Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Τάγμα του Σωτήρος


Το Τάγμα του Σωτήρος είναι ιεραρχικά, το ανώτερο Τάγμα Αριστείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και παλαιότερα του Βασιλείου της Ελλάδος. Η δημιουργία του αποφασίστηκε το 1829, τελευταίο χρόνο της επανάστασης, από την Δ΄ Εθνική Συνέλευση του Άργους, πλην όμως συστάθηκε δια του από 20 Μαΐου 1833 Β.Δ. "Περί συστάσεως Τάγματος Αριστείας δια το Βασίλειον της Ελλάδος" (ΦΕΚ 19/1833), όπου και απονέμεται από το 1833. Πρώτος αρχηγός του Τάγματος αυτού ήταν ο Βασιλεύς Όθων της Ελλάδος. Ο πρώτος που τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος ήταν ο Βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α΄, πατέρας του Βασιλιά Όθωνα κατά την ημέρα της θεμελίωσης των Ανακτόρων Αθηνών το 1836.
Το Τάγμα του Σωτήρος αποτέλεσε για 80 περίπου χρόνια το μοναδικό τάγμα. Το όνομα και η μορφή του διασήμου επελέγη για να υπενθυμίζει ότι χάρη στη Θεία συμπαράσταση του Σωτήρα πραγματοποιήθηκε η Εθνική Παλιγγενεσία.

Ανεξήγητα σημάδια βρέθηκαν στην «υπόγεια» Ιερουσαλήμ [φωτό]







Ένα μυστήριο για τους αρχαιολόγους κρυβόταν κάτω από την Ιερουσαλήμ, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως περίεργα σχήματα λαξευμένα στην πέτρα. Σε πρόσφατη ανασκαφή στο παλαιό τμήμα της πόλης ήρθαν στο φως τρία σημάδια σχήματος V, το ένα δίπλα στο άλλο, που ήταν χαραγμένα στο ασβεστολιθικό πάτωμα υπογείων δωματίων.
Τα σχήματα έχουν μήκος μισού μέτρου, ενώ το βάθος του χαράγματος στην πέτρα είναι 5 εκατοστών.
Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει χωρίς εξηγήσεις μπροστά στο εύρημα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν ούτε καν υποθέσεις.

Φτιάχνουν μoυσουλμανική «πόλη» 4.000 ατόμων στον Σκαραμαγκά για να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά





 Από την Πέμπτη ξεκινάει η μεταφορά προσφύγων-λάθρο στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, όπου οι δυνάμεις του στρατού εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την τοποθέτηση οικίσκων και κατασκευάζουν πρόχειρες αποχετεύσεις όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 4.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Η διαδικασία μετακίνησή τους, θα λα΄βει χώρα την Πέμπτη το πρωί με λεωφορεία με βάση νέο σχεδιασμό του υπουργείου Ναυτιλίας.
Οι εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων Υπουργείων είναι ότι στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά που βρίσκεται κοντά στον Πειραιά θα υπάρξει η δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 4.000 ατόμων.
Ένας βασικός λόγος που θα γίνει αυτό είναι ότι τώρα έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και το καλοκαίρι η κίνηση θα είναι στο φουλ και κανείς δεν θέλει το μεγαύτερο λιμάνι της χώρας να παρουσιάζει τότε αυτή την εικόνα

Ραδιοσήματα και Σήματα Εξωγήινων Πολιτισμών


Ένας από τους πρωτοπόρους του ηλεκτρισμού ήταν φυσικά ο Tesla, ο οποίος πίστευε ότι αν ήταν δυνατόν να στείλουμε μηνύματα στο διάστημα, θα ήταν και πολύ πιθανόν να λάβουμε απάντηση και την πεποίθηση του αυτή δεν άργησε να θέση σε εφαρμογή.
Εγκαταστάθηκε στο Colorado και άρχισε την δουλειά. Κατασκεύασε ένα τεράστιο πηνίο, διαμέτρου 25 μέτρων, στο οποίο διοχέτευσε ρεύμα και το οποίο κατέληγε σε μια χάλκινη σφαίρα στην κορυφή ενός πύργου ύψους 65 μέτρων. Με την μέθοδο αυτή δημιούργησε τόσο δυνατές τεχνητές αστραπές, που άναψαν ηλεκτρικοί λαμπτήρες σε απόσταση μιλίων και έκαψε ένα κοντινό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ : Τα νομίσματα δεν τα δείξατε …ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΞΑΤΕ;;;;


Μήπως…λέμε μήπως, είναι ώρα να δείξετε και τις φωτογραφίες απο το εσωτερικό;;;;
Η πρέπει να απομακρυνθούν η Μενδώνη και η Παναγιωτερέα για να μπεί το φως του ήλιου στον Τύμβο;;;

 

Απο την σημερινή συνέντευξη

«Στον κυρίως θάλαμο δεν υπήρχαν καθόλου κτερίσματα. Από τους άλλους χώρους έχουμε κεραμεική και νομίσματα. Νομίσματα από τον 2ο πΧ αιώνα με τους τελευταίους Μακεδόνες και από τα ρωμαϊκά χρόνια. Απλά δεν σας τα δείξαμε!» Αυτή την δήλωση έκανε πριν από λίγο η Κ.Περιστέρη
«Αρχικά ο περίβολος μπροστά από τα σκαλοπάτια ήταν ανοιχτός και μετά τον έκλεισαν. Άρα ο τύμβος ήταν κάποτε επισκέψιμος!»
Kαι όμως ακόμα και στους αρχάιου καιρούς δεν γνώριζαν  ποιος ήταν θαμμένος στο συγκεκριμένο Τύμβο Καστά, γνώριζαν όμως την υπαρξη του ταφικού μνημείου, και ήξεραν ότι  επρόκειτο για κάποιον πολύ σπουδαίο άντρα.