Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Περίεργες δονήσεις στον κόλπο του Νομού Χανίων

 

 

 

Πέντε δονήσεις οι οποίες δεν είναι σεισμικές καταγράφηκαν μεταξύ των ωρών 20:30 έως 21:15 από τον σεισμογράφο του εργαστηρίου Γεωφυσικών και Φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης ενώ οι αρχές δέχτηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες που δηλώναν ότι ακούν περίεργους ήχους σαν έκρηξη, από απροσδιόριστη πηγή.

Αναζητώντας ζωή στα 3,5 χιλιόμετρα κάτω από τον πάγο


Γεώτρηση στην υπόγεια λίμνη Έλσγουρθ της Ανταρκτικής

Κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου τους να προσεγγίσουν την υπόγεια λίμνη Έλσγουρθ της Ανταρκτικής βρίσκονται Βρετανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές θα χρειαστεί να τρυπήσουν στρώμα πάγου πάχους 3,5 χιλιομέτρων και να φτάσουν στην επιφάνεια της λίμνης με αποστολή να αναζητήσουν μορφές ζωής και να συλλέξουν ιζήματα από το βυθό προκειμένου να αποκτήσουν μια εικόνα για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν στον πλανήτη πριν εκατομμύρια χρόνια.

Βρήκαν νερό σε αστεροειδή ανάμεσα στον Δία και τον Άρη







Η Εστία, το δεύτερο μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Άρη και Δία, που έως τώρα θεωρείτο πλήρως άνυδρη, τελικά φέρει στην επιφάνειά της ίχνη παγωμένου νερού, με την μορφή ένυδρων ορυκτών.

Η ανακάλυψη, που έγινε από την μελέτη στοιχείων που παρείχε το διαστημικό σκάφος "Dawn" (Αυγή) της NASA, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πολλοί μικρότεροι πλούσιοι σε νερό αστεροειδείς κάποτε έπεσαν πάνω στην Εστία και της μετέφεραν ποσότητες νερού.


Σήμερα, το νερό παραμένει δεσμευμένο στα ορυκτά του γιγάντιου αστεροειδή, εωσότου μελλοντικές προσκρούσεις άλλων ουράνιων σωμάτων δημιουργήσουν αρκετά μεγάλη θερμότητα στην επιφάνειά του, λιώσουν τα πετρώματα και απελευθερώσουν το νερό με την μορφή υδρατμών.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά του Βόλου


Το επίκεντρο εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή

Σεισμική δόνηση 4.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο) σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή, 44 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βόλου και 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τρικερίου.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη του Βόλου. 
ΠΗΓΗ : www.newsbeast.gr