Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πρωτοφανείς εικόνες: Patriot PAC-3 αναπτύσσονται στη καρδιά του Τόκιο -Τρέχουν για καταφύγια οι Ιάπωνες – Κωδικός «πυρηνικός κεραυνός» από Β.Κορέα

Πρωτοφανείς εικόνες στην Ιαπωνία, με την ιαπωνική κυβέρνηση να δίνει άμεσα διαταγή και να αναπτύσσονται στοιχεία αεράμυνας Patriοt PAC-3 στο κέντρο του Τόκιο και στις δυτικές περιοχές ενώ οι SM-3 τέθηκαν σε ετοιμότητα!Φωτογραφίες δείχνουν μονάδες Patriot στον περίβολο του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
Ιαπωνία και Ν.Κορέα είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ρωσία και Κίνα αθόρυβα έχουν απομακρυνθεί από την «επίλυση» της κρίσης και μπορούμε να πούμε πως έστησαν παγίδα στις ΗΠΑ και στους συμμάχους της στην περιοχή.
Τυχόν εκτοξεύσεις προς το Γκουάμ θα φέρουν σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον: αν δεν επιχειρήσει να αναχαιτίσει τους πυραύλους, η αξιοπιστία της θα δεχθεί πλήγμα και η Πιονγκγιάνγκ θα αισθανθεί αρκετή αυτοπεποίθηση για να διεξαγάγει μια πλήρη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με τις συνέπειες να είναι τρομερές.
Είναι προφανές πως η Β.Κορέα διδάχθηκε από τα λάθη των Μ.Καντάφι, Σ.Χουσείν κτλ, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα και οπλοστάσιο.
Από την άλλη πλευρά, αν επιχειρηθεί αναχαίτιση και ένας πύραυλος ξεφύγει και δεν καταστραφεί, θα αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα των αμερικανικών συστημάτων βαλλιστικής άμυνας.
Ετσι σε αυτή τη κρίση θα δοκιμαστούν στα άκρα συστήματα, αντοχές και ανθρώπινοι πόροι.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε θέσεις διασποράς οι διηπειρωτικοί της Β.Κορέας – Οδηγίες τρόμου από ΗΠΑ: «Μην σηκώσετε τα μάτια σας στον ουρανό- Μην δείτε τη λάμψη»

Σε θέσεις διασποράς οι διηπειρωτικοί πύραυλοι της Β.Κορέας Hwasong-14 (KN20 ICBM) και Hwasong-12 (KN17 IRBM), με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ να διακόπτει εσπευσμένα τις διακοπές του και να επιστρέφει στο Λευκό Οίκο απειλώντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν με πυρηνικό ολοκαύτωμα
«Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πλούσιοι φτιάχνουν την «Κιβωτό» τους

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως μέχρι τα μέσα του Αυγούστου θα προβεί στην εκπόνηση σχεδίου εκτόξευσης τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό Ωκεανό. Όπως τόνισε, το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί στον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Η σκόπιμη διαρροή της πληροφορίας προς τον τύπο από την πλευρά της Πιονγιάνγκ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει με πυραύλους το νησί Γκουάμ, το οποίο ανήκει στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Εκκωφαντικός θόρυβος-μυστήριο στη Λήμνο

Δεν πρόκειται για στρατιωτική άσκηση, όπως ανακοίνωσε η σμηναρχία, ή ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά, δεν πρόκειται για έκρηξη σε τάνκερ που μεταφέρουν αέριο, σύμφωνα με τις Αρχές. Τι ήταν τελικά οι δύο εκκωφαντικοί θόρυβοι που αναστάτωσαν το νησί της Λήμνου λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί;

Πλήθος μαρτυριών κάνουν λόγο για αυτούς, μάλιστα η αστυνομία, με την οποία μίλησε το zougla.gr, πραγματοποίησε έρευνες από το πρωί, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Ίδια εικόνα και από το λιμενικό και τον Στρατό. Μάλιστα ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Mαρινάκης, δήλωσε στον τοπικό FM 100, πως δεν φαίνεται να έχει συμβεί κάτι στο έδαφος του νησιού.

Επιστολή Αντιστράτηγου του Π.Σ. προς τον υπουργό: «Ύποπτες οι πυρκαγιές στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας»

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος - Υπαρχηγός Π.Σ, ε.α, Νομικός, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις μεγάλες πυρκαγιές στα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου:

«κ. Υπουργέ,


Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι προκληθείσες κατά τις απογευματινές ώρες της 8/82017 πυρκαγιές στη μεθόριο με την Αλβανία, οι οποίες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα το καταστροφικό τους έργο. Πιο συγκεκριμένα, ως γνωστόν, στην Επαρχία Δέλβινου βρίσκονται σε πύρινο κλοιό στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης χωριά της μειονότητας, όπως Βουλιαράτι, Δρόμβιανη, Γράψη, Φράστανη, Λιούγκαρη, Γεωργουτσάτι και Ζερβάτι κ.α. Ήδη απειλούνται τα χωριά Πετσά, Μουζίνα και Καρδικάκι και το μέτωπο κατευθύνεται προς Δρόβιανη.

