Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Οι συμβολισμοί του 16άκτινου ήλιου της Βεργίνας (φωτό)

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς “Αστέρι της Βεργίνας”) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες.
Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, αποτελείται απο 16 ακτίνες : οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ – ΘΑΛΑΣΣΑ – ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν

Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Στα τέλη του 1929, ο καταξιωμένος Άγγλος αρχαιολόγος Howard Carter, αμέσως μετά την αποπεράτωση των εργασιών του στον τάφο του Τουταγχαμών, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εύρεση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ανακάλυψη παγωμένου νερού στον Άρη, το 1972

Επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριωθήσεως, από όπου παρακολουθούνταν το εγχείρημα του “Mariner 9”, ανακοίνωσαν στις 19 Ιουνίου του 1972 ότι στον πλανήτη Άρη εντοπίστηκαν κατά πάσα πιθανότητα πάγοι νερού.
Η διαπίστωση αυτή στηριζόταν σε μελέτες στοιχείων και φωτογραφικού υλικού, που είχε διαβιβάσει το διαστημόπλοιο, το οποίο εκτοξεύθηκε από τη Γη στις 30 Μαΐου του 1971. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανικού Εργαστηρίου Αεριωθήσεως, οι πάγοι νερού στον Κόκκινο Πλανήτη εκτείνονταν κυκλικώς του νότιου πόλου και κάλυπταν μια περιοχή διαμέτρου τριακοσίων χιλιομέτρων.

Ανεξήγητοι ήχοι πάνω από το Λονδίνο, το 1924

Τον Νοέμβριο του 1924, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν πάνω από το Λονδίνο. Μάλιστα, ήταν τόσο ισχυρές, ώστε τα σπίτια σείστηκαν και πολλοί άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν. Αρχικά, νόμισαν ότι έπεφταν κεραυνοί δίπλα τους, μα ο καιρός ήταν καλός και οι εκρήξεις παρέμειναν μυστηριώδεις, όπως, άλλωστε, κι εκείνες, που είχαν σημειωθεί το 1914, την παραμονή της κήρυξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Επικοινωνία με το πνεύμα του Βρετανού μεγιστάνα του Τύπου

Περίεργες ειδήσεις κατέφταναν από το Λονδίνο, το 1925. Τα μέλη της Εταιρίας των Πνευματιστών συγκάλεσαν σύσκεψη, στην οποία αποπειράθηκαν να αποφανθούν κατά πόσο ήταν εφικτή η μεταβίβαση των αγγελμάτων και των παραγγελμάτων σε όλο τον κόσμο, μέσω της χρήσης ραδιοφώνου.
Η Louise Owen, πρώην γραμματέας του αποθανόντος Λόρδου Northcliffe, ο οποίος υπήρξε μεγιστάνας του βρετανικού Τύπου και στυλοβάτης της εντόπιας οικονομίας, παρίστατο στη συγκεκριμένη πνευματιστική συνεδρίαση.