Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ανιχνεύθηκαν στον «κομήτη Ροζέτα» χημικές ουσίες - κλειδιά για την ανάπτυξη ζωής


Χημικές ουσίες ζωτικές για την εμφάνιση και την εξέλιξη της ζωής στη Γη, μεταξύ των οποίων το αμινοξύ γλυκίνη και ο φώσφορος, βασικά συστατικά του DNA και των κυτταρικών μεμβρανών, ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, γνωστό και ως «κομήτη της Ροζέτα».
Η ανακάλυψη ενισχύει το «σενάριο» ότι οι κομήτες ήσαν αυτοί που, πέφτοντας κάποτε στον πλανήτη μας, τον «έσπειραν» με τα πολύτιμα βιομόρια, τα οποία αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της ζωής. Η ιδέα αυτή αντιμάχεται την κυρίαρχη θεωρία ότι η ζωή στη Γη είχε καθαρά γήινη προέλευση, πιθανώς υποθαλάσσια.

Ο άνθρωπος που έφτιαξε τις Δυνάμεις Καταδρομών στην Ελλάδα!


Η ιστορία του αξιωματικού που δημιούργησε τις Δυνάμεις Καταδρομών στην Ελλάδα.Οι καταδρομείς δεν ξέχασαν την επέτειο του θάνατου του. 
Πριν από 60 ακριβώς χρόνια στις 21 Μαΐου 1956, άφηνε αυτή τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατη ασθένεια, σε ηλικία 61 ετών ο Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκης, ο τιμημένος Ιερολοχίτης, πρώτος διοικητής των Δυνάμεων Καταδρομών. Όσοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, θα έχουν σίγουρα βρεθεί στο ΚΕΕΔ, όπου το στρατόπεδο έχει τ’ όνομά του, υπάρχει η προτομή του και κάποια προσωπικά του αντικείμενα μέσα στη λέσχη του μονίμου προσωπικού.
Τιμήθηκε εν ζωή και τιμάται ανελλιπώς και μετά θάνατον. Η εικόνα του κοσμεί σχεδόν όλα τα γραφεία των διοικητών των σχηματισμών και μονάδων Καταδρομών!

Φονική έκρηξη σε λεωφορείο με ομογενείς στην Αλβανία . ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ UCK ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ;


Έκρηξη σε λεωφορείο στην Αλβανία σημειώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο νεκροί και δέκα τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ πολύ σοβαρά...

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Αυλώνα, μεταφέροντας κυρίως ομογενείς- ορθοδόξους, στην Κρούγια. Την ώρα που το όχημα κινείτο στο κέντρο της πόλης, έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να παραδοθεί στις φλόγες.