Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Χουανίτα, η παγωμένη κόρη των ‘Ανδεων!


Juanita , momie des glaces  Η μελέτη του πολιτισμού των Ινκας με είχε ωδηγήσει στις τελετουργικές ανθρωποθυσίες νηπίων και ανήλικων παιδιών τους  και από κεί ωδηγήθηκα στην περίφημη  όσο και συγκλονιστική ανέλπιστη ανακάλυψη, εν έτει 1995, της ατράνταχτης “ζωντανής” απόδειξης ενός από τα πολλά θύματά τους, ενός από την ατέλειωτη σειρά των ανθρωποθυσιών στους Θεούς τους…
        ‘Ηταν ένα μικρό δωδεκάχρονο κοριτσάκι, το θυσιασθέν..Μπορεί και δεκατεσσάρων ετών και μέχρις εκεε..Το είχαν τελετουργικά σκοτώσει οι ιερείς των ‘Ινκας πριν πέντε αιώνες θραύοντάς του το πλάϊ του κρανίου του, αφού το είχαν προηγούμενα ανεβάσει στην κορυφές του παγωμένου και χιονοσκέπαστου  όρους Ampato των Περουβιανών Ανδεων, σε υψόμετρο 20.702 ποδών, εκεί πιό ψηλά από το ηφαίστειο..
Πέρα εκεί, στις αιώνια χιονισμένες βουνοκορφές των Περουβιανών Ανδεων, πάνω από το ηφαίστειο..μες στους  προαιώνιους πάγους..
traditional_clothe_galleryfull                         maiden-large
Εκεί που σήμερα τα κοριτσάκια, οι μακρυνοί απόγονοι των Ινκας παίζουν ανέμελα…κάποτε πριν από πολλούς αιώνες, θυσία ήσαν στους Θεούς..

         ( Η Εικόνα των χιονισμένων βουνοκορφών του Ampato Mountain, ιδωμένες από την Santa Catalina σε φωτογραφία των Jeff & Michele

Ανακάλυψαν πλανήτη που... βράζει

 

 

 

Eίναι τόσο κοντά στο αστέρι-ήλιο του συστήματός του που κυριολεκτικά ψήνεται στους 1.200 βαθμούς Κελσίου

Ο πλανήτης έχει το μέγεθος της Γης, όμως είναι αδύνατο να κατοικείται. Είναι ένας σχετιά κοτνινός πλανήτης, στα 4,3 έτη φωτός και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο του συστήματος Άλφα Κενταύρου.Είναι επίσης ο πιο ελαφρύς εξωπλανήτης που έχει ποτέ εντοπισθεί γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο μας.