Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Επίθεση σε βάση των Κομάντος του Αιγαίου απο αντάρτες του PKK!!


Στην βάσης της Φώκιας όπου εδρεύουν οι αποβατικές δυνάμεις της Τουρκίας που χρησιμοποιούνται στις Ασκήσεις με σενάριο την Κατάληψη Ελληνικού νησιού. Ένας ναύτης σκοτώθηκε και τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν σε ενέδρα απο μέλη του Κόμματος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο Αιγαίο σε επαρχία της Σμύρνης το πρωί, με την εφημερίδα Hurriyet.

This DHA video grab shows the military bus targeted by PKK militants.

10 πραγματικοί Λυκάνθρωποι

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για λυκάνθρωπους, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος που μπορούσε να μιλάει. Όμως, έχει κανείς σκεφτεί, αν υπήρξε ποτέ κάποιος πραγματικός λυκάνθρωπος; Δείτε 10 ενδιαφέρουσες, αλλόκοτες και τρομακτικές περιπτώσεις πραγματικής λυκανθρωπίας ...


10. Gilles Garnier
Στην πόλη Dole του 16ου αιώνα, διαβάστηκε δημοσίως μια διακήρυξη στην πλατεία της πόλης. Το περιεχόμενό της έδωσε την άδεια στους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να σκοτώσουν έναν λυκάνθρωπο που είχε τρομοκρατήσει το χωριό.
Περπατώντας μέσα στο δάσος, μια ομάδα αγροτών άκουσε τις κραυγές ενός μικρού παιδιού που συνοδευόταν από το ουρλιαχτό ενός λύκου. Όταν έφτασαν στο μέρος είδαν ένα πληγωμένο παιδί να αγωνίζεται να αποκρούσει ένα τερατώδες πλάσμα το οποίο αργότερα αναγνώρισαν σαν τον Gilles Garnier. Όταν χάθηκε ένα 10χρονο αγόρι στην περιοχή του σπιτιού του Garnier, τον συνέλαβαν, αυτός ομολόγησε ότι ήταν λυκάνθρωπος και τον έκαψαν στην φωτιά.

10 μεσαιωνικοί αστικοί μύθοι


Και σε ποιον δεν αρέσει να ακούει για κάποιο θρύλο ή να μαθαίνει ένα νέο μύθο; Ο αστικός μύθος ή θρύλος δεν είναι κάτι καινούργιο. Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει μερικούς τέτοιους μύθους. Σήμερα θα δούμε ορισμένους που έχουν να κάνουμε με πιο «ιστορικές» καταστάσεις και -ακόμα και σήμερα- δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως υπήρξαν όσοι θα δείτε.


10. Τα Ινκούμπους και Σουκούμπους
Το Ινκούμπους (από το λατινικό In+cubare, «αυτοί που ξαπλώνουν από πάνω») είναι ένας δαίμονας με μορφή άνδρα που υποτίθεται πως ξαπλώνει πάνω -κυρίως- σε γυναίκες, για να κάνει σεξ μαζί τους με σκοπό την αναπαραγωγή του. Τα αντίστοιχα θηλυκά του είναι τα Σουκούμπους (Sub+cubare, «εκείνα που ξαπλώνουν από κάτω»). Είναι δαίμονες του ύπνου και σχετίζονται με τον Ντουέντε στην Ισπανία αλλά και με τη δική μας γνώστη Μόρα (Μάρα, Μαρουσώ κ.ά.). Λέγεται πως ο Μάγος Μέρλιν είναι καρπός ενός Ινκούμπους και μιας γυναίκας. Η δυτική θρησκευτική παράδοση θεωρεί ότι η επαναλαμβανόμενη επαφή με Ινκούμπους ή Σουκούμπους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας ή ακόμα και θάνατο. Πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις και να λύσουν το ερώτημα της προέλευσης του θρύλου των Ινκούμπους, αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει τίποτα.