Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ο Μινωικός σφραγιδόλιθος που ανατρέπει τα δεδομένα

Η 7η Νοεμβρίου θα μείνει στην ιστορία της Τέχνης ως η ημέρα αποκάλυψης ενός ακόμη αριστουργήματος της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας. Μόνο που η αποκάλυψη αυτή αφορά ένα αντικείμενο που τα ανθρώπινα χέρια έπλασαν πριν από 3.500 χρόνια σε κάποιο εργαστήριο της μινωικής Κρήτης. Το αντικείμενο αυτό δεν έχει όμοιο του, διότι αν κανείς το παρατηρήσει φευγαλέα, θα μπορούσε να σκεφτεί πως πρόκειται για ένα ανάγλυφο της εποχής της Αναγέννησης.

​Η πλαστικότητα, η αίσθηση των τριών διαστάσεων, η απίστευτη μικρολεπτομέρεια, το πάθος για τελειότητα ως προς την απεικόνιση της μακράς κόμης του πολεμιστή, όλα αυτά θα θύμιζαν στον αρχαιολόγο που το επεξεργάστηκε τα αριστουργήματα της ιταλικής ΑναγέννησηςΠρόκειται για ένα μικροσκοπικό εύρημα, σε έναν τάφο της αρχαίας Πύλου που το άπειρο μάτι ενός κοινού ανθρώπου, θα το εκλάμβανε ως άλλη μια πετρούλα γύρω από την αρχαιολογική ανασκαφή. Οι έμπειροι αρχαιολόγοι ωστόσο, αν και τους διέφυγε στην αρχή η σπουδαιότητα του ευρήματος, μετά από 2 χρόνια αφού καθάρισαν την πετρούλα, ανακάλυψαν ένα ανάγλυφο πάνω σε αχάτι, χρώματος καστανού.

Η πρώτη παρατηρήσιμη απόδειξη ότι το σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι ολόγραμμα

Η πρώτη παρατηρήσιμη απόδειξη ότι το σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι ολόγραμμα
Μια βρετανική, καναδική και ιταλική μελέτη προσέφερε αυτό που οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι η πρώτη παρατηρήσιμη απόδειξη ότι το σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο και πολύπλοκο ολόγραμμα.
Θεωρητικοί φυσικοί και οι αστροφυσικοί, διερευνώντας τις παρατυπίες στο Κοσμικό Υπόβαθρο Μικροκυμάτων (το «λυκόφως» του Big Bang), βρήκαν ότι υπάρχουν ουσιαστικές ενδείξεις που υποστηρίζουν μια ολογραφική εξήγηση του σύμπαντος – στην πραγματικότητα, όσο υπάρχει για την παραδοσιακή εξήγηση αυτών των παρατυπιών που χρησιμοποιούν τη θεωρία της κοσμικού πληθωρισμού.

Σε γεώτρηση στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ θα προχωρήσει η γαλλική Total – Η Άγκυρα απειλεί

Όπως ανακοινώθηκε χθες μετά από συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με υψηλόβαθμα στελέχη της TOTAL στο Παρίσι, σύντομα η γαλλική εταιρία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν οι δηλώσεις από Κομισιόν για την σημασία των κοιτασμάτων της Α.Μεσογείου στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ
Σημειώνεται ότι για το οικόπεδο 6 η Άγκυρα έχει απειλήσει με casus belli.
H Toυρκία κατέθεσε κείμενο στον ΟΗΕ στις 12 Απρίλιου 2017, μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη Φ. Σινιρίογλου.
Με το έγγραφο (Α/71/875-S/2017/321) η Άγκυρα δεν επαναφέρει απλώς την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά διατυπώνει ρητή διεκδίκηση επί του Οικοπέδου 6, ως μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Ταξίαρχος επιβεβαίωσε το άγριο επεισόδιο με Π.Καμμένο: «Μούγγα» οι Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ που ήταν μπροστά – Ξεπουλάμε και 1.700 βόμβες Μk-82 και Mk-83

Σοκ και Δέος για το Στράτευμα αποτελούν οι διάλογοι και τα περιστατικά τα οποία επιβεβαίωσε πλήρως ο Ταξίαρχος.  Στην αναφορά περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τόσο την εμπλοκή του Βασιλείου Παπαδόπουλου όσο και το σφοδρό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Άμυνας στο γραφείο του.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος έφτασε στο σημείο να ζητήσει τη σύλληψη (!) ταξιάρχου ο οποίος υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων από τον Μάρτιο θεωρώντας ότι ο Έλληνας Aνώτατος αξιωματικός υπονομεύει το deal που μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 64 εκατ. ευρώ.
«Να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οποιονδήποτε», διέταξε ο Πάνος Καμμένος και ζήτησε από τον προϊστάμενο της ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να θέσει σε αυστηρό περιορισμό τον ταξίαρχο διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων που ο ίδιος ο υπουργός είχε επιλέξει για την ευαίσθητη αυτή θέση πέντε μήνες νωρίτερα…

Ρώσος με «εξωγήινη» νοημοσύνη πιστεύει πράγματι πως είναι από τον…Άρη!

Ένα αγόρι από τη Ρωσία πονοκεφαλιάζει τους επιστήμονες με την ανεπτυγμένη του νοημοσύνη, αν και δεν σταματά εκεί το πράμα.
Boriska Kipriyanovich τον λένε και ζει στο Βόλγκογκραντ, αν και δεν ζούσε πάντα εκεί. Ο μικρός πιστεύει πως γεννήθηκε σε έναν «κόκκινο πλανήτη που μαστίστηκε από τον πόλεμο», πριν ξαναγεννηθεί από την ανθρώπινη μητέρα του στη Γη.
Με τα χρόνια, ο 20χρονος σήμερα Boriska έχει συναντηθεί με πλήθος καθηγητών και ακαδημαϊκών, οι οποίοι εντυπωσιάζονταν από τις προχωρημένες γνώσεις του γύρω από το πλανητικό μας σύστημα.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Κύπρος έδωσε ναυτική και αεροπορική βάση στην Γαλλία – Rafale και Fremm στην Μεγαλόνησο!

Όλα αλλάζουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Γάλλοι, Αμερικανοί, Ρώσοι, Τούρκοι και Έλληνες θα βρεθούν ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο πόλεμος για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μόλις ξεκίνησε. Η Κύπρος παρέδωσε ναυτική και αεροπορική βάση στην Γαλλία! 
Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος αποκτά ναυτική βάση στο Μαρί. Στη διάθεση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται και η αεροπορική βάση στην Πάφο.
Ετσι λοιπόν, «έρχονται» οι Γάλλοι στην κυπριακή ΑΟΖ με άγριες διαθέσεις έναντι των τουρκικών απαιτήσεων για να δώσουν ένα καλό μάθημα στον Ερντογάν που ονειρεύεται  οθωμανικές αυτοκρατορίες και μεγαλεία.