Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Το Πολεμικό Ναυτικό παρατάσσει υποβρύχια απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

"Θα μας βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας" είχε διαμηνύσει στους Τούρκους ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης από το μνημείο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο φέτος το καλοκαίρι.

Αυτό ακριβώς σχεδιάζει να υλοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό, απαντώντας στην τουρκική ψευδο-NAVTEX που δεσμεύει περιοχή για ασκήσεις, στις 11 και 12 Οκτωβρίου, η οποία σε συνδυασμό με τις άλλες περιοχές που έχει ήδη δεσμεύσει για ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου και έχουν κηρυχθεί άκυρες από την Ελλάδα, επιχειρεί να αποκόψει από την επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα την Χίο, τις Οινούσσες, τον Αη Στράτη και την Ικαρία.

Το «Χαμπλ» είδε άστρο να εκτοξεύει γιγάντιες «μπάλες» φωτιάς

 

Κάθε μπάλα είναι διπλάσια σε μέγεθος από τον πλανήτη 'Αρη και κινείται με τρομερή ταχύτητα στο διάστημα 

Ένα τελείως ασυνήθιστο φαινόμενο «είδε» το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble: τεράστιες καυτές μπάλες αερίων να εκτοξεύονται από ένα άστρο που πεθαίνει. Κάθε μπάλα πλάσματος είναι διπλάσια σε μέγεθος από τον πλανήτη 'Αρη και κινείται με τρομερή ταχύτητα στο διάστημα (περίπου μισό εκατομμύριο μίλια την ώρα).

Αυτές οι αστρικές «μπάλες κανονιού» εκτοξεύονται με ρυθμό μία κάθε 8,5 χρόνια εδώ και τουλάχιστον 400 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, με επικεφαλής τον Ραγκβέντρα Σαχάι της NASA.

Τον έθαψαν πριν 2.800 χρόνια καλυμμένο με ένα σάβανο από... κάνναβη


Σε μία σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου της κινεζικής ακαδημίας στο Πεκίνο.

Στην περιοχή Τουρπάν, της βορειοδυτικής Κίνας, ανακάλυψαν ένα σκελετό 35χρονου, ο οποίος είχε πεθάνει πριν από 2.400 έως 2.800 χρόνια και, όταν ετάφη, η σορός του καλύφθηκε με ένα σάβανο αποκλειστικά από το φυτό της κάνναβης.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι συνεχίζουν στο εν λόγω αρχαίο νεκροταφείο να αναζητούν άλλα ίχνη πρώιμης χρήσης της κάνναβης (από την οποία προέρχεται η μαριχουάνα και το χασίς).
Οι άνθρωποι, σε διάφορα μέρη της Γης, χρησιμοποιούσαν από παλιά το φυτό αυτό με τις ψυχοδραστικές ιδιότητες για να φτιάχνουν ρούχα και σκοινιά, ως τροφή, ως φάρμακο και ασφαλώς για λόγους ψυχαγωγικούς και πρόκλησης ευφορίας.

Χειρόγραφο του 15ου αιώνα προφητεύει την «Αποκάλυψη» και το Ισλάμ στην Ευρώπη

Στην επιφάνεια ήρθε ένα παλαιό χειρόγραφο του ύστερου μεσαίωνα, που «προφητεύει» το τέλος του κόσμου και επίσης προβλέπει ότι το Ισλάμ θα κατακτήσει την Ευρώπη και θα εξαλείψει τον χριστιανισμό.
Το χειρόγραφο, που γράφτηκε μεταξύ του 1486 και του 1488, αποκαλείται και «χάρτης της Κόλασης» και απεικονίζει το πώς φοβόταν ο ανώνυμος συγγραφέας του ότι θα τελειώσει ο κόσμος.
Προερχόμενο από την πόλη Λούμπεκ (Lübeck) της Γερμανίας, στη Βαλτική Θάλασσα, είναι γραμμένο στα λατινικά.

Nόνι - Morinda citrifolia

Η Morinda citrifolia, είναι ένας θάμνος ή μικρό δέντρο που φύεται στη Νοτιοανατολική Ασία αλλά έχει διαδοθεί εκτενώς σε όλη την Ινδία και στα νησιά του Ειρηνικού, όπως στο σύμπλεγμα των νήσων της Γαλλικής ..
Πολυνησίας όπου η ανάπτυξή της ευνοείται από το πλούσιο ηφαιστειογενές υπέδαφος. Η δύναμη του οφείλεται σε δύο
εξαιρετικά σημαντικές ουσίες την προξερονίνη και την ξερονίνη, που είναι απαραίτητες για τη σύνθεση και ενεργοποίηση πολλών πρωτεϊνών, εξασφαλίζοντας σε κυτταρικό επίπεδο. Χρησιμοποιείται για προβλήματα της καρδιάς, πεπτικές διαταραχές, σακχαρώδης διαβήτης, διαταραχές του ανοσοποιητικού, εγκεφαλική θρόμβωση, υψηλή πίεση, φλεγμονές.

H Χειρώνιος λαβή - η λαβή των Θεομάχων!

Tα λεξικά πράγματι επιμένουν στην ανόητη στερεότυπη άποψη, πως Μαίανδρος είναι: «το διακοσμητικό αρχαιοελληνικό σχήμα που υπενθυμίζει τους ελιγμούς του ποταμού της Καρίας Μαίανδρου, όπου πρωτοευρέθη και εκ του οποίου έλαβε το όνομα».
Μπορεί πράγματι να πήρε το όνομα απ’ τον ποταμό πλησίον του οποίου πρωτοευρέθη, αλλά είναι ολότελα ανόητο να πιστεύουμε ότι τα απανταχού της γης ελληνοπρεπή αυτά ευρήματα, απεικονίζουν με πάθος τις χάρες και τους "ελιγμούς" ενός άγνωστου εν πολλοίς ποταμού της Ασιατικής Καρίας.