Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

KOIMONTOYΣΑΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ BOEING ΤΗΣ DELTA AIRLINES. - ΔΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ RENEGADE.- ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ!!!!!






Αεροπορικό θρίλερ πάνω από την Σαντορίνη που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς θεωρήθηκε αρχικά ως πιθανό Renagade, δηλαδή ως απαχθέν αεροσκάφος από τρομοκράτες που κατευθύνεται σε πολιτικό στόχο, όπως συνέβη την 11 Σεπτεμβρίου στη Ν.Υόρκη.
Συγκεκριμένα, ένα αμερικανικό Boeing 737 της Delta Airlines με 140 επιβάτες, που είχε αναχωρήσει από τη Γαλλία με προορισμό το Κουβέιτ, πετούσε για ώρες χωρίς κανείς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους πιλότους.
Όταν το αεροσκάφος μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο δόθηκε εντολή και απογειώθηκαν από τη Σούδα δύο F-16 Block 52+, τα οποία προσέγγισαν το Boeing πάνω από την Σαντορίνη.
Oι Έλληνες πιλότοι αναφέρουν ότι οι συνάδελφοι τους στο αμερικανικό αεροπλάνο βρίσκονταν κανονικά στη θέση τους και έδειχναν σαν να κοιμούνται!  

Θρίλερ με επιβατηγό αεροσκάφος! Απογειώθηκαν δύο ελληνικά F16

 

Θρίλερ με επιβατηγό αεροσκάφος στο ελληνικό FIR διαδραματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το επιβατηγό αεροσκάφος, γνωστής αμερικανικής εταιρείας και με προορισμό τη Σαουδική Αραβία, δεν απαντούσε στις κλήσεις των ευρωπαϊκών και του ελληνικού κέντρου ελέγχου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο ΝΑΤΟ.

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 6 Christos Kastamonitis Christos Snow 10/6/2014

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 6 Christos Kastamonitis Christos Snow 10/6/2014

EgyptAir: Η διεθνοπολιτική διάσταση ενός τραγικού συμβάντος - ΑΝΑΛΥΣΗ


Πέρα από την ανθρώπινη και τραγική διάσταση της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους, υπάρχει και η διεθνοπολιτική διάσταση, με ελληνικό ενδιαφέρον, που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Όχι, δεν αναφέρομαι στην πιθανότητα η νέα αεροπορική καταστροφή να είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής δράσης. Η σκέψη μου πηγαίνει κατευθείαν και καταρχάς στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της οριοθέτησής της μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Το σημείο του τραγικού γεγονότος και ο χώρος στον οποίο έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται οι έρευνες είναι εκεί περίπου που κατά τη γειτονική Τουρκία φθάνει η δική της ΑΟΖ και, μάλιστα, σαν σφήνα έρχεται να διαχωρίσει την ελληνική από την αιγυπτιακή και από την κυπριακή.