Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Αιγηίς: Ένας αρχαίος πολιτισμός που χάθηκε άδοξα

Πιστεύω πως δεν υπάρχει κανείς, σήμερα, που να μην αποδέχεται ως γεγονός την ύπαρξη πολιτισμού και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένου, στον προϊστορικό χώρο του Αιγαίου. Την περιοχή που είναι γνωστή ως Αιγηίδα.
Συγκεκριμένα όταν άρχισε το τέλος της παγετώδους περιόδου οι πορθμοί που χωρίζουν την Ευρώπη από την Αφρική και την Ασία δεν υπήρχαν αλλά ήσαν στεριές. Όπως η Ιταλία η Σικελία και η Τυνησία ήταν επίσης ενωμένες. Εκεί λοιπόν που σήμερα βρίσκεται η Μεσόγειος ήταν τότε δύο χωριστές θάλασσες που χώριζαν την Μεσόγειο σε ανατολική και δυτική.
Το μεγαλύτερο μέρος που δεν καλυπτόταν από πάγους στην περιοχή της Ευρώπης ήταν η χώρα της Αιγηίδος. Άρχιζε από τα δυτικά των Ιονίων νησιών, που φυσικά δεν ήταν τότε νησιά, περιελάμβανε την ηπειρωτική Ελλάδα, το Αιγαίο που και αυτό δεν ήταν φυσικά θάλασσα, ακόμη, την Μικρά Ασία, την Κρήτη, την Κύπρο και έφθανε έως την Συρία.

Σπουδαία ανακάλυψη από τους επιστήμονες: Τεράστιο νέφος σκόνης γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου

Ένα τεράστιο νέφος σκόνης γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου, το κοντινότερο άστρο στο ηλιακό μας σύστημα, ανακάλυψαν Ευρωπαίοι επιστήμονες με το τηλεσκόπιο ALMA του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.
Ο Εγγύτατος (Proxima Centauri), το πλησιέστερο στον Ήλιο άστρο, είναι ένας αχνός ερυθρός νάνος, που βρίσκεται στον αστερισμό του Κενταύρου στο νότιο ημισφαίριο του ουρανού της Γης και έχει παρόμοια ηλικία με το δικό μας άστρο.
Γύρω από το γειτονικό άστρο, ανακαλύφθηκε το 2016 ο κοντινότερος στη Γη εξωπλανήτης, ο Proxima b, που έχει μέγεθος παρόμοιο με της Γης και κινείται σε τέτοια απόσταση από τον Εγγύτατο, ώστε -ίσως- να έχει συνθήκες φιλόξενες για την ανάπτυξη ζωής.
Η ανακάλυψη ενός μεγάλου νέφους σκόνης γύρω από το γειτονικό άστρο αυξάνει την πιθανότητα, εκτός από τον ήδη γνωστό εξωπλανήτη, γύρω από τον Εγγύτατο να υπάρχει ένα ολόκληρο πλανητικό σύστημα, παρόμοιο με το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Απάντηση-κεραυνός του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: «Δεν σας αφορά η στρατικοποίηση των νησιών γιατί δεν συμμετείχατε στον Β΄ΠΠ»

Mόνο σκληρή απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφορικά με την ανακοίνωση περί παραβίασης της Συνθήκης των Παρισίων του 1947 από την διεξαγωγή της ελληνοαιγυπτιακής άσκησης «Μέδουσα» στην περιοχή της Ρόδου.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι η Συνθληκη του 1947 σε ότι αφορά το άρθρο περί αποστρατικοποίησης των Δωδεκανήσσων δεν αφορά την Τουρκία καθότι δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος.
Με απλά λόγια είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα τίθεται το αυτονόητο για τα Δωδεκάννησα καθώς μέχρι στιγμής «οχυρονώμασταν» μόνο πίσω από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ περί του δικαιώματος της αυτοάμυνας

Incunabula Papers

Incunabula Papers
Incunabula (Αρχέτυπο)
Ένας Κατάλογος με Σπάνια Βιβλία, Χειρόγραφα & Περίεργα, Θεωρίες συνωμοσίας, Σύνορα Επιστήμης & Εναλλακτικοί Κόσμοι
Το λατινικό «incunabulum» σημαίνει «κούνια» ή «κουκούλι» ή «εμβρυακό στάδιο» και που έδωσε την ονομασία σ’ όλα τα βιβλία προγενέστερα του 1501, της πρώιμης δηλαδή εποχής της τυπογραφίας, που έχουν τυπωθεί χωρίς τη χρήση κινητών στοιχείων… «Incunabula» συνηθίζεται να ονομάζονται όλα τα παλιά και σπάνια βιβλία, εκείνα που συνήθως αποσύρονται αμέσως από την κυκλοφορία ή εξαφανίζονται κάπου μεταξύ της …Ζώνης του Λυκόφωτος.

