Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Φράσεις του Μέγα Αλέξανδρου

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.

Όταν οι αρχαίοι Έλληνες καλλιτέχνες εκπαίδευαν τους ντόπιους στην Κίνα

 Η Κίνα και η Δύση διατηρούσαν σχέσεις τουλάχιστον 1.500 χρόνια προτού ο Μάρκο Πόλο φτάσει εκεί. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν νέες μελέτες. Οι αρχαιολόγοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η έμπνευση για τη δημιουργία των «στρατιωτών από τερακότα» που βρέθηκαν στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα, κοντά στο Σιάν, πιθανώς να ήρθε από την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ : Απορώ που ακόμα υπάρχουμε

O καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας, Χρήστος Γιανναράς, εν όψη της εθνικής επετείου του «Όχι», για την Ελλάδα που «τέλειωσε» λόγω και της εκπαίδευσης που έχει στόχο την χρηστικότητα και όχι το «αληθεύειν».
Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Βυθιζόμαστε σε ένα κενό, σε ένα τίποτα [...] Απορώ που ακόμα υπάρχουμε! Δεν γεννιέται η παραμικρή αντίσταση στην κακουργία των πολιτικών… Προς τι να αντισταθεί ο Έλληνας; Προς τι; Για να έχει πρωθυπουργό ή τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα; Διαφέρουν αυτοί  από το να έχεις πρωθυπουργό τον Σόιμπλε; Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πια ανύπαρκτο».

Το ΑΤΙΑ του 1897 πάνω από την Aurora του Τέξας και ο παράξενος πιλότος – Ομαδική παράνοια ή ψέμα;

Η Aurora είναι μια μικρή πόλη βόρεια του Fort Worth στην πολιτεία του Τέξας με 1044 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2010. Ωστόσο, η Aurora θα γίνει γνωστή και θα χαρακτηριστεί αργότερα ως «ιστορική τοποθεσία» εξαιτίας της υποτιθέμενης συντριβής ενός ΑΤΙΑ τον Απρίλιο του 1897, αλλά και τον θαμμένο πιλότο του άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου στο τοπικό νεκροταφείο.