Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΑΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ




Κολοσσιαία γυναικείο άγαλμα, αποκαταστάθηκε ως μούσα Μελπομένη με την προσθήκη μιας σύγχρονου μάσκας. Μάρμαρο, ρωμαϊκο έργο τέχνης, ca. 50 π.Χ. Μπορεί να ήταν μέρος του θεάτρου του Πομπήιου στη Ρώμη.
Η Μελπομένη ήταν Μούσα της Ελληνικής μυθολογίας. Ήταν η μούσα της τραγωδίας, παρόλο τα χαρούμενα τραγούδια της.
Κατά τη Θεογονία του Ησιόδου και του Απολλοδώρου ήταν κόρη του Δία και της Μνημοσύνης και μητέρα των Σειρήνων μετά του Αχελώου. Στην αρχή θεωρούταν μούσα του μέλους ή της ωδής, εξ ου και το όνομά της. Σ΄ αυτήν αποδίδεται η εφεύρεση της βαρβίτου με την οποία μέλπουσα «καθήδυνε» τους θνητούς ακροατές της, «θνητοίσι μελίφρονα βάρβιτον εύρε» (Ανθολογία ΙΧ 504)

ΛΕΣ ?? !!!!! ( ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΙΔΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ? )


Hackmanite ( XAKMANITHΣ) ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΔΑΛΙΤΗ. ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ



O Hackmanite έχει μια εξαιρετικά λεπτή δόνηση ενώ παραμένει συνδεδεμένος με τη Γη. O Hackmanite μπορεί να σας βοηθήσει να συνδυάσετε υψηλότερη διαίσθηση με το μυαλό / λογική. Ο Hackmanite είναι ένα θαυμάσιο κρύσταλλο για να χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να πετύχετε μια βαθιά, πνευματική κατάσταση διαλογισμού. Διευκολύνει τα συναισθήματα της χαράς, την ελευθερία και την ευτυχία.
Ο Hackmanite βοηθά να αγκαλιάσει τον εαυτό, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και τα συναισθήματα της αυτο-αξίας. Χρησιμοποιήστε Hackmanite κατά την εργασία με τα ζητήματα της εμπιστοσύνης, είτε πρόκειται για αυτο-εμπιστοσύνη ή την εμπιστοσύνη των άλλων.Ο Hackmanite είναι ένα ισχυρό κρύσταλλο υποστήριξης για να αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουν, χωρίς το φόβο της κρίσης, την ενοχή ή την κριτική. Ο Hackmanite ενθαρρύνει την πλήρη και ολοκληρωμένη έκφραση.

Γκουαράνα: Πώς μας ωφελεί


Η εξωτική γκουαράνα προέρχεται από τη Βραζιλία και τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, χάρη στη διεγερτική και αναζωογονητική της δράση.
Η γκουαράνα (Paullinia cupana) είναι ένα αναρριχητικό φυτό που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Οι καρποί της εξωτερικά έχουν έντονο κόκκινο χρώμα, αλλά εσωτερικά μοιάζουν με βολβό ματιού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στα γκουαρανί, μία από τις επίσημες γλώσσες της Λατινικής Αμερικής, το όνομά της σημαίνει «φρούτο σαν τα μάτια των ανθρώπων». Τα μέρη του φυτού που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς λόγους είναι οι καρποί του.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ



ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΤΗΡΙΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΔΑΠΕΔΑ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΑΛΩΔΙΑ