Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σφαγή του Διστόμου 10 IOYNIOY 1944

Στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας έγινε κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μια εκ των ειδεχθέστερων σφαγών αμάχων από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Οι Γερμανοί στρατιώτες πυρπολούν σπίτια στο Δίστομο.

Εννιάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ζήτησε η κυβέρνηση -Στις 22:30 η νέα τριμερής Τσίπρα Μέρκελ και Ολάντ

 
 
 
Με το ραντεβού στις 22:30 μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να έχει αποκτήσει πλέον κρίσιμη σημασία για το μέλλον της ελληνικής υπόθεσης η Ελλάδα και σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους αιτήθηκε εννεάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας.
 

Ο πρώτος προγραμματιστής υπολογιστών στον κόσμο ήταν η... κόρη του Λόρδου Βύρωνα

H Ada Lovelace, κόρη του διάσημου ποιητή, Λόρδου Βύρωνα ήταν η πρώτη προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο.

Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που διατύπωσε αλγόριθμο και πρόγραμμα σχεδιασμένο να εφαρμοστεί σε συγκεκριμένο υπολογιστή και γι' αυτό θεωρείται η πρώτη προγραμματίστρια στην ιστορία της τεχνολογίας των υπολογιστικών μηχανών, σύμφωνα με το αφιέρωμα που παρουσιάσε το Business Insider.


Οι δέκα πιο έξυπνες απαντήσεις στην Ιστορία

Ενα απάνθισμα των πιο έξυπνων απαντήσεων που δόθηκαν διαχρονικά, από αστραφτερούς και ετοιμόλογους εκπροσώπους της τέχνης και της δημόσιας ζωής, φιλοξενεί ο βρετανικός Independent.
Στην κορυφή των δέκα καλύτερων απαντήσεων φιγουράρουν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, όταν τους απείλησε ο Φίλιππος της Μακεδονίας.
Διαβάστε τις απίστευτα πνευματώδεις απαντήσεις διάσημων προσωπικοτήτων της Ιστορίας, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.
1. Σπάρτη

  • Βασιλιάς Φίλιππος ο Β' της Μακεδονίας: Αν κερδίσω τον πόλεμο, θα είστε σκλάβοι για πάντα.
  • Σπαρτιάτες: Αν...