Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε επίσημα ο Τ.Πάιατ για τον πλήρη έλεγχο των Στενών-Αλλάζει στρατόπεδο ο Ερντογάν;

Τελικά επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Αμερικανό πρέσβη σύμφωνα με  το evros-news.gr, η κατασκευή στρατιωτικής αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων.
Ο κ. Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε Συνέδριο με την επωνυμία «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» , τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και επισήμανε τις βλέψεις των ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη.

 «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο» είπε ο Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν να το χρησιμοποιήσουν  τόσο για εμπορικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς και ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων».
Ο Ηρακλής, με τη βοήθεια της σωματικής του ρώμης και της βιωματικής γνώσης πετυχαίνει την ψυχική του κάθαρση, λυτρώνοντας έτσι την ψυχή του από όλους…
Μια εξέχουσα μορφή της ελληνικής μυθολογίας, που ξεχωρίζει ιδιαίτερα, όχι μόνο για την τιτάνια φυσική της δύναμη, αλλά και για το ήθος του χαρακτήρα της, ήταν ο Ηρακλής ο Θηβαίος. Η λέξη Ηρακλής, ετυμολογικά, σημαίνει το κλέος της Ήρας, δηλαδή η δόξα της Ήρας, ή δοξασμένη ψυχή. 
Ο σοφιστής Πρόδικος μάς αναφέρει ότι την περίοδο που ο Ηρακλής βρισκόταν στον Κιθαιρώνα, αφού είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως έφηβος, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει τελικά στη ζωή του. Το δρόμο της κακίας, τον κοσμικό εκείνο δρόμο με τις ραδιουργίες, τα αξιώματα της εξουσίας, τον παράνομο πλούτο και τις αδικίες, ή το δρόμο της αρετής, ένα δύσκολο ανηφορικό δρόμο γεμάτο περιπέτειες και αγώνες που θα τον οδηγούσαν στην αθανασία;

Η παλιά «κατάρα» του τζαμιού του Μοναστηρακίου στην οποία πίστευαν οι Τούρκοι – Πως ξεκίνησε

Όπως βγαίνετε από τον σταθμό του μετρό, στον πεζόδρομο του Μοναστηρακίου, δεξιά δεσπόζει το μουσουλμανικό τζαμί…Το έχτισε το 1759 ο Τζισταράκης, που ήταν βοεβόδας, δηλαδή, διοικητής της Αθήνας.
Ο Τζισταράκης, για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο ασβέστη για την ανέγερση του τζαμιού, γκρέμισε έναν κίονα από τον διπλανό ναό του Ολυμπίου Διός. Τότε, σύμφωνα με τον θρύλο, ξεκίνησε η κατάρα.
Οι Τούρκοι δε συμφωνούσαν με οποιαδήποτε μετακίνηση ή καταστροφή αρχαίων μνημείων. Θεωρούσαν κάθε τέτοια πράξη ιερόσυλη και πίστευαν ότι προκαλούσε συμφορές. Οι βέβηλοι τιμωρούνταν αυστηρά.

Χαμός στο Πεντάγωνο: O ΥΕΘΑ Καμμένος φέρεται να διέταξε τη… σύλληψη Ανωτάτου Αξιωματικού!

Σκηνικό ανήκουστο φέρεται να εκτυλίχθηκε πριν δύο μήνες και σήμερα έρχεται στην δημοσιότητα  μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και ενός ανώτατου αξιωματικού  στο γραφείο του κ.Καμμένου στο υπουργείο .
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται , σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Πρώτο θέμα» να έφτασε στο σημείο να διατάξει  την σύλληψη  Ταξιάρχου, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών , εκτιμώντας ότι ο εν λόγω αξιωματικός πιθανόν υπονόμευσε συμφωνία αξίας 64 εκατ. ευρώ με την Σ.Αραβία.
«Να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οποιονδήποτε», φέρεται να διέταξε ο Πάνος Καμμένος , ζητώντας  από τον προϊστάμενο της ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θέσει σε αυστηρό περιορισμό τον ταξίαρχο διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων .

ΕΚΤΑΚΤΟ «Μακελειό» στο Τέξας! Πολλοί νεκροί από πυροβολισμούς σε εκκλησία

Άνδρας έσπειρε τον "όλεθρο" σε εκκλησία - Μπήκε στον ναό και άρχισε να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του - Πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Τον σκότωσαν οι αστυνομικοί
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εκκλησία στο Τέξας. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας μπήκε στον ναό και άρχισε να «ρίχνει» στον κόσμο.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άντρα να μπαίνει στην εκκλησία στο Sutherland Springs στο Τέξας, προτού αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα έχει ήδη πέσει νεκρός από πυρά τη αστυνομίας.

Το "αντιμαγικό" βότανο που προστατεύει από την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι ….

Ο Απήγανος είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα της φαρμακευτικής.
Το άρωμά του είναι πολύ έντονο και σε κάποιους μάλιστα άσχημο.
Γνωρίζετε ότι το φυτό Απήγανος χρησιμοποιούνταν σαν φάρμακο και «αντιμαγικό» βότανο για αιώνες και θεωρούνταν αξιόπιστη άμυνα απέναντι στις μάγισσες;
Το φυτό αυτό χρησιμοποιούνταν σαν φάρμακο και «αντιμαγικό» βότανο για αιώνες. Θεωρούνταν αξιόπιστη άμυνα απέναντι στις μάγισσες. Ο απήγανος σύμφωνα με κάποιες πηγές είναι το διάσημο «φυτό-φυλακτό» που χρησιμοποίησε ο Οδυσσέας στην Οδύσσεια (βιβλ. 10 στίχος 304-6) για να προστατέψει τον εαυτό του και τους άντρες του από τα ξόρκια της μάγισσας Κίρκης.

Ο θαυμαστός κόσμος των υποβρυχίων και η ιστορία τους



Το υποβρύχιο είναι είδος σκάφους που έχει τη δυνατότητα να κινείται επί και υπό την επιφάνεια της θάλασσας.
Προσπερνώντας τις διάφορες απόπειρες, από την αρχαιότητα, κατασκευής υποβρυχίων που όμως δεν τελεσφόρησαν λόγω τεχνικής ανεπάρκειας, τα πρώτα υποβρύχια κατασκευάστηκαν τον 17ο και τον 18ο αιώνα και έμοιαζαν περισσότερο με μεταλλικούς κώδωνες που φιλοξενούσαν συνήθως ένα άτομο και στηρίζονταν για την κίνησή τους στη μυϊκή του δύναμη. Σήμερα τα υποβρύχια χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς αλλά και για αναψυχή, καλούμενα συνήθως βαθυσκάφη.