Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Έδιωξαν όλα τα Canadair από το αεροδρόμιο Ελευσίνας λόγω καύσωνα

Σε Σάμο, Ανδραβίδα, Σκύρο και Χρυσούπολη μετασταθμεύουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη - Εάν ξεπεραστεί το όριο των 38 βαθμών Κελσίου καθηλώνονται στο έδαφος και γι' αυτό μεταφέρθηκαν σε πιο «δροσερά» αεροδρόμια - Την Παρασκευή στην Ελευσίνα η θερμοκρασία ήταν η υψηλότερη στην Ελλάδα φτάνοντας τους 45,3 βαθμούς 

Είναι 10.30 το πρωί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας και οι πιλότοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, από το πρώτο φως, βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των προβλέψεων για υψηλές θερμοκρασίες. Ένα τελευταίο πυροσβεστικό αεροπλάνο, που βρίσκεται ακόμη στη βάση, με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα - γαλλικής κατασκευής, Canadair CL-215 πρέπει να αναχωρήσει αμέσως με προορισμό την Καβάλα.

H NASA διέψευσε επίσημα την πιο... παλαβή συνωμοσιολογική θεωρία όλων των εποχών!





«Όχι, δεν υπάρχει αποικία παιδιών σκλάβων στον Άρη» αναφέρει στην διάψευσή της η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ

Ακόμη και για την εποχή μας όπου οι θεωρίες συνωμοσίας αφθονούν, ο νέος συνωμοσιολογικός ισχυρισμός πράγματι ξεχωρίζει. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) αναγκάσθηκε να διαψεύσει ότι παιδιά που έχουν απαχθεί, στέλνονται κρυφά στον 'Αρη για να αποτελέσουν μια αποικία σκλάβων. Όλος ο θόρυβος ξεκίνησε, όταν ένας καλεσμένος, ονόματι Ρόμπερτ Ντέηβιντ Στιλ, δήλωσε την Πέμπτη σε μια αμερικανική εκπομπή (The Alex Jones Show), που αναμεταδίδεται από 118 ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ, ότι ο 'Αρης ήδη κατοικείται από ανθρώπους που στέλνονται εκεί παρά τη θέλησή τους.

Αμερικανοί βουλευτές προς Ρ.Τίλερσον: «Οι ΗΠΑ να υπερασπιστούν την κυπριακή ΑΟΖ από τους Τούρκους»!

Επιστολή με την οποία ενθαρρύνουν τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, να συνεχίσει «την ενεργή εμπλοκή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα να τηρήσει μια σθεναρή στάση έναντι της ρητορικής και των προκλήσεων που απειλούν το πνεύμα συνεργασίας και προόδου που έχει εμφανιστεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια», συνυπογράφουν 36 μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η επιστολή σχετίζεται με τις απειλές για πόλεμο από την  Τουρκία με αφορμή την έναρξη των ερευνητικών διατρήσεων της TOTAL στον «Ονησιφόρο», στις 13 Ιουλίου και είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: Έτσι ο Καποδίστριας ίδρυσε τη Σχολή το 1828

Σαν σήμερα 1 Iουλίου 1828 αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων στο Ναύπλιο. Η σχολή ιδρύθηκε με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, αποτελώντας σχολή αξιωματικών.

  Διοικητής της Σχολής τα πρώτα χρόνια ήταν ο Ιταλός Λοχαγός Σαλτάλι και ανώτερος επόπτης ο Βαυαρός Συνταγματάρχης Έιδεκ. Το διάταγμα της ίδρυσής της θα υπογραφεί αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου 1828. «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» το μότο της σχολής.

  Για αρκετό καιρό (1894-1982) έδρευε σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, εκτός του παλαιού Διοικητηρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Άμυνας. Το 1982 μετακινήθηκε στο σημερινό της στρατόπεδο στη Βάρη. Εκεί βρίσκονται στρατώνες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υπαίθριοι χώροι εκπαίδευσης και αθλητισμού, καθώς και το Μουσείο της Σχολής.

Έξι ένδοξοι άνδρες με άδοξο τέλος...

Πώς έφυγαν από τη ζωή Μιλτιάδης, Θεμιστοκλής, Παυσανίας, Φειδίας, Θουκυδίδης και Πύρρος;

Μπορεί σήμερα να τους θεωρούμε ήρωες και σπουδαίους, να υποκλινόμαστε στα κατορθώματά τους και το μεγαλείο τους, μπορεί κάποιοι απ’ αυτούς (Μιλτιάδης, Θεμιστοκλής, Παυσανίας), να ηγήθηκαν των Ελλήνων στους (ελληνο)περσικούς πολέμους και να έχουν τεράστια συμβολή στις νίκες στον Μαραθώνα, τη Σαλαμίνα και τις Πλαταιές, μπορεί ο Θουκυδίδης να θεωρείται ο μεγαλύτερος ιστορικός και ο Φειδίας, ο μεγαλύτερος γλύπτης της αρχαιότητας. Μπορεί ο Πύρρος να είχε περάσει όλη σχεδόν τη ζωή του πολεμώντας, συχνά στη πρώτη γραμμή. Μετά τον θρίαμβο και την αποθέωση όμως, ήρθαν η αμφισβήτηση, ο φθόνος, οι αποτυχίες, η εξορία και το άδοξο τέλος

Ο… «ΙΟΣ» ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ AKSAZ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ!

