Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Μόσχα: «Το IL-20 καταρρίφθηκε από πύραυλο της συριακής αεράμυνας αλλά το Ισραήλ φταίει για αυτό - Θα απαντήσουμε»

Από πύραυλο της συριακής αεράμυνας καταρρίφθηκε το ρωσικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ επιρρίπτοντας όμως την ευθύνη στο Ισραήλ για την πτώση του IL-20 και τον θάνατο και των 15 επιβαινόντων.
Μάλιστα οι Ρώσοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι σκοπίμως δημιούργησε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση στην Συρία, εννοώντας προφανώς ότι εκτελεί αμερικανικές εντολές και ότι πλέον θεωρούν το Ισραήλ ότι προέβη σε «εχθρική ενέργεια» και ότι «θα απαντήσουν». 
Αυτό σημαίνει ότι η μεταξύ τους συμφωνία παύει να ισχύει.
«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Λαττάκειας στη Συρία»
Και συνέχισε το ρωσικό ΥΠΑΜ: «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα έναντι του συριακού συστήματος αεροάμυνας».

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ- ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑ – ΆΓΝΩΣΤΗ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ 14 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ότι ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 με 14μελές πλήρωμα χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, κοντά στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας.
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.