Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αίτημα Ελλάδας προς ΗΠΑ για απόκτηση μιας Μοίρας F-15C/D... ναυτικής κρούσης!

Στην δημιουργία  μιας Μοίρας Ναυτικής Αεροπορίας (!) με μαχητικά F-15 που θα εδρεύουν στην Κρήτη και θα επιτηρούν την ΑΟΖ και γενικότερα θα καλύπτουν στο στρατηγικό κενό με την Κύπρο, σκοπεύει να προχωρήσει το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τον υπουργό Π.Καμμένο να είναι ιδιαίτερα "θερμός" ως προς αυτό το ενδεχόμενο.
Το αίτημα έχει διατυπωθεί και πλέον τα αεροσκάφη, αναζητούνται από τα αμερικανικά αποθέματα.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον (και πρωτότυπο...) στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η σκέψη αφορά την δημιοτργία μιας Μοίρας ναυτικής κρούσης, κατά το πρότυπο Αεροποριών όπως η αμερικανική και η ρωσική Ναυτική Αεροπορία, αντί να διατεθούν στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία αντιδρά μέχρι τώρα στο ενδεχόμενο αυτό.

Δουκάτο των Αθηνών

Το Δουκάτο των Αθηνών ήταν κρατίδιο με έδρα την Αθήνα το οποίο δημιουργήθηκε το 1205 από τους Σταυροφόρους μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης κατά την Δ΄ Σταυροφορία (1204) και διατηρήθηκε ως την κατάληψη των Αθηνών από τους Οθωμανούς, το 1456 μετά από ύπαρξη 251 ετών.
Στα τέλη του 1204 ο Βονιφάτιος ο Μονφερατικός κατέλαβε την Αθήνα και οι Φράγκοι επιδόθηκαν στη λεηλασία της πόλης. Ο ναός της Παναγίας της Αθηνιώτισσας στον Παρθενώνα συλήθηκε και καταστράφηκε η μητροπολιτική βιβλιοθήκη με τα πολύτιμα χειρόγραφα που είχε δημιουργήσει ο λόγιος μητροπολίτης Μιχαήλ Χωνιάτης. Ο ίδιος, όπως και πολλοί από τους Αθηναίους, εγκατέλειψε την πόλη.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ - Βασίλισσα της Ομορφιάς

Η Ζωή (1028-1050) ήταν 50 ετών όταν έγινε αυτοκράτειρα και παντρεύτηκε για πρώτη φορά. Παρά την ηλικία της και παρά το γεγονός ότι ήταν παρθένα μέχρι τότε, απέκτησε στη συνέχεια τρεις συζύγους και πολλούς εραστές.

Ήταν πολύ όμορφη και ήθελε να διατηρήσει την ομορφιά της όσο περισσότερο μπορούσε. Χρησιμοποιώντας μυστικά φίλτρα και συνταγές κατόρθωσε να μείνει νέα και να διατηρήσει το πρόσωπό της χωρίς ρυτίδες μέχρι τα εξήντα.

Παραξενοι & Ασυνηθιστοι Θανατοι Βυζαντινων Αυτοκρατορων

Ζήνων(474-475 & 476-491)

zeno
Σύμφωνα με ένα λαϊκό θρύλο που μεταδίδεται και από δύο ιστορικές πηγές, ο αυτοκράτορας Ζήνων θάφτηκε ζωντανός, όταν θεωρήθηκε νεκρός έχοντας χάσει τις αισθήσεις του είτε λόγω της επιληψίας από την οποία έπασχε ή μετά από ένα γερό μεθύσι.
Όταν συνήλθε κάλεσε βοήθεια, αλλά ήταν ήδη μέσα στη σαρκοφάγο και η αυτοκράτειρα Αριάδνη δεν επέτρεψε να ανοιχτεί.
Επισήμως, ο Ζήνων πέθανε από δυσεντερία.

Μπάαλμπεκ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η Μπάαλμπεκ είναι πόλη στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου. Κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο ήταν γνωστή ως Ηλιούπολις. Βρίσκεται 85 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Βηρυτού, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού και είναι χτισμένη σε ύψος 1.170 μέτρων. Ο πληθυσμός της πόλης σήμερα φτάνει τους 72.000 κατοίκους.

Οι ανασκαφές στην περιοχή έφεραν στο φως σημάδια κατοίκησης από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, δηλαδή γύρω στα 2900 π.Χ. - 2300 π.Χ.. Οι Φοίνικες, από τους πρώτους κάτοικους της περιοχής, λάτρευαν στη συγκεκριμένη πόλη τον θεό του Ήλιου της δικής τους μυθολογίας, το θεό Βάαλ. Η πόλη ξεκίνησε να ακμάζει το 323 π.Χ., όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε, το έτος δηλαδή που προσαρτήθηκε στο βασίλειο των Πτολεμαίων. Τότε μετονομάστηκε σε Ηλιούπολη από τους Έλληνες, τιμής ένεκεν στο θεό προστάτη της τον Βάαλ.