Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Οφίωνας, οι Οφιονείς και ο συμβολισμός του ὦ μέγα




Αναζητώντας την γέννηση του Κόσμου, οι αναφορές σε συμβολισμούς γύρω από το αβγό και το φίδι μονοπωλούν. Το παρακάτω άρθρο δεν έχει σαν σκοπό την εκτενή ανάλυση των παραπάνω συμβολισμών γιατί κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει στα πλαίσια ενός άρθρου.


Η έρευνα σχετικά με την ερμηνεία του όφεως και του αβγού μπορεί να γεμίσει τόμους και ήδη το έχει κάνει στην παγκόσμια μυθιστορία. Θα δοθούν κάποιες πληροφορίες σχετικά, με την ελπίδα να αρχίσει να ξεμπλέκεται το κουβάρι του μύθου. Και σαν συμβεί αυτό, το νήμα θα παραδοθεί σε κάποιον άλλον αναζητητή να αποσυμβολίσει και να συμπληρώσει την διδαχή. Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχει ο Οφίωνας με την κοσμογονία τους ορφικούς και το γράμματα όμικρον και το ωμέγα;

Γιατί η Αργώ ήταν Ιπτάμενος Δίσκος

Ανάμεσα στα ιπτάμενα οχήματα που κατά καιρούς συναντάμε στην αρχαία ελληνική γραμματεία, εντάσσεται και το πλοίο Αργώ με τις εκστρατείες της περί το 3500-2040 π.Χ., το 1550 π.Χ., και 1420 π.Χ.



Αρκετοί από εμάς θα έχουν ακούσει ή διαβάσει πως η Αργώ ήταν διαστημόπλοιο ή, γενικότερα, πως είχε την δυνατότητα να πετάει. Αυτό το τελευταίο μπορούμε σχετικά εύκολα να το ισχυριστούμε μόλις επιχειρήσουμε να δούμε το σχήμα της, με βάση τις περιγραφές του Ορφέα στα Αργοναυτικά του.

Επάνω βλέπουμε μία σπάνια απεικόνιση της Αργούς, από το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος στην Σπάρτη. Μας βοηθάει οπτικά να αντιληφθούμε καλύτερα αυτό που θα περιγράψουμε στην συνέχεια. Η Αργώ είχε το σχήμα τόξου. Μάλιστα, οι διακοσμητικοί κύκλοι και η πάπια, σύμβολα του Ήλιου-Υπερίωνα, αποτελούν υπαινιγμούς για το πέταγμα της στο ζωδιακό. Δηλαδή ότι πετούσε και στο διάστημα (Αργώ, Θεόδωρου Αξιώτη), λαμβάνοντας ότι τα ζώδια λογαριάζονται 13 μαζί με τον Οφιούχο. Παρατηρήστε, επίσης, ότι το πλοίο δεν έχει κουπιά (Εκείνο στα δεξιά που μοιάζει με κουπί είναι εξέδρα όπου πατά η κοπέλα).

Τι ήταν η ιερά κίστη; Τι λέει ο κρατήρας από την Κύμη; Έχει σχέση με το Καστελλόριζο;

Βλέπετε ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο / κρατήρα, από την Μεγάλη Ελλάδα / Magna Grecia, περιοχή της Κύμης / Cumae, της Καμπανίας / Campanian, της νυν νότιας Ιταλίας.
Είναι ένα έργο τέχνης του 340 - 320 π.Χ.
Καταλογίζεται στον (κακώς) διεθνώς λεγόμενο «Ζωγράφο του Ivy-Leaf» της Ομάδος της Απουλίας.



Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ερυθρόμορφο κρατήρα, που δημιουργήθηκε στην ελληνική Καμπανία, ζωγραφισμένος καλά από κάθε πλευρά.

Τα 12 μεγαλύτερα μυστικά που έχουν ξεχαστεί από την ανθρωπότητα.

Όσο περισσότερο αναλογίζομαι την ζωή του ανθρώπο υ σήμερα, τόσο περισσότερο φτάνω σε ένα ακλόνητο συμπέρασμα: Η μεγαλύτερη κατάρα και η αιτία της δύσκολης κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου είναι η λήθη. Όπως μια υφέρπουσα κακουχία, η απώλεια μνήμης έχει εισέλθει ολοκληρωτικά μέσα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Ατομικά, συλλογικά, ιστορικά ή πολιτισμικά, είμαστε μαγεμένοι να ξεχάσουμε.


