Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

SpaceX: Το Tesla του Έλον Μασκ «ξεπέρασε» τον Άρη και πάει... πιο μακριά!

Κατευθύνεται προς την Κύρια Ζώνη Αστεροειδών, όπου αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους κινδύνους - Παραμένει ασαφές αν η αλλαγή προέκυψε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή ήταν προγραμματισμένη εξαρχής
Ο SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος στον κόσμο, που εκτόξευσε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ με σκοπό να μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη, «ξεπέρασε» τον στόχο του και πηγαίνει ακόμα πιο μακριά, προς την Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών.
Έτσι, ο Starman, η κούκλα - αστροναύτης που κάθεται στη θέση του οδηγού του κόκκινου Tesla που έστειλε ο Μασκ στο διάστημα, συνεχίζει προς νέες, περισσότερο επικίνδυνες αποστολές.

«Θησαυρός» το κοίτασμα «Καλυψώ» της Κύπρου

Άκρως θετικά είναι τα ευρήματα από τη γεώτρηση στο στόχο «Καλυψώ», στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη ουσιαστική ανακάλυψη στην Κυπριακή ΑΟΖ, η οποία αυξάνει τα αποθέματα της χώρας σε φυσικό αέριο.
Το γεωτρύπανο προχώρησε σε βάθος πέραν των τριών χιλιάδων οκτακοσίων μέτρων. Επιπρόσθετα, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την ύπαρξη πετρελαϊκού συστήματος, ανθρακικού ταμιευτήρα, καθώς και το γεγονός ότι το κοίτασμα «Καλυψώ» έχει την ίδια γεωλογική δομή, με το αιγυπτιακό κοίτασμα-μαμούθ, «Zohr».

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τη «χαμένη» πόλη των Μάγια στη Γουατεμάλα [pics]

Εντυπωσιακές εικόνες από την άγνωστη πόλη των Μάγια στη Γουατεμάλα - 3D χάρτες αποκαλύπτουν πυραμίδες, οικισμούς, γεωργικές εκτάσεις, αρδευτικά κανάλια και αμυντικά έργα - Η πυραμίδα των 30 μέτρων στην καρδιά της πόλης που μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ήταν… βουνό - Εκεί μπορεί να κατοικούσαν πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι - Η αρχαία πόλη βρέθηκε στη ζούγκλα Πέτεν κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό και το Μπελίζ