Ραδιοσταθμός-Φάντασμα εκπέμπει από το παρελθόν



Κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο ύπαρξης του ραδιοσταθμού "MDZhB". Ο σταθμός (παλιότερα αναφέρονταν σε αυτόν με τον κωδικό "UVB-76") βρίσκεται στη Ρωσία και εκπέμπει στα 4625 kHz, ενώ το σήμα του μπορούν να το λάβουν όλοι οι ασύρματοι που συντονίζονται σ' αυτήν τη συχνότητα. Το σήμα αποτελείται από δύο μυστήριους τόνους, μερικές τυχαίες φαινομενικά λέξεις και αριθμούς και εκπέμπεται εδώ και... 40 χρόνια!

Όσοι παρακολουθούσαν την τηλεοπτική σειρά "LOST" μπορούν να εντοπίσουν κοινά στοιχεία, καθώς ένα αντίστοιχο σήμα είχε αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σειράς. Αυτή τη φορά, η φαντασία συναντά την πραγματικότητα.

Τα 14 λεπτά του τρόμου – Σε κατάσταση συναγερμού το Γκουάμ υπό τον φόβο επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα

“Τσεκάρουν” το σύστημα συναγερμού στη Νήσο Γκουάμ για το ενδεχόμενο πλήγματος - Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας θα χρειαστούν 14 λεπτά μέχρι να πλήξουν τους στόχους τους - Παιχνίδια πολέμου Κιμ και Τραμπ που έχουν θέσει σε συναγερμό ολόκληρο τον πλανήτη
Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους.
Tο σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Γεμίζει «πεφταστέρια» ο ουρανός το Σάββατο – Έρχονται οι εντυπωσιακές «Περσείδες»

Όσοι μείνουν ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία -εάν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα- να δουν το φαινόμενο. Όμως η λάμψη από το 19 ημερών φεγγάρι, που θα είναι φωτεινό κατά περίπου 80%, θα εμποδίσει σε ένα βαθμό την παρατήρηση των μετεώρων, με συνέπεια να γίνουν ορατά μόνο τα πιο φωτεινά από αυτά.
Η NASA διέψευσε φήμες στο διαδίκτυο ότι οι φετινές Περσείδες «θα είναι οι πιο φωτεινές στην ιστορία», ενώ εκτιμά ότι μπορεί να φθάσουν τα 150 μετέωρα την ώρα, αλλά δεν θα είναι όλα ορατά λόγω της λάμψης του φεγγαριού. Ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ιωάννης Σειραδάκης δήλωσε προ ημερών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αναμένει περίπου έναν ορατό διάττοντα αστέρα κάθε ενάμισι έως δύο λεπτά, άρα 30 έως 40 ανά λεπτό.

Αστεροειδής σε μέγεθος… σπιτιού θα περάσει “ξυστά” από τη Γη

Ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση 44.000 χιλιομέτρων, σχεδόν στο ένα όγδοο της απόστασης Γης-Σελήνης και λίγο πάνω από τις τροχιές των γεωστατικών δορυφόρων που βρίσκονται στις 36.000 χλμ.
Αυτό ανακοίνωσαν τόσο η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).
Ο «2014 TC4» κινείται με ταχύτητα περίπου 14 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και δεν αποτελεί απειλή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων για την τροχιά του.
«Είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό το αντικείμενο να χτυπήσει τη Γη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» διαβεβαίωσε ο Ντέτλεφ Κόσνι της ESA, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κύβος ερρίφθη: Ρίχνει γεωτρύπανο και η ENI στα τεμάχια «8», «3», «6» στην Κυπριακή ΑΟΖ – «Ερατοσθένης Νότιο 1», «Σουπιά» και «Καλυψώ» θα αποκαλύψουν τα μυστικά τους!