Έχουμε ξεχάσει όχι μόνο το παρελθόν μας, αλλά και την θέση μας στο παρόν και την ευθύνη μας για το μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, η εγωκεντρική κατάσταση της συνείδησης μας βρίσκεται σε αποστολή. Η αποστολή δεν είναι άλλη, από το να μας κρατήσει σε αυτή την κατάσταση της λήθης – να διαχωρίσει την ύπαρξή μας από το ΟΛΟΝ. Σε συλλογικό επίπεδο, η αμνησία διαιωνίζεται και ενισχύεται από κοινωνικά και πολιτιστική μέσα – κυρίως με το να καθοδηγούμαστε σε μια πραγματικότητα ασυνείδητου καταναλωτισμό, συμμορφωμένου τρόπου ζωής και υλιστικής νοοτροπίας.

«Άρχισαν τα όργανα» από τα Τίρανα: «Να διακηρύξουν αλβανικό κράτος οι αλβανόφωνοι των Σκοπίων» – Προκλητική καμπάνια για τη «Μ. Αλβανία»

Ιδιαίτερη πίεση ασκείται από τους Αλβανούς στο θέμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια και την πορεία της συμφωνίας με την αντιπολίτευση από δω και μπρος. Τόσο η σκοπιανή κυβέρνηση όσο και η ελληνική εκτέθηκαν από την παταγώδη αποτυχία του χθεσινού δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι βλέψεις των Αλβανών για τη σύσταση της «Μεγάλης Αλβανίας” είναι ξεκάθαρες, ενώ οι προκλήσεις και η ρητορική σε μορφή πολιτικής καμπάνιας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις τώρα, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Προϊστορικά πετρογλυφικά υποδεικνύουν ύπαρξη ενός εντελώς άγνωστου αρχαίου πολιτισμού

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους αρχαιολόγους η ανακάλυψη πετρογλυφικών που εκτιμάται ότι είναι ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών στην πολιτεία Μαχαράστρα στη δυτική Ινδία, καθώς εκτιμάται πως κρύβουν στοιχεία για έναν εντελώς άγνωστο ως τώρα πανάρχαιο πολιτισμό.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, τα πετρογλυφικά αυτά ανακαλύφθηκαν κατά χιλιάδες σε λόφους στην περιοχή Κονκάν- και ιδιαίτερα στο Ρατναγκίρι και τη Ρατζαπούρ. Τα περισσότερα από αυτά ήταν άγνωστα και ξεχασμένα για χιλιάδες χρόνια, καθώς βρίσκονταν κάτω από στρώματα λάσπης και χώματος. Ωστόσο, αυτά που ήταν εκτεθειμένα θεωρούνταν ιερά, και σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύονταν από τους ντόπιους.Έκπληξη στους ειδικούς έχει προκαλέσει η έκταση της ποικιλίας τους, καθώς απεικονίζονται ζώα, πουλιά, άνθρωποι και γεωμετρικά σχήματα. Εκτιμάται πως ανάγονται στην προϊστορική εποχή και είναι πιθανότατα ανάμεσα στα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

Ενδεχομένως δυνατή η επιβίωση μέσα σε μαύρες τρύπες σύμφωνα με νέα θεωρία

Σύμφωνα με μία νέα ριζοσπαστική θεωρία, ένα διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να επιβιώσει σε ένα ταξίδι μέσα από μια σκουληκότρυπα, και στην έξοδο από την άλλη πλευρά -που θα μπορούσε να συναντήσει ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν- τεχνικά ανέπαφο.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτές οι κοσμικές πύλες θεωρούνται εγγενώς ασταθής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν ένα σωματίδιο εισέρχεται σε μια σκουληκότρυπα, δημιουργούνται επικίνδυνες διακυμάνσεις που προκαλούν τη δομή να καταρρεύσει.
Μια νέα θεωρία που προτείνεται από μια ομάδα φυσικών υποδηλώνει ότι ένα πρόσωπο ή διαστημικό σκάφος θα μπορούσε εισέλθει μέσω μιας σκουληκότρυπας στο κέντρο των μαύρων οπών, θεωρητικά τουλάχιστον. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την πρόσβαση ενός ταξιδιώτη σε ένα άλλο σύμπαν, από την άλλη πλευρά.

