Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Στην αντεπίθεση η Ελλάδα: «Κλειδώνει» με NOTAM το Αιγαίο και… ανοίγει πυρ

Ναυτικό και Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέχρι τον Απρίλιο – Οι Ένοπλες Δυνάμεις πιάνουν τα στρατηγικά σημεία του Αρχιπελάγους

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τους «τσαμπουκάδες» στο Αιγαίο στέλνει η Αθήνα, ενεργώντας αποφασιστικά στην ελληνοτουρκική κρίση.
Μετά την δέσμευση του Καστελόριζου από την Τουρκία για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, η Ελλάδα πέρασε στην αντεπίθεση και δέσμευσε το μεσημέρι της Τρίτης (06/03), με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, «κλειδώνοντας’ ουσιαστικά μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. 

Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της Τουρκίας στην Ελλάδα η απάντηση στη φυλάκιση των Ελλήνων Στρατιωτικών

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Μπανούτσος
Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ

Την 1η Μαρτίου δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν από την Τουρκική στρατοχωροφυλακή στα σύνορα του Έβρου με την Τουρκία.

Οι Τουρκικές Αρχές τους συνέλαβαν με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και έκτοτε έχουν προφυλακιστεί στις φυλακές της Ανδριανούπολης χωρίς να τους έχει απαγγελθεί επισήμως το κατηγορητήριο και χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος.

Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησαν την Δευτέρα 5 Μαρτίου να παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης στο προξενείο της Ελλάδος στην Αδριανούπολη μέχρι να οριστεί η δικάσιμος. Ωστόσο, ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα και διέταξε να συνεχιστεί η κράτηση των δύο Ελλήνων και μάλιστα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας!

Τακτικό σενάριο: Έτσι μπορεί να εξελιχθεί τουρκική επίθεση στον Έβρο


Οι επιχειρήσεις ζεύξεις υδατίνων κωλυμάτων και ταυτόχρονης διάσπασης οργανωμένων γραμμών άμυνας, αναλαμβάνονται συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η ορατότητα του αντιπάλου περιορίζεται από το σκοτάδι της νύκτας που ακόμη επικρατεί. Οι ειδικοί λόχοι μηχανικού εξοπλισμένοι με τα πλωτά μέσα ζεύξης, διατίθενται ανά ένας σε τεθωρακισμένες ή μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που αναλαμβάνουν το εγχείρημα.
Ο αριθμός των οχημάτων – φορέων σχεδίων εφόδου, τύπου SAMUR (4 Χ 12 οχήματα συν 4 εκπαιδευτικά), που προμηθεύεται ο τουρκικός στρατός, «δείχνει» ότι προορίζονται για τον εξοπλισμό τεσσάρων ειδικών λόχων γεφύρωσης. Η εκτίμηση μας είναι αυτοί οι λόχοι θα ανήκουν ανά δύο, στα δύο τάγματα πλωτών γεφυρών των δύο τουρκικών σωμάτων στρατού που βρίσκονται στην Ανατολική Θράκη.