Βρήκαν μυστικό δωμάτιο στην Πυραμίδα του Χέοπα

Βρήκαν μυστικό δωμάτιο στην Πυραμίδα του Χέοπα
Ένας κρυφός θάλαμος μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, άγνωστος μέχρι τώρα, ανακαλύφθηκε στην Πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.
Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται με τη χρήση εξωτερικών οργάνων ένας τέτοιος χώρος σε πυραμίδα. Συγκεκριμένα, μια ομάδα Γάλλων και Ιαπώνων επιστημόνων χρησιμοποίησε – για να διαπεράσει τις πέτρες της πυραμίδας- τα υποατομικά σωματίδια μιόνια, τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα της κοσμικής ακτινοβολίας, όταν αυτή αλληλεπιδρά με τα άτομα στο ανώτερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας. Τα μιόνια -που πέφτουν συνεχώς στη Γη με ταχύτητες σχεδόν όσο του φωτός και με ρυθμό περίπου 10.000 ανά τετραγωνικό μέτρο ανά λεπτό- ακολουθούν διαφορετικές πορείες, όταν κινούνται μέσω της πέτρας ή του αέρα. Έτσι, οι επιστήμονες μπόρεσαν να διακρίνουν την κρυφή κοιλότητα μέσα στην πυραμίδα.

Φυγόκεντρος ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Επεισόδιο 01 - "Χαμένη Ατλαντίδα" (ΧΡ.ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ)

Τι «κρύβει» ο μεγαλύτερος θρύλος όλων των εποχών; Μία συγκλονιστική αναζήτηση της αλήθειας για τη Χαμένη Ατλαντίδα... (ΧΡ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν θα επιτρέψουμε να ακουμπήσουν ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά των τουρκοκυπρίων – Μη ξεγελιούνται οι Ελληνοκύπριοι»

«Δεν θα αφήσουμε να ακουμπήσουν ούτε καν μια τρίχα στα μαλλιά των τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντάγ δεχόμενος τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει εγγυητικά δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και οπωσδήποτε θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως χάρηκε όταν έμαθε ότι στον ίδιο δόθηκε το «χαρτοφυλάκιο» για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος και ιδιαίτερα η οικονομική συνεργασία και το πρόγραμμα ανάπτυξης. «Στην Κύπρο» είπε «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης. Το νερό που πήγε από την Τουρκία, το ηλεκτρικό ρεύμα που θα πάει, οι δρόμοι που έγιναν και το νοσοκομείο που θα γίνει είναι σημαντικά βήματα». Ο Ρετζέπ Ακτάγ είπε ότι θα αναπτύξουν το ψευδοκράτος και πως και οι εργασίες που έκαναν μέχρι σήμερα το ανέπτυξαν.

Αιγυπτιακός σκαραβαίος

Ο σκαραβαίος, έντομο της τάξης των κολεόπτερων συμβόλιζε στην αρχαία Αίγυπτο την ανάσταση ή την εκ νέου γέννηση, καθώς και τη μέλλουσα αιώνια ζωή των ένδοξων νεκρών.

Προέλευση και ερμηνεία

Ο σκαραβαίος είναι το αρχαιότερο αιγυπτιακό σύμβολο από το ζωικό βασίλειο. Ως σύμβολο είχε εξαιρετικά εξέχουσα θέση στην θρησκεία των Αιγυπτίων. Από την άποψη της σύγχρονης εντομολογίας, οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τουλάχιστον τέσσερα είδη σκαραβαίων, από τα οποία ο Ateuchus sacer απεικονίζεται πιο συχνά. Το είδος αυτό είχε συνολικά τριάντα άκρα, τα οποία συμβόλιζαν τις ημέρες του μήνα.