Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Το νωρίτερο από το 2021 η κατάργηση της αλλαγής της ώρας

Κατάργηση της αλλαγής της ώρας, από χειμερινή σε θερινή και αντίστροφα, θα υπάρξει το νωρίτερο από το 2021, όπως αναφέρεται από την Προεδρία της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τρέχον εξάμηνο, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης του διήμερου Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Μεταφορών και Περιβάλλοντος στην αυστριακή πόλη Γκρατς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προδιαγράψει πρόσφατα τον δρόμο, ζητώντας την, κατά το συντομότερο δυνατό, κατάργηση της αλλαγής της ώρας, ζήτημα που έθεσε σήμερα η αυστριακή Προεδρία, ως πρώτο θέμα συζήτησης στο Άτυπο Συμβούλιο στο Γκρατς.

Νέοι θησαυροί του ιστορικού Φαραώ Τουταγχαμών

Τεράστιας αξίας τα νέα ταφικά αριστουργήματα
Δύο ταφικά αριστουργήματα, μια κλίνη και μια άμαξα του Τουταγχαμών, θα μεταφερθούν σήμερα από το Αιγυπτιακό Μουσείο στο νέο μουσείο που τελεί υπό κατασκευή, κάτω από τις πυραμίδες της Γκίζας, ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με τη σελίδα στο Facebook του υπουργείου Αρχαιοτήτων, που επικαλείται τον Τάρεκ Τάουφικ, υπεύθυνο του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου (GEM), τα δύο κομμάτια μεγάλης αξίας τυλίχθηκαν μέσα σε υλικά χωρίς οξύτητα για να μεταφερθούν με ασφάλεια.

Οι Μυστικές Γνώσεις Πυθαγόρα για τον Χωροχρόνο

Ποιος είναι ο λόγος που οι Πυθαγόρειοι υποστηρίζουν ότι εσωτερικές γνώσεις δεν πρέπει να κοινοποιούνται σε όλους τους ανθρώπους, κατά το «Μὴ εἶναι πρὸς πάντας πάντα ρητά»

Σήμερα, κατά γενική παραδοχή, πιστεύουμε ότι ο Πυθαγόρας υπήρξε ένας μεγάλος Μύστης, ο οποίος είχε στην κατοχή του γνώσεις, οι οποίες ήταν πολύ προχωρημένες για την εποχή του.

"Βάσκοι - Μια προϊστορική ελληνική φυλή στην σύγχρονη Ισπανία"




Η Ισπανία ανέκαθεν υπήρξε αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων από τα αρχαία κιόλας χρόνια… Ο Ηρακλής πρώτα πρώτα είχε εκστρατεύσει εκεί, γεγονός που πιστοποιείται από τον Φάρο του στην σημερινή Κορούνια, από το όνομα «Πυρηναϊκή», το οποίο απεδόθη στην χερσόνησο από τον ίδιο προς τιμήν της γυναίκας του Πυρήνας αλλά και

Ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια – Andreas Moritz

Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι απο το βιβλίο του Andreas Moritz, 
"Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής, τόμος ΙΙΙ"

O καρκίνος ήταν ιδιαίτερα σπάνιο νόσημα. Έχει εμφανιστεί μόνο στα βιομηχανοποιημένα κράτη, τα τελευταία 40 με 50 χρόνια. Τα ανθρώπινα γονίδια δεν έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πως είναι δυνατόν να άλλαξαν τώρα τόσο ριζικά, και ξαφνικά να προγραμματίστηκαν να εξοντώνουν χιλιάδες ανθρώπους;

Με «ηχητική» τεχνολογία, πριν από 200.000 χρόνια, εξόρυσσαν βαρέα πετρώματα και χρυσό στην Μοζαμβίκη

Οι περισσότερες από τις κυκλικές πέτρινες δομές εθεωρήθησαν στο παρελθόν ως ερείπια από προηγούμενες κοινότητες που ζούσαν στην Αφρική. Αλλά οι πέτρινες κατασκευές, από χαλαζία, σηματοδοτούν ένα πλέγμα αρχαίων δρόμων, πιθανές γεωργικές εκτάσεις και το σημαντικότερο: χιλιάδες ορυχεία χρυσού! Δείχνουν ότι κάποια αρχαία κοινότητα, είχε πιθανώς προηγμένη «ηχητική» τεχνολογία, για την εξόρυξη βαρέων πετρωμάτων και χρυσού!

