Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Σοκ και δέος από τη νέα αποκάλυψη για την Αμφίπολη

«Ξεκλειδώνει» τα μυστικά του το μνημείο της Αμφίπολης που πριν δύο χρόνια μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής και όχι μονό κοινότητας.
Νέα κομμάτια του πολύπλοκου -και γεμάτου αμφισβητήσεων- παζλ που συνθέτει την ανασκαφή στην Αμφίπολη έρχονται να προσδώσουν μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα του λόφου Καστά. Δεν είναι μόνο ο λέοντας πάνω στο επιβλητικό βάθρο στην κορυφή του Τύμβου της Αμφίπολης και ο περίβολος του μισού χιλιομέτρου που προκαλούσε δέος.
Τεραστίου μεγέθους, με γλυπτές συνθέσεις και πλούσιο εναέτιο διάκοσμο ήταν και η εξωτερική πρόσοψη του ταφικού μνημείου, όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, κ. Μιχάλης Λεφαντζής.

Δείτε το μοναδικό ασημένιο νόμισμα με τον Μινώταυρο που βρήκαν οι αρχαιολόγοι στη Γόρτυνα- Ίχνη και ενός παλιότερου ναού και οικισμού!


Ένα μοναδικό ασημένιο νόμισμα στη μια πλευρά του οποίου υπάρχει η μορφή του μυθικού Μινώταυρου και στην άλλη ο Λαβύρινθος, αλλά και στοιχεία ενός ακόμα παλιότερου οικισμού, έφεραν στο φως στη Γόρτυνα, κατά τη φετινή περίοδο ανασκαφής οι Ιταλοί αρχαιολόγοι του πανεπιστημίου της Πάντοβα, που εργάζονται στην περιοχή.
Τα στοιχεία παρουσίασε στην Ιταλία ο επικεφαλής της αποστολής, καθηγητής Τζάκοπο Μπονέτο.
Το ασημένιο νόμισμα, το μοναδικό γνωστό που έχει βρεθεί ποτέ με τον Μινώταυρο, εντοπίστηκε στις ανασκαφές στο Ιερό του Απόλλωνα και δίνει στους αρχαιολόγους νέα στοιχεία για το παρελθόν του Ναού. Χρονολογείται από τον 5ο – 4ο πΧ αιώνα και θεωρείται ότι κυκλοφόρησε μεταξύ 440 και 360 πΧ.  Και αν μη τί άλλο αποδεικνύει ότι ο μύθος του Μινώταυρου ήταν υπαρκτό στοιχείο στη ζωή της Γόρτυνας.

Βρέθηκε τάφος του 5ου αιώνα π.Χ. στην Ικαρία

Μεμονωμένος τάφος με ευρήματα (αγγεία) του 5ου αιώνα π.Χ., προερχόμενα από την Αττική, ανακαλύφθηκε στην Ικαρία.
Ο τάφος ήρθε στην επιφάνεια κατά την προετοιμασία των έργων για την επίχωση των σκαμμάτων στην περιοχή της Προεσπέρας (δημοτική οδός Γεμέλια - Προεσπέρα) στην Ικαρία.

Βότανα Βοτανολόγος ισχυρίζεται πως βρήκε τη «θεραπεία για όλες τις ασθένειες» και δικαιώνεται από Αμερικανικό Δικαστήριο!

Ο δρ Sebi από την Ονδούρα, ο οποίος χρησιμοποιεί βότανα στις θεραπείες των ασθενών του, ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι έχει ανακαλύψει μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες. Στους ισχυρισμούς του περιλαμβάνονται ορισμένες από τις πιο γνωστές θανατηφόρες και «ανίατες» ασθένειες, όπως το εγκεφαλικό, ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, ο HIV/AIDS, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ακόμα και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η καριέρα και οι ισχυρισμοί του εκτέθηκαν δημοσίως στο δικαστήριο το 1988 από τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης. Ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο έβγαλε απόφαση υπέρ του γιατρού. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελική Αρχή της Νέας Υόρκης έκανε μήνυση στον δρα Sebi το 1988 επειδή διαφήμιζε σε έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι μπορούσε να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ-ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ:Η μητέρα των μαχών,45.000 Έλληνες,εναντίον ενός εκατομμυρίου Περσών

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας θεωρείται ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών. Ίσως μόνο ο Τζενγκις Χαν να μπορεί να παίξει στην ίδια κατηγορία μαζί
του.αλλά και αυτός ισως δεν θα είχε τύχη μαζί του . Η μάχη στα Γαυγάμηλα,45.000 Μακεδόνων και συμμάχων εναντίον ενός 1 εκατομμυρίου στρατού με 40.000 ιππείς και πολεμικές μηχανές τα δραπανηφόρα άρματα αλλά και τα 15 με 20 ΤΕΡΑΤΑ όπως ονόμαζαν τους Ελέφαντες σε ανοιχτή πεδιάδα θεωρείται ως η μεγάλη απόδειξη για τις απαράμιλλες ικανότητές του.