Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Πως βγήκε η φράση "Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα"

Ένας σύντομος μα διδακτικός μύθος του Αισώπου:

Σύμφωνα με αυτό το μύθο, κάποτε στην Αθήνα ήταν ένας αθλητής που καυχιόνταν συνεχώς πως σε αγώνες στη Ρόδο είχε καταφέρει ένα τεράστιο άλμα.

Δεκάδες μούμιες γατιών ανακαλύφθηκαν σε σαρκοφάγους άνω των 6000 ετών στην Αίγυπτο

Η ανασκαφή στη νεκρόπολη Σακκάρα έφερε επίσης στο φως σπάνιες μούμιες σκαραβαίων και αγάλματα αφιερωμένα στη θεά-γάτα Μπαστέτ

Δεκάδες μούμιες γατιών και μια εξαιρετικά σπάνια συλλογή μουμιοποιημένων σκαραβαίων ανακαλύφθηκαν μέσα σε επτά σαρκοφάγους ηλικίας άνω των 6.000 ετών, στην άκρη του πυραμιδικού συγκροτήματος της νεκρόπολης Σακκάρα, στην Αίγυπτο.

Τούρκοι πειρατές: Η μάστιγα της Ανατολικής Μεσογείου από τον 14ο μέχρι τον 18ο αιώνα

Μια απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Η δράση των Τούρκων πειρατών στο Αιγαίο από τον 14ο ως τον 18ο αιώνα - Οι συναλλαγές τους με την Πύλη και τον Σουλτάνο - Τα δεινά των Ελλήνων από τους μουσουλμάνους πειρατές

Ευχάριστα τα νέα για την έρευνα στην Ελλάδα – Δημιουργία Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας στα Χανιά

Δυναμικό «παρών» στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα μας αναμένεται να δώσει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Τους επόμενους μήνες, εκτός από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής που μένει μονάχα να εκλέξει διευθυντή, αναμένεται να λειτουργήσει στους κόλπους του ακόμα ένα ινστιτούτο, το Πετρελαϊκής Έρευνας που θα έχει έδρα στα Χανιά.

Η τεχνολογία έρχεται και τα «κλασικά” επαγγέλματα εξαφανίζονται

Οι δουλειές που γνωρίζουμε και θεωρούμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες σύντομα πρόκειται να αλλάξουν ριζικά, ως αποτέλεσμα της επερχόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η τεχνολογία καλπάζει και κανείς δεν αναρωτιέται για τις συνέπειες αυτής της έκρηξης.

Όγκος στο κεφάλι: Τ συμπτώματα και οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις – Μην πανικοβάλλεσαι μπορεί να μην είναι σοβαρό

Ως όγκος στο κεφάλι ορίζεται η δημιουργία μιας μάζας, ή η συσσώρευση ανώμαλων κυττάρων στον εγκέφαλό σας, ή κοντά σε αυτόν. Ο όγκος στον εγκέφαλο έχει πολλές διαφορετικές κατηγοριοποιήσεις. Ορισμένοι όγκοι είναι μη-καρκινικοί (καλοήθεις) και μερικοί άλλοι είναι καρκινικοί (κακοήθεις).
Ένας όγκος στο κεφάλι μπορεί να ξεκινήσει στον εγκέφαλο (πρωτογενείς όγκοι εγκεφάλου), ή ο καρκίνος μπορεί να αρχίσει σε άλλα μέρη του σώματός σας και να εξαπλωθεί στον εγκέφαλό σας (δευτεροβάθμιοι, ή μεταστατικοί όγκοι εγκεφάλου).