Πέντε μύθοι για τους πάγους της Ανταρκτικής

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μελέτες που υποστηρίζουν ότι το λιώσιμο των πάγων της Δυτικής Ανταρκτικής έχει εισέλθει σε μια μη αναστρέψιμη τροχιά, ενώ στην Ανατολική Ανταρκτική τον πλανήτη απειλούν οι πάγοι της λεκάνης Γουίλκς.

Η ιστοσελίδα LiveScience συγκέντρωσε τα υπάρχοντα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους Αντίποδες της Υδρογείου και παρουσιάζει πέντε κοινές παρανοήσεις σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στην παγωμένη Ήπειρο.
1. Οι πάγοι της Ανταρκτικής επεκτείνονται δεν συρρικνώνονται
Η αλήθεια είναι ότι οι θαλάσσιοι πάγοι της Ανταρκτικής επεκτείνονται τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στους θαλάσσιους και τους χερσαίους πάγους. Όταν οι επιστήμονες κάνουν λόγο για τήξη του παγοκαλύμματος της Ανταρκτικής αναφέρονται στους χερσαίους πάγους.

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες επέλεγαν να χτίζουν ναούς σε σεισμικά ρήγματα

Σε βάθος χρόνου οι σεισμοί δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν και οι «απίστευτα έξυπνοι» αρχαίοι Έλληνες αυτό το είχαν αναγνωρίσει και ήθελαν οι πολίτες τους να επωφεληθούν από αυτούς, πιστεύει ο γεωεπιστήμονας Ίαν ΣτιούαρτΤα σεισμικά ρήγματα είναι πιθανό ότι έπαιξαν ρόλο-κλειδί στη διαμόρφωση του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων, υποστηρίζει ένας Βρετανός γεωεπιστήμονας. Όπως πιστεύει, οι πρόγονοί μας πιθανώς έχτιζαν ναούς, ιερά και άλλα κτίρια μεγάλης γι’ αυτούς σημασίας σκοπίμως σε περιοχές που προηγουμένως είχαν πληγεί από σεισμούς.
Ο καθηγητής γεωεπιστήμονας Ίαν Στιούαρτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Γης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο γεωλογικό περιοδικό «Proceedings of the Geologists’ Association», έχει στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με την πολιτισμική επιρροή των σεισμών.

Βιονικό μάτι που στέλνει εικόνες απευθείας στον εγκέφαλο

Το όραμα του βιονικού ανθρώπου/ cyborg δείχνει να έρχεται όλο και πιο κοντά, δεδομένης της προόδου που σημειώνεται στον τομέα των προσθετικών μελών.
Ωστόσο, το βιονικό μάτι που αναπτύσσουν ερευνητές στην Αυστραλία ομολογουμένως δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα παραπέρα:
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, του χρόνου ένας τυφλός στην Αυστραλία θα είναι ο πρώτος που θα λάβει τα εν λόγω βιονικά μάτια, που παρακάμπτουν πλήρως το οπτικό σύστημα και στέλνουν πληροφορίες απευθείας στον εγκέφαλο, και συγκεκριμένα εικόνες από μια κάμερα που είναι τοποθετημένη σε ένα ζευγάρι γυαλιά (οι φίλοι της Επιστημονικής Φαντασίας ενδεχομένως να έχουν σκεφτεί ήδη το αντίστοιχο του Star Trek- τα γυαλιά του Τζόρντι Λα Φορτζ στο «Next Generation»).

Kβαντική θεωρία ύπαρξης ψυχής

Δύο παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της κβαντικής λένε ότι μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη της ψυχής.
Η επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν οι κβαντικές ουσίες που αποτελούν την ψυχή εγκαταλείψουν το νευρικό σύστημα και εισάγονται στο σύμπαν γενικότερα, σύμφωνα με μια αξιόλογη θεωρία που προτείνεται από τους δύο διαπρεπείς επιστήμονες.