Σε συνέχεια των χτυπημάτων με δηλητήριο ή με… ανεξήγητες ουσίες στο τουρκικό στράτευμα και μετά από τρία μεγάλα χτυπήματα σε στρατόπεδα, τώρα όπως αναφέρεται, ο περίφημος ιός χτύπησε και τον γνωστό ναύσταθμο του τουρκικού στόλου, τον Aksaz, που βρίσκεται απέναντι από τα Ίμια και είχε πρωτοστατήσει το 1996 στην μεγάλη κρίση των Ιμίων.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΙΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΑΡΧΑΙΑ ΤΙΤΑΝΗ

Ένα ηλιακό ρολόι; Μία επιγραφή σε άγνωστη γλώσσα; Στο ίδιο μέρος. Κοντά στην αρχαία Τιτάνη, την πρώτη πόλη των Τιτάνων… Ιστορία επιστημονικής φαντασίας;
Τόπος: Ασπρόκαμπος Κορινθίας
Πάνω στο όρος Γαβριά, σε ένα κάθετα κομμένο βράχο, υπάρχει μία άσπρη κηλίδα, μεγάλων διαστάσεων. Η κηλίδα αυτή είναι ορατή από ολόκληρο το χωριό.
Λέγεται ότι, οποιαδήποτε εποχή του έτους, όταν πέφτουν οι ακτίνες του ήλιου στην λευκή βούλα του βουνού, η ώρα είναι η δωδεκάτη μεσημβρινή!
Κανείς δεν ξέρει πότε και ποιοι δημιούργησαν την λευκή βούλα που καταγράφεται σε κείμενα εκατοντάδων ετών. Μερικοί λένε ότι πρόκειται απλώς για …λειχήνες και άλλοι ότι πρόκειται για ένα ηλιακό ρολόι τεραστίων διαστάσεων!

Στην αρχαία Λάρυμνα , εδώ ναυπηγήθηκαν τα πλοία που πήραν μέρος στον Τρωικό πόλεμο.

Λίγες λέξεις, πολλή ιστορία. Αλές, Λάρυμνα, Ορχομενός και μέσα στην αχλύ της ιστορίας και της δόξας, ο στόλος που ξεκίνησε από εδώ για την Τροία
Η περιοχή της Λάρυμνας κατοικήθηκε την εποχή του Χαλκού (3η - 2η χιλιετία π.χ.). Βρίσκεται στον όρμο που εκβάλλει ο βοιωτικός ποταμός Κηφισός.
Η αρχαία Λάρυμνα ήταν η ανατολικότερη πόλη της Οπουντίας Λοκρίδας και αποτελούσε επίνειο του Ορχομενού και άλλων παραλιμνίων βοιωτικών πόλεων (Στράβων). Πόλη εμπορική, πλούσια και καλά οχυρωμένη με τείχος χτισμένο με πολυγωνικούς και τετράγωνους ογκόλιθους. Άξια λόγου ήταν τα πολλά και μεγάλα οικοδομήματα με ιδιαίτερο οικοδόμημα τον ναό του Διονύσου με το άγαλμά του.

ZİRAAT BANKASI, (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ), ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η τουρκική Ziraat Bankası, δηλαδή η Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας, με την παρουσία της πρώτα στην Θράκη και μετά και σε άλλα μέρη, θα εκμεταλλεύονταν με τον καλύτερο τρόπο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα για να αγοράζει ιδιοκτησίες και να προωθεί την τουρκοοθωμανική παρουσία στην χώρα μας.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την τράπεζα Ziraat ως «Δούρειο Ίππο» προκειμένου να εισβάλει στην Ελλάδα και να «καταλάβει» ελληνικά εδάφη. Ήδη, μετά από οκτώ χρόνια δραστηριοποίησης της στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα προχωρά στη δεύτερη φάση του «βρώμικου» σχεδίου της βγάζοντας στο σφυρί ακίνητο Έλληνα επιχειρηματία στη Ρόδο.

Προσοχή στα πλαστικά μπουκάλια νερού το καλοκαίρι!

Τώρα το καλοκαίρι η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και νιώθουμε να διψάμε πολύ συχνότερα με αποτέλεσμα να πίνουμε συνέχεια νερό. Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι οτι γεμίζουμε και ξαναγεμίζουμε το ίδιο πλαστικό μπουκάλι αντί να το πετάμε. Τι κίνδυνος υπάρχει ομως;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλαστικά μπουκάλια νερού είναι μίας χρήσεως, κοινώς δεν έχουν φτιαχτεί για να γεμίζουν ξανά και ξανά, με τις χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.