Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την έρημο του Μπαλοχιστάν

Με ένα μαχαίρι της αρχαίας ελληνικής τέχνης στο ζωνάρι του και με δώδεκα χρυσά δαχτυλίδια κρυμμένα στο σαρίκι του, ο Ινδός έμπορος Αχμέτ Μπονούρ έφτασε στο Καλάτ.
Με το καραβάνι του διέσχιζε την έρημο του Μπαλοχιστάν, όταν έξαφνα δέχτηκε επίθεση ίσως από Σουνίτες, τουλάχιστον όπως ο ίδιος υπέθεσε αρχικά και οι οποίοι τον διέλυσαν. Κατόπιν, περιπλανήθηκε για δυο ολόκληρες μέρες ολομόναχος, ώσπου έφτασε σ’ ένα λόφο. Στην κορυφή του διέκρινε μια πυραμίδα. Η καμήλα του σκόνταψε στο αμμώδες έδαφος και το ένα πόδι της καταβυθίστηκε. Έτσι, ο Αχμέτ, που εν τω μεταξύ είχε πηδήξει από την καμήλα του για να τη βοηθήσει, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για την οροφή μιας υπογείου στοάς, που είχε υποχωρήσει από το βάρος του ζώου.

Το περιστατικό του Κόλπου Νουέβο

Ένα διεθνές πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό θρίλερ εκτυλίχθηκε τον Φεβρουάριο του 1960. Αφορμή στάθηκε ο εντοπισμός ενός αγνώστου ταυτότητας υποβρυχίου αντικειμένου στον Κόλπο Νουέβο, 1250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στις ακτές του Ατλαντικού.
Το θέμα του εντοπισμού του αγνώστου υποβρυχίου ανακοινώθηκε αρχικά από τον Αργεντίνο Υπουργό των Ναυτικών, Αντιναύαρχο Κλεμέντ, στις 30 Ιανουαρίου. Μέχρι την 8η Φεβρουαρίου δεν είχε γίνει άλλη αναφορά επί του θέματος και μόνο κατόπιν της επιμονής των δημοσιογράφων και των διαφόρων φημών επανήλθε ο Υπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι το “μυστηριώδες υποβρύχιο εξακολουθεί πάντοτε να είναι αποκλεισμένο στον Κόλπο του Νουέβο από Μονάδες του Αργεντίνικου Ναυτικού”.

Καταδίωξη αγνώστου ταυτότητας υποβρυχίου αντικειμένου στον Ειρηνικό Ωκεανό

Μοίρα του αμερικανικού στόλου, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Kearsarge, ενεργούσε έρευνες τον Οκτώβριο του 1960 στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκειμένου να εντοπίσει και επισημάνει ένα αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιο αντικείμενο.
Το αεροπλανοφόρο, εκτοπίσματος 30.800 τόνων, απέπλευσε στις 15 Οκτωβρίου τόσο εσπευσμένα, ώστε δεν κατάφερε να παραλάβει ολόκληρο το πλήρωμά του.

Απόλυτο…»ξενέρωμα» – Δεν υπάρχουν τελικά επιπλέον θάλαμοι πίσω από το τάφο του Τουταγχαμών

Η είδηση έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση του Mostafa Waziri, γενικού γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, που έκανε σήμερα, Κυριακή 6 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της 4ης ετήσιας Διεθνούς Διάσκεψης GEM για τον Τουταγχαμών, που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM) στην Γκίζα.

Τρόμος στο Πεδίον του Άρεως! Κόλλησαν αφίσες και απειλούν κατοίκους και φοιτητές του ΟΠΑ! «Θα περνάτε μόνο τρέχοντας» (ΦΩΤΟ)

Τους αποκαλούν «μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους» – «Οι ενεργοί κάτοικοι και οι φοιτητές του ΟΠΑ θα περνάνε από το Πεδίον του Άρεως μόνο τρέχοντας» αναφέρουν -Την αφίσα υπογράφει το «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ»

 Απειλούν τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και τους φοιτητές του ΟΠΑ
«Μίζερους μικροαστούς» που θέλουν να κάνουν το Πεδίο του Άρεως «ασφαλή και φιλόξενο χώρο για όλους» αποκαλούν τους ενεργούς πολίτες του Πάρκου οι άγνωστοι που κόλλησαν αφίσες εντός του Πεδίου του Άρεως και στους γύρω δρόμους από την πλευρά της Κυψέλης και της Νεάπολης.
Οι άγνωστοι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, αναφέρουν επίσης ότι «νιώθουμε απέχθεια για κάθε εθελοντική διοργάνωση, ειδικότερα όταν απαρτίζεται από μίζερους μικροαστούς και ανθρωπιστές» και σημειώνουν στην αφίσα / μανιφέστο τους με την απειλή: «Τέτοια σκουπίδια (σ.σ. οι ενεργοί κάτοικοι και οι φοιτητές του ΟΠΑ) θα περνάνε από το Πεδίον του Άρεως μόνο τρέχοντας»!