Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Το αμερικανικό Stratfor προβλέπει ότι η Τουρκία θα επιδιώξει μεγάλη κρίση στην Κύπρο

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα εντείνει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ διατυπώνει το γνωστό think tank Stratfor σε ανάλυσή του, χωρίς βέβαια να μας κάνει και πολύ σοφότερους αφού λίγο έως πολύ αυτό είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Όπως αναφέρει  το Stratfor, «η Κύπρος διενεργεί έρευνες σε αρκετά πετρελαϊκά οικόπεδα της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια περιοχή που η διεθνής κοινότητα θεωρεί ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, λέει πως τα οικόπεδα αποτελούν μέρος των εδαφών της, και για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε τη διενέργεια των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή.
Ως απάντηση, η Κύπρος ανακοίνωσε στις 14 Φεβρουαρίου ότι σχεδιάζει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στις 15 Φεβρουαρίου η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Το Ναυτικό της Κύπρου και το Ναυτικό της Τουρκίας βρίσκονται στην περιοχή, ενώ τα πλοία εξόρυξης εξακολουθούν να μην μπορούν να φτάσουν στα οικόπεδα στα οποία πρέπει να διενεργήσουν έρευνες».

Η περήφανη απάντηση του Καποδίστρια προς τους Βρετανούς: «Με ρωτάτε για τα σύνορα της Ελλάδος, σας απαντώ»

Τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδος ήταν εκείνα που περιέγραψε ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων.
Ο Κοραής χρησιμοποιούσε τον Στράβωνα για να περιγράψει τα όρια του υπό διαμόρφωση ελληνικού κράτους. Ας δούμε τώρα πώς τον χρησιμοποιούσε ο Καποδίστριας:
Με ρωτάτε ποια θα έπρεπε να είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδος. Σας απαντώ. Τα σύνορα της Ελλάδος εδώ και τέσσερις αιώνες, από την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έχουν οροθετηθεί από ακλόνητα δικαιώματα, τα οποία ούτε ο χρόνος, ούτε οι ανυπολόγιστες συμφορές από τους Τούρκους, ούτε η πολεμική κατάκτηση κατόρθωσαν ποτέ να παραγράψουν.
Χαράχθηκαν δε αυτα τα σύνορα από το 1821 από το αίμα το ελληνικό, που χύθηκε στις σφαγές των Κυδωνιών, της Κύπρου, της Χίου, της Κρήτης, των Ψαρών, του Μεσολογγίου και στις πολυάριθμες ναυμαχίες και πεζομαχίες, στις οποίες δοξάστηκε τούτο το Έθνος.

Αυτός είναι ο αγνοούμενος Έλληνας ράμπο που τσάκισε τους τουρκαλάδες το ’74 στην Κύπρο… ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑΣ!

Την ιδιαίτερη ιστορία ενός απ΄ αυτούς τους αγνοούμενους διηγείται στο βιβλίο του ,”Αυτοί που τίμησαν την στολή τους” – εκδ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ 2017, ο Κώστας Δημητριάδης. Είναι η ιστορία του Λοχαγού Νίκου Κατούντα. Το κείμενο από το βιβλίο μας το υπενθύμισε ο Κώστας “Μαυροσκούφης”: Δκτής του 31ου ΛΚ της 33ης ΜΚ που είχε έδρα στο Πέλλα Πάϊς κοντά στην Κερύνεια το 1974.
Τότε ήταν 31 χρονών, στο άνθος της παραγωγικής ηλικίας του σαν Έλληνας Στρατιωτικός και δη Καταδρομέας αποφοιτήσας από τα σχολεία Αλεξιπτωτιστών, Βατραχάνθρωπων και Χιονοδρόμων. Μορφωμένο παλληκάρι, τελειόφοιτος και της Νομικής Σχολής Αθηνών.Συγκροτημένος Αξιωματικός, Λεβέντης, Πατριώτης, Ικανώτατος και βέβαια Οικογενειάρχης.
Μετά την επικράτηση του Πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου στο νησί τα πράγματα έμοιαζαν ήρεμα. Όμως αυτή η φαινομενική ηρεμία κράτησε μόνο 3-4 μέρες.