 6,1 ρίχτερ!

Αμήν

Η λέξη Αμήν αποτελεί μεταγραφή της εβραϊκής λέξης αμήν (אמן‎) και σημαίνει «έτσι ας γίνει», «βέβαια» ή «γένοιτο» ως ισχυρή επιβεβαίωση των λεγομένων. Προέρχεται από το εβραϊκό ρήμα αμάν που σημαίνει «είμαι όσιος, αξιόπιστος». Κατά τη μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης και των Ευαγγελίων «πέρασε» ως στερεότυπο επιφώνημα στη χριστιανική λατρεία, τον Χριστιανισμό, σε όλες τις γλώσσες. Χρησιμοποιείται όμως το ίδιο και στον Ιουδαϊσμό, και τον Ισλαμισμό. Οι Χριστιανοί έχουν υιοθετήσει γενικά τον όρο στη λατρεία κατά την ολοκλήρωση των προσευχών, των δοξολογιών ή των ύμνων. Παρόμοια χρήση του όρου γινόταν από τα μέλη της κοινότητας του Κουμράν.

Το Μυστήριο του 30.000 ετών Εξωγήινου Κρανίου στην Ροδόπη (video)

Ήταν 21 Μαΐου του 2011, όταν ο Ρομάν Γκέντσεφ, ένας 38χρονος βούλγαρος από την Φιλιππούπολη, ανακάλυψε σε ένα μικρό λόφο κάπου κοντά στη βόρεια Ροδόπη ένα πολύ αλλόκοτο κρανίο, το οποίο δεν έμοιαζε ανθρώπινο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, σ’ αυτή την ανακάλυψε οδηγήθηκε μετά από «υπερβατική καθοδήγηση» πέντε παράξενων ονείρων.
Στα όνειρα αυτά είχε δει να τον επισκέπτονταν πέντε λευκοντυμένες ανθρωποειδείς μορφές οι οποίες κρατούσαν μεταλλικές πανοπλίες υποδεικνύοντας του το σημείο στο οποίο ανακάλυψε το κρανίο.

Ισχυρός σεισμός στην κεντρική Ιταλία! "Ξύπνησαν" εφιαλτικές μνήμες


Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,5 ρίχτερ -σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο- με επίκεντρο περιοχή 66χλμ από την Περούτζια, στις 19.11 (τοπική ώρα)
- Η σεισμολογική υπηρεσία της Ιταλίας (INGV) ανέφερε πως ο σεισμός ήταν 5,4 ρίχτερ
- Έγινε αισθητός στη Ρώμη

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 5,5 ρίχτερ, περίπου 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Ascoli Piceno, 62 χιλιόμετρα ανατολικά της Περούτζια.

ΑΘΗΝΑ : To γκράφιτι με την κουκουβάγια που έχει «τρελάνει» το διαδίκτυο

Ενα γκράφιτι με κουκουβάγια στην οδό Παλαιολόγου 50 στην Αθήνα έχει γίνει μανία και μοιράζεται στο Reddit, στο Imgur και σε «τοίχους» ανθρώπων που αγαπούν το street art.
Οποιος περνάει από τον συγκεκριμένο δρόμο δεν γίνεται να μην κοιτάξει την επιβλητική εικόνα της κουκουβάγιας του καλλιτέχνη WD, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Το πηγάδι των ψυχών της Κηφισιάς

Σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς, ανάμεσα σε μερικές καλαμιές και καλά σφραγισμένο με τσιμέντο στόμιο, υπάρχει ένα πηγάδι του οποίου η ιστορία ξεκινά από πολύ παλιά.
Ο μύθος λέει ότι εκεί κατοικούν ψυχές νεκρών οι οποίες εμφανίζονται το βράδυ στους περίεργους που τριγυρνούν κοντά του, παίρνοντας την μορφή φασματικών προσώπων.
Το 1945, κάποιος κάτοικος της περιοχής, πυροβόλησε ένα βράδυ μία από αυτές τις μορφές, και την επόμενη ημέρα ο ίδιος πέθανε, αφού αρρώστησε αιφνίδια και βαριά.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ


Ο Ελληνορθόδοξος Ιερός Ναός του Μεροπείου Φιλανθρωπικού Σωματείου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45 κάτω από την Ακρόπολη γιόρτασε το 2009 ενενήντα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας . Είναι αφιερωμένος στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη που
μαρτύρησαν το 122 μΧ στη Ρώμη επί αυτοκράτορος Αδριανού και πανηγυρίζει την 17η Σεπτεμβρίου.