Nέες αποκαλυπτικές πληροφορίες έρχονται στο φως για τις επερχόμενες δραστηριότητες του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, στην κυπριακή ΑΟΖ, με βάση έγγραφα της ίδιας της εταιρείας, τα οποία έχουν κατατεθεί προς κρατικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρος ετοιμάζεται να κερδίσει ένα μεγάλο γεωπολιτικό στοίχημα: Tην από κοινού γεώτρηση του «6» με ΕΝΙ και TOTAL!
Τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο κοίτασμα «Ονησίφορος» στο τεμάχιο «11» της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ για να καθορίσει τον επόμενο γεωτρητικό του στόχο στα τεμάχια για τα οποία είναι αδειοδοτημένος στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Carnac stones: Οι ανεξήγητες ευθυγραμμισμένες δομές από πέτρες στη Βρετάνη

Ο πραγματικός σκοπός τους παραμένει μυστήριο
Από τις πολλές κατασκευές της νεολιθικής εποχής, τη μεγαλύτερη δόξα έχει το Στόουνχεντζ. Όμως, ένα μεγάλο μυστήριο για τους αρχαιολόγους είναι και οι εκατοντάδες ευθυγραμμισμένες πέτρες στη Βρετάνη, στη Γαλλία.
Εκεί, βρίσκονται πάνω από 3.000 μόνιμες πέτρες, τοποθετημένες σε μεγάλες παράλληλες σειρές και απόλυτα ευθυγραμμισμένες. Πιστεύεται ότι έχουν στηθεί κατά τη νεολιθική περίοδο, μερικές γύρω στα 3300 π.Χ. και άλλες πιο παλιά, στα 4500 π.Χ., ενώ μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο μυστήριο η κατασκευή και η χρησιμότητα τους.

Ιαχές πυρηνικού ολέθρου από Ν.Τραμπ – Εκτακτο διάγγελμα του κυβερνήτη του Γκουάμ προς το λαό με… «God Bless America»

Σε έκτακτο διάγγελμα προχώρησε ο κυβερνήτης του Γκουάμ μετά την στοχοποίηση της νήσου από τους πυρηνικούς πυραύλους του Κιμ Γιονγκ Ουν. Οα δείχνουν ότι ο Ν.Τραμπ είναι έτοιμος να δώσει διαταγή επίθεσης. Πριν λίγο έκανε νέες δηλώσεις για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε μια δήλωση περί της ισχύος του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το οπλοστάσιο αυτό δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί.
«Η πρώτη μου διαταγή ως Προέδρου ήταν να ανανεωθεί και να εκσυγχρονισθεί το πυρηνικό οπλοστάσιό μας. Είναι τώρα πολύ πιο δυνατό και πιο ισχυρό απ’ ό,τι ήταν ποτέ μέχρι τώρα», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ιστορική ευκαιρία που χάθηκε: Η Άγκυρα φοβόταν ελληνική εισβολή στην Μ.Ασία το 1974 και εκκένωσε την Αλικαρνασσό!

Mια τεράστια ιστορική ευκαιρία να κτυπηθεί η Τουρκία «στην καρδιά» αποκαλύπτεται πλέον από τουρκικά αρχεία, σε ότι αφορά την εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 στον «Αττίλα 1» και εν συνεχεία στον «Αττίλα 2» στις 14 Αυγούστου.
Ολος ο πόλεμος για την Ελλάδα και την Κύπρο, τελικά χάθηκε στον «Αττίλα 2»: Οι Τουρκοκύπριοι είχαν περιοριστεί μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα στο 4% των κυπριακών εδαφών έναντι 19% πριν από την απόβαση τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου.
Με την έναρξη του «Αττίλα 1» ανεστάλησαν οι παραδόσεις στρατιωτικών υλικών και εφοδίων από αμερικανικής πλευράς ενώ διακόπηκε η παροχή αεροπορικού καυσίμου μέσω υποδομών ΝΑΤΟ, κάτι που αιφνιδίασε την Αγκυρα.

Τουρκία: Συνελήφθη τζιχαντιστής που ήθελε να ρίξει αεροπλάνο των ΗΠΑ στη βάση του Ιντσιρλίκ

Οι τουρκικές συνέλαβαν έναν ύποπτο για σχέσεις με το ISIS, ρωσικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει drone για να καταρρίψει αμερικανικό αεροσκάφος στη βάση του Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.
Ο Ρενάτ Μπακίεφ συνελήφθη επειδή διαπιστώθηκε ότι έκανε έρευνα στην περιοχή που βρίσκεται η αεροπορική βάση, με στόχο να κάνει επίθεση, αναφέρει το Dogan, επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας.

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού σύμφωνα με τον Ιπποκράτη

Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν τα οφέλη για την υγεία και τα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του νερού.
Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να προωθήσει τη συνολική ευημερία και να ενυδατώσει το δέρμα.Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει ακόμα τη διάθεση και την υγεία σας.
Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα οφέλη της θάλασσας και επωφεληθείτε από αυτήν κι αυτό το καλοκαίρι: