Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Δείτε τι βρήκαν τυχαία στα νερά του Ρίο

Αν λάβουμε υπόψη την παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» τότε τα μηνύματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λίγο πριν το ξεκίνημά τους, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι.
Με φόντο την βαριά μόλυνση των νερών στο Ρίο και ενώ οι μέρες των αγώνων πλησιάζουν και δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι φόβοι των αθλητών ακόμα και για την υγεία τους είναι μεγάλοι. Τώρα έγιναν μεγαλύτεροι αφού στα νερά του Ρίο έκαναν την εμφάνισή τους δολοφονικές μέδουσες.
Πρόκειται για το είδος κυανή μέδουσα (Physalia physalis) γνωστό και ως ο «Πορτογάλος

Μυστήρια της Ανθρωπότητας: Το 200.000 ετών «πέλμα αλουμινίου» που βρέθηκε στην Ρουμανία!



Το «πέλμα αλουμινίου» είναι ένα αντικείμενο που βρέθηκε κατά τύχη στην Ρουμανία, και εγείρει αναπάντητα ερωτήματα γύρο από την προέλευση του και την κατασκευή του!
Το αντικείμενο ανακαλύφθηκε το 1973, σε βάθος 10 μέτρων, από κάποιους εργάτες που εργάζονταν σε ένα λατομείο στις όχθες του ποταμού Μάρου (Mureş) κοντά στη πόλη του Aiud.

Το κομμάτι ζυγίζει περίπου 2 κιλά, είναι 21 εκατοστά σε μήκος, 12,5 εκατοστά σε πλάτος, 7 εκατοστά σε πάχος και φέρει δύο κυλινδρικά διάκενα διαφορετικών διαμέτρων στη μία μεριά του, έτσι ώστε να εφαρμόζεται σε ορθή γωνία στη βάση του κατώτερου τμήματος ενός πιθανού μηχανικού ποδιού, ως πέλμα.
Παρόμοιά πέλματα συναντάμε σε σχέδια πρωτότυπων αεροσκαφών με κάθετη προσγείωση-απογείωση από το έδαφος!