Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος διχάζουν Ρωσία, Σκόπια και Βουλγαρία: Ελληνική η «καταγωγή» της ρωσικής γλώσσας

Έμπλεξε την «γραμμή» η Μόσχα για την καταγωγή της σλάβικης γραφής και έτσι αφού πρώτα δυσαρέστησε την Σόφια, τώρα ενοχλεί και τα Σκόπια, καθως χαρακτηρίζει την σλαβική γλώσσα μετεξέλιξη της Ελληνικής και αποδίδει στους Θεσσαλονικιούς Κύριλλο και Μεθόδιο την διάδοση του κυριλλικού αλφάβητου στην Ρωσία. Είχε προηγηθεί μια δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανοφ για την προέλευση της σλαβικής γλώσσας, που έβαλε φωτιές καθως θεωρήθηκε ότι δικαίωνε τον ψευτο-«Μακεδονισμό» των εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων έναντι του Βουλγαρικού εθνικισμού.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ….ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ… ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΕΙΣΜΟ!

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ….

Με μια «περίεργη» δήλωση ο Τούρκος καθηγητής σεισμολογίας, Ahmet Ercan, αναφερμένος στον σεισμό 6,2 ρίχτερ που έπληξε την περιοχή μεταξύ Λέσβου και κόλπου της Σμύρνης, τόνισε πως δεν προβλέπονται μεγάλοι μετασεισμοί.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να γίνονται ασκήσεις με ρεαλιστικά και περίπλοκα σενάρια στην περιοχή του Έβρου διότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί τον μόνο μεθοριακό νομό της χώρας που συνορεύει με την Τουρκία και μάλιστα σε μήκος 203 χλμ. Τα περίπλοκα σενάρια έχουν αφενός το πλεονέκτημα του ρεαλισμού και αφετέρου την συνεχή βελτίωση της τέχνης πολέμου ειδικά όταν ο αντίπαλος σε παρακολουθεί να ασκείσαι σε απόσταση αναπνοής. Ωστόσο ένα γεγονός γεωπολιτικής προκλήσεως στην δυτική Ελλάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, οι εθνικιστικές κορώνες του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αλλά και η παρούσα έκρυθμη προεκλογική περίοδο στην γείτονα έχουν δημιουργήσει ενδείξεις προκλητικότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της χώρας στο ευρύτερο πλαίσιο των Βαλκανίων.

Tεράστιο «ΟΧΙ» από τον Ν.Κοτζιά στα Σκόπια – Εληξε η μαραθώνια συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών – Εθεσε τελεσίγραφο στη ΠΓΔΜ και πλέον η Αθήνα ορίζει τις τύχες των Σκοπιανών

Απέκλεισε την ένταξη της πΓΔΜ στην Βορειοατλαντική συμμαχία πριν από την επίλυση του ονοματολογικού, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, δήλωσε νωρίτερα ότι υπάρχουν νέες σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες θα διατυπωθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ!

Οι Τούρκοι το παραξήλωσαν σήμερα στο Αιγαίο. Δεν γνωρίζουμε τι τους προκάλεσε τη νευρικότητα. Σίγουρο πάντως είναι ότι εκτός από τον μεγάλο αριθμό παραβιάσεων και τις τρεις υπερπτήσεις ,είχαμε και επτά εμπλοκές.

 Κάτι που επιβεβαιώνει ότι σήμερα το θερμόμετρο της έντασης “πήγε ψηλότερα”.
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 14η ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 7 (5 x 2 F-16 & 2 x 4 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 ε/π
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 19
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 10
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 9
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 35
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 7
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σε πανστρατιά κατά της Τουρκίας κάλεσε τους Άραβες ο ηγέτης της Αιγύπτου Αλ- Σίσι

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο New Arab ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντελφατάχ Αλ-Σίσι, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Τούρκου ομολόγου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μάλιστα, η ενέργεια αυτή του ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου έρχεται σε αντίθεση με την θέληση των ΗΠΑ που ζητούν την εξομάλυνση της κατάστασης στην Μέση Ανατολή.
Ο Αλ-Σίσι κάλεσε τα ζήτησε από τα υπόλοιπα σουνιτικά κράτη-συμμάχους στον Κόλπο, να κλιμακώσουν τη διπλωματική διένεξη με το Κατάρ ώστε σε αυτή να συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία.

Λονδίνο: Στους 12 οι νεκροί της πύρινης κόλασης! Κανείς επιζών από τους τελευταίους ορόφους του Πύργου

Στους 12 οι νεκροί από την φωτιά στον Πύργο Grenfell - Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας
- Δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων 20 σοβαρά
- Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έβλεπαν το κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες
- Μανάδες πετούσαν τα παιδιά τους από τα παράθυρα για να τα σώσουν!
- Φρίκη από τις κραυγές των εγκλωβισμένων! - Δεν μπορούν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στους τελευταίους ορόφους

Κωνσταντινούπολη, η πόλη των κατασκόπων

Στις 8 Μαΐου 1948 αυτοκτόνησε στην Κωνσταντινούπολη πέφτοντας στα νερά του Βοσπόρου ένας περίεργος τύπος που κανένας δεν ήξερε από πού κρατούσε η σκούφια του. Επρεπε να περάσουν τριάντα χρόνια για να γίνει γνωστό ότι επρόκειτο για τον Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ, εξέχον μέλος της Εταιρείας της Θούλης από την οποία προέκυψε το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανών Εργατών (δηλαδή το ναζιστικό κόμμα). Ο Σεμπότεντορφ ήταν ναζιστής αλλά και διπλός πράκτορας Γερμανών και Βρετανών στα τρία τελευταία χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δρούσε στην Κωνσταντινούπολη, κατεξοχήν πόλη των κατασκόπων, όχι μόνο τότε αλλά από τις αρχές ακόμη του 20ού αιώνα.

Η παράξενη ιστορία για την αποστολή των Ναζί στο Θιβέτ

Όταν το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ ανέλαβε την κυβέρνηση της Γερμανίας, χρηματοδότησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την εξερεύνηση της μυστηριώδους και άγνωστης ακόμα τότε περιοχής του Θιβέτ.
Έμμονη ιδέα του Χίμλερ και των συμβούλων του ήταν ότι στην Ανατολή υπήρχαν ακόμα υπόγεια βασίλεια τα οποία είχαν ιδρύσει οι απόγονοι των αρχαίων αρίων φυλών. Μάλιστα οι βασιλείς τους κατείχαν υπερφυσικές δυνάμεις, τις οποίες οι ναζί θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν προς όφελος των αρχών και επιδιώξεων της περίφημης, για το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, Θούλης.
Εξ ου και η εκστρατεία του 1934 με αρχηγό τον Σβεν Χέντιν, προς αναζήτηση του αρχαίου πολιτισμού των Αρίων στην έρημο Γκόμπι και αργότερα, μεταξύ 1938-1939, στο Θιβέτ, όπου ο Ερνστ Σέφερ μελέτησε τον πολιτισμό των σαμάνων (ιερών μάγων).