Δεκάδες αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα αναπτύσσονται στην Κ.Ελλάδα - Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ελληνοτουρκική σύγκρουση

Δεκάδες αμερικανικά επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα Apache, Black Hawk, Chinook αναπτύσσονται στην Κεντρική Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Γερμανία λόγω επικείμενων εξελίξεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Οι ΗΠΑ ανησυχούν για "θερμές" εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Η μεταφορά στρατιωτών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32η ΤΑΞΠΝ «Mοράβας»), βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Δεν έγινε δεκτή η μήνυση της οικογένειας Κατσίφα κατά των Αλβανών αστυνομικών

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να καταθέσει μήνυση κατά των Αλβανών αστυνομικών για το θάνατο του 35χρονου ομογενούς, καθώς το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων,

Πανηγυρίζουν οι Αλβανοί: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος»

Στο ποδοσφαιρικό ματς της Παρτιζάνι των Τιράνων και της Σκεντέρμπεη της Κορυτσάς οι οπαδοί της πρώτης ανάρτησαν πανό που καμιά σχέση δεν έχει με το ποδόσφαιρο.
«Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος». γράφει το σύνθημα συνεχίζοντας το παραλήρημα των εθνικιστών όπως το προσδιόρισε ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Φ.Κρανιδιώτης:«Η ΠΑ να βομβαρδίσει το διοικητήριο και το στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας»

Η λύση είναι να βομβαρδιστεί το διοικητήριο και το στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, επικεφαλής της Νέας Δεξιάς και άλλοτε έμπιστου συμβούλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το Παγκράτιον στην Αρχαία Ελλάδα – Η απόλυτη ελληνική πολεμική τέχνη

Στην αρχαία Ελλάδα η συμβίωση με τον πόλεμο ήταν κάτι ευρέως αποδεκτό.
Η Πολεμική παιδεία των Αρχαίων Ελλήνων Πολεμιστών ήταν αυτή που μετέτρεπε τον κάθε απλό πολίτη σε πολεμική μηχανή έτοιμη να κυριαρχήσει απέναντι σε κάθε είδους εχθρό.
Όταν μιλάμε για πολεμική παιδεία στην αρχαία Ελλάδα, αναφερόμαστε στο Παγκράτιον.
Η λέξη Παγκράτιον αποτελείται από τις λέξεις παν + κράτος .
Ο γνώστης αυτής της Πολεμικής Τέχνης ήταν ο “τα πάντα κρατών”.

Ο “Πορθητής” που έγινε… “Πορθητούλης”: Έξω από τον κόλπο είναι ζόρικα!

Στο τουρκικό Οικόπεδο Alanya1 στον κόλπο της Αττάλειας βγάζει το γεωτρύπανο Fatih η Άγκυρα για γεωτρήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο 2019. Σύμφωνα με την NAVTEX που εξέδωσαν το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές Αρχές το Fatih και τα τρία συνοδευτικά σκάφη SIEM LOUISA, SIEM SASHA και SIEM SOPHIE θα πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή μέχρι τις 27 Απριλίου.

Ανακαλύφθηκε το πρώτο νέο είδος αφρικανικού κροκόδειλου μετά από 85 χρόνια (pics)

Σε μία ανακάλυψη εξαιρετικής σημασίας προχώρησαν ερπετολόγοι και βιολόγοι που εξερευνούν ολόκληρη την δυτική Αφρική με σκοπό να κατανοήσουν τις συνήθειες και τους κινδύνους των κροκόδειλων που ζουν στα τροπικά εδάφη της ηπείρου.

Τρία εκατοστά μετακινήθηκε η Ζάκυνθος από το σεισμό


O Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου, Αθανάσιος Γκανάς τόνισε ότι η Ζάκυνθος από τον ισχυρό σεισμό 6,6 της περασμένης εμδομάδας μετακινήθηκε κατά 3 εκατοστά!..  

«Ξαναζωντανεύει» η Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Γλα στη Βοιωτία

Υπό τη διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κουντούρη - Σημαντικό ανασκαφικό έργο - Ελπίδες από το νέο πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή

Δέος και θαυμασμό προκαλεί η μυκηναϊκή ακρόπολη του Γλα στην Kωπαΐδα, η μεγαλύτερη σε έκταση οχυρωμένη μυκηναϊκή ακρόπολη της Ελλάδος που έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα.

10 Απριλίου 1994: Το αιματηρό επεισόδιο της Επισκοπής

Στις 10 Απριλίου 1994 μία ένοπλη ομάδα προερχόμενη από ελληνικό έδαφος πραγματοποιεί επιδρομή στο αλβανικό κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων δίπλα στο βορειοηπειρωτικό χωριό Άνω Επισκοπή Δρόπολης, σκοτώνει έναν αξιωματικό και έναν οπλίτη, τραυματίζει τρεις ακόμα και αφαιρεί μέρος του οπλισμού του στρατοπέδου.

Κατά τη διαφυγή της ομάδας, ένας Αλβανός οπλίτης κρατείται όμηρος μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το ίδιο βράδυ αναλαμβάνει την ευθύνη η οργάνωση «Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» (ΜΑΒΗ) με προκήρυξη στην Ελευθεροτυπία.