Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε άστρο που περιφέρεται πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο, γύρω από τη μαύρη τρύπα του γαλαξία μας.






Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα ασυνήθιστο άστρο που βρίσκεται σε τρομερά κοντινή τροχιά γύρω από την πελώρια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας. Το άστρο, γνωστό ως S0-102, κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από την μαύρη τρύπα σε μόλις 11,5 χρόνια, λιγότερα από κάθε άλλο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Το κοντινότερο που είχε βρεθεί έως τώρα γύρω από την μαύρη τρύπα, ήταν το άστρο S0-2, του οποίου η πλήρης τροχιά διαρκεί 16 χρόνια.Οι επιστήμονες, μ’ επικεφαλής την καθηγήτρια αστροφυσικής Αντρέα Γκετζ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», θεωρούν ότι η νέα ανακάλυψη θα αποδειχτεί κρίσιμη για την αποκάλυψη του ιστού του χωροχρόνου γύρω από τις μαύρες τρύπες και τον έλεγχο του κατά πόσο είναι σωστές οι σχετικές προβλέψεις με βάση τη θεωρία του Αϊνστάιν.

ΕΚΤΑΚΤΟ ALERT : Ο τουρκικός στόλος βγαίνει από τα Στενά





Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτήν την ώρα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στον στόλο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Βακτήρια-αλχημιστές παράγουν χρυσάφι 24 καρατίων



Την ώρα που η τιμή του χρυσού σπάει κάθε ρεκόρ καθημερινά λόγω της κρίσης, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δηλώνουν ότι ανακάλυψαν βακτήρια που μπορούν υπό προϋποθέσεις να δημιουργήσουν... φυσικό χρυσάφι.