Η ιδέα τους πηγάζει από την αντίληψη του εγκεφάλου που είναι σαν ένας βιολογικός υπολογιστής, «με 100 δισεκατομμύρια νευρώνες και τις συναπτικές συνδέσεις τους, που ενεργούν ως δίκτυα πληροφόρησης», οι οποίες μπορούν να παραμείνουν στο σύμπαν, ακόμη και μετά το θάνατο, εξηγώντας τις αντιλήψεις εκείνων που είχαν σχεδόν μία εμπειρία θανάτου.

Ο Βωμός των Δώδεκα Ολύμπιων Θεών

Βωμός είναι ένα μέρος…. με οποιαδήποτε δομή… ακόμη και με μία απλή μεγάλη πέτρα, πάνω στην οποία γίνονται οι θυσίες… «θυσιαστήριο» και γενικότερα εκεί γίνονται οι όποιες προσφορές των υλικών αγαθών… σε κάποια υπερφυσική οντότητα (θεότητα, δαίμονα, πνεύμα) και κυρίως εφαρμόζεται για θρησκευτικούς σκοπούς. Κατ’ επέκταση… είναι ένας ιερός χώρος… όπου γενικά γίνονται οι τελετές.
Παλιότερα ο Βωμός των «Ολύμπιων Θεοτήτων» βρισκόταν στο μνημείο της αγοράς… καθώς ήταν και το σημείο… από το οποίο υπολογίζονταν όλες οι αποστάσεις της Αττικής. Ο Βωμός αυτός τοποθετήθηκε τότε… σε σημείο τέτοιο… ώστε να επικοινωνούν οι βασικότερες συγκοινωνιακές αρτηρίες της πόλης της Αθήνας και ήταν ονομαστός από την αρχαιότητα… αφού έτσι λειτουργούσε ως ένα ορόσημο-αφετηρία για την μέτρηση των οδικών αποστάσεων.

Αστρονόμοι Εντόπισαν Μαύρη Τρύπα Εκτός Ελέγχου

Εδώ και αρκετές δεκαετίες τα ειδικά τηλεσκόπια και ραδιοτηλεσκόπια έχουν στηθεί και σαρώνουν το διάστημα πέρα από την Γη. Μέσα στα «καθήκοντά» τους είναι να βρουν και να εντοπίσουν τις απαρχές του σύμπαντος, πιθανούς κατοικήσιμους ή κατοικημένους εξωπλανήτες, διαστημικά φαινόμενα, αλλά και εξωγήινους νοήμονες πολιτισμούς.
Όσο περνούν τα χρόνια και η τεχνολογία ολοένα βελτιώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, τα μηχανήματα αυτά είναι σε θέση να βρίσκουν όλο και περισσότερα αντικείμενα προς τέρψη των επιστημόνων και μελέτη από τους ειδικούς. Οι αστρονόμοι έχουν βρει στο παρελθόν ότι υπάρχουν αρκετοί πλανήτες εκεί έξω που πιθανόν εκδιώχθηκαν από τα ηλιακά τους συστήματα χάρη στη βαρύτητα άλλων ουράνιων σωμάτων και σαν απλοί κομήτες, περιπλανώνται στην παγωμένη μοναξιά του σκοτεινού διαστήματος, χωρίς λόγο και σκοπό.

Τολμάτε να Μπείτε σε Έναν Νεραϊδόκυκλο; Είναι μία Πύλη!


Για χιλιάδες χρόνια, η ξαφνική εμφάνιση ενός δακτυλίου από μανιτάρια ήταν ένα σίγουρο σημάδι «ξένων» παρουσιών. Αυτά τα δαχτυλίδια φαίνεται να εμφανίζονται από τη μια μέρα στην άλλη ή να ταξιδεύουν από τη μία θέση στην άλλη, χωρίς ξεκάθαρο λόγο και προορισμό.
Αυτοί οι μυστηριώδεις κύκλοι, σύμφωνα με πολλές λαϊκές παραδόσεις αποτελούν σημάδια ή προειδοποιήσεις σκοτεινών ή αλλόκοτων δυνάμεων ή πλασμάτων, όπως για παράδειγμα οι νεράιδες. Αν τύχει να τα δείτε, αποτελούν μια υπέροχη έκπληξη και καλή τύχη για μερικούς, ενώ για άλλους είναι κάτι διαβολικό, αλλά για κάποιους τρίτους είναι απλά ένα δυσάρεστο πρόβλημα στο γκαζόν καθώς μπορούν να εξαπλωθούν από πολύ λίγα μόλις εκατοστά έως 50 μέτρα ή και περισσότερο.
Το δαχτυλίδι που βρέθηκε στο Belfort της Γαλλίας θεωρείται ότι είναι ο μεγαλύτερος δακτύλιος που έχει εντοπιστεί ποτέ, με διάμετρο περίπου 600 πόδια (περισσότερο από 180 μέτρα) με την εκπληκτική ηλικία των 700 ετών!

Γιατί ο Χίτλερ και ο Ναύαρχος Byrd Πήγαν στην Ανταρκτική; Μία Παράξενη Ανακάλυψη

Η Ανταρκτική είναι ένας τόπος που ήδη από τον περασμένο αιώνα έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες καθώς διατυπώνεται ότι κάποιο μεγάλο μυστικό ή αλλόκοτο φαινόμενο κρύβεται εκεί, που προσπαθούν να εξηγήσουν οι επιστήμονες που πηγαίνουν εκεί. Ποιός ήταν ο πραγματικός λόγος που έφτασαν ως εκεί ο Χίτλερ, αλλά και ο Ναύαρχος Byrd;

Αν και μερικές από τις εικασίες μπορεί να «ξεφεύγουν» από τα όρια της λογικής πολλών ανθρώπων, τώρα ανιχνεύτηκε κάτι εξαιρετικά μυστηριώδες καθώς, σύμφωνα με το livescience.com, παράξενα σωματίδια φαίνεται να φτάνουν στο παγωμένο έδαφος της Ανταρκτικής από το διάστημα, αλλά επιστρέφουν πίσω.

Ερμής Τρισμέγιστος: TI EIΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;


ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Ι
Στοβαιος 2,1,26
Μεταφρασμένο:
Είναι μεν δύσκολο να καταλάβει κανείς τον θεό αλλά και αδύνατο να τον περιγράψει, διότι το ασώματο δε μπορείς να το εκφράσεις με σώμα.
Δεν είναι δυνατό να κατανοήσεις το τέλειο με το ατελές, ούτε το αθάνατο με το ολιγόχρονο να ενωθεί, διότι, το μεν είναι αλήθεια για πάντα ενώ το άλλo, σκιάζεται από την εντύπωση. Το πιο αδύνατο από το δυνατό και το μικρότερο από το μεγαλύτερο, απέχει τόσο, όσο το θνητό από το θείο.

Το διπλό «μυστικό» της Ακρόπολης

«Τρύπα», έτσι ονόμαζαν επί δεκαετίες οι περαστικοί από τη γειτονιά της Ακρόπολης τη σπηλιά που έβλεπαν στη νότια κλιτύ. Το εργοτάξιο των τελευταίων χρόνων δήλωνε ότι εκεί εκτελείται ένα ακόμη αναστηλωτικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα μνημεία του Ιερού Βράχου.
Όμως, η γερανογέφυρα απομακρύνθηκε, ο χώρος αποκαταστάθηκε και οι κυριακάτικοι περιπατητές της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αναρωτιούνται τι είναι αυτό το μνημείο που μαγνητίζει το βλέμμα τους σαν κοιτούν πάνω από το Θέατρο του Διονύσου.

Μάχη των Γαυγαμήλων ( ΒΙΝΤΕΟ)

Ως μάχη των Γαυγαμήλων ή μάχη στα Γαυγάμηλα εννοείται η τελευταία και μεγαλύτερη μάχη του Αλέξανδρου Γ' Μακεδόνα κατά του Δαρείου Γ΄ Κοδομανού το 331 ΠΚΕ, χάρη στην οποία ο Αλέξανδρος έκαμψε την τελευταία αντίσταση του μεγάλου βασιλέα στην πορεία του για την κατάληψη της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών. Κατέχοντας ο Αλέξανδρος τα παράλια της Αν. Μεσογείου και έχοντας εξουδετερώσει τον περσικό στόλο, ήταν έτοιμος να περάσει στη Μεσοποταμία. Πριν εκκινήσει, χρειάστηκε να καταστείλει την εξέγερση των Ιουδαίων της Σαμάρειας που είχαν κάψει ζωντανό τον Ανδρόμαχο, στρατηγό της περιοχής.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO :