Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

et in arcadia ego


Tον 17ο αιώνα ο Γάλλος ζωγράφος Νικόλας Πουσέν (Nicolas Poussin, 1594-1665) στηριζόμενος στο καλλιτεχνικό αυτό ρεύμα ζωγράφισε ένα από τους σημαντικότερους πίνακές του, γνωστό ως "Οι ποιμένες της Αρκαδίας" η "ET IN ARCADIA EGO" (1647), που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου.

Ηράκλειο: Eιδώλιο γυναικείας μορφής εντοπίσθηκε σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας

Ειδώλιο γυναικείας μορφής, ύψους δώδεκα εκατοστών βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας, Ηρακλείου, από δύο άτομα ηλικίας 54 και 50 ετών.
Άμεσα ειδοποιηθήκαν οι αρχές, και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου έφθασαν στο συγκεκριμένο σημείο, όπου παρέλαβαν το ειδώλιο και το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, πρόκειται για ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 12 εκατοστών πιθανόν της αρχαϊκής περιόδου.
AdTech Ad
Στη συνέχεια το ειδώλιο παρέλαβαν αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/

Το Αλάτι στην Κέρκυρα.



Με αφορμή την ημερίδα που διεξάγεται σχετικά με τη Βιοτεχνία και τη Βιομηχανία στη Κέρκυρα κατά τον 19ο έως και τα μέσα του 20ου αιώνα, θα επιχειρηθεί εκ μέρους μου η παρουσίαση και ταυτόχρονα ο ιστορικός σχολιασμός  για την εξαγωγή, την επεξεργασία , αλλά και τα οφέλη του αλατιού στη Κέρκυρα κατά τις προαναφερθείσες περιόδους.
Πρόκειται να εξετασθούν οι τομείς στους οποίους προσέφερε την αρωγή του το αλάτι, με εξέχοντα αυτόν του εμπορίου, ειδικότερα μετά από την επέλαση των Βενετών στη νήσο της Κέρκυρας. Εύλογα μπορεί να σκεφτεί κανείς τους λόγους. Μιας και από την περίοδο εκείνη και έπειτα, παρατηρούνται συνεχείς εξαγωγές εμπορευμάτων με σημαντικό προορισμό τη Βενετία.
Βασικό κομμάτι της έρευνας πρόκειται να απασχολήσει η περιοχή «Αλυκές Λευκκίμης»

Το Ufo στο Roswell ήταν μυστικός πύραυλος των Ναζί σύμφωνα με γερμανικό ντοκυμαντέρ

Ένα νέο γερμανικό ντοκιμαντέρ ισχυρίζεται ότι η δοκιμή ενός μυστικού αεροσκάφους των Ναζί από την USAF, είναι η πραγματική συνομωσία πίσω από το περίφημο περιστατικό του Roswell.
Το περιστατικό στο Roswell έλαβε χώρα στις αρχές του Ιουλίου, το 1947. Κάτι συνετρίβη στην έρημο και η USAF δεν ήξερε τι ήταν.
Έγραψαν μάλιστα ένα δελτίο τύπου λέγοντας ότι βρήκαν έναν ιπτάμενο δίσκο που συνετρίβη στη περιοχή. Την επόμενη μέρα απεσύρθη αυτή η δήλωση και είπαν ότι ήταν όλα λάθος. Τα μυστηριώδη συντρίμμια ήταν απλά ένα μετεωρολογικό μπαλόνι. Μετά από αυτό, το περιστατικό ξεχάστηκε.

Εντοπίσθηκε σε απόσταση 12 δισ. ετών φωτός το πιο μακρινό οξυγόνο


Αστρονόμοι στις ΗΠΑ έκαναν την πιο μακρινή ανίχνευση οξυγόνου στο σύμπαν, που έχει επιτευχθεί έως σήμερα. Εντόπισαν ποσότητες οξυγόνου σε ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου 12 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια αστρονομίας Άλις Σάπλεϊ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής “Astrophysical Journal Letters”, χρησιμοποίησαν το μεγάλο τηλεσκόπιο Κεκ στο όρος Μαουνακέα της Χαβάης για να κάνουν την πρώτη ακριβή μέτρηση οξυγόνου σε ένα τόσο μακρινό γαλαξία.

Σοκ στην Βρετανία από το Project Condign: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων!

Σοκ στην Βρετανία από την αποκάλυψη του Project Condign, της επιχείρησης του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, της οποίας έγγραφα που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων στην Γη! Σε σχετικό αποχαρακτηρισμένο απόρρητο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ύπαρξή τους είναι «αδιαμφισβήτητη» και έχουν τις ικανότητες να «ίπτανται, προσγειώνονται, απογειώνονται, να επιταχύνουν με εξαιρετικές ταχύτητες, να αλλάζουν πορεία και να εξαφανίζονται». Να σημειώσουμε ότι "Για λόγους εθνικής ασφάλειας" δεν αποχαρακτηρίστηκε το σύνολο των εγγράφων με τα αποτελέσματα της